Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

  • 122 926
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 148
Te са две пакетчета във кутията.Няма за няколко а за доста ще стигне.Аз го разделих със Лили,и съм правила вече няколко а все едно не съм взимала от пакета.Доста ходи и фира,защото няма как точно да изчислиш точно колко ще ти трябва.

# 631
  • Мнения: 46
Ясно! Ами тогава пускам официално съобщение  Joy

  ruporuu Момичета, ако някоя от вас иска да си разделим 500 гр. от тази смес за дантели http://hitrini.com/product/4169/suha-smes-za-zaharni-danteli-sug … -dress-500-g.html , пишете ми!

Благодаряяяяяяяяяя!  bowuu

# 632
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 807
Ясно! Ами тогава пускам официално съобщение  Joy

  ruporuu Момичета, ако някоя от вас иска да си разделим 500 гр. от тази смес за дантели http://hitrini.com/product/4169/suha-smes-za-zaharni-danteli-sug … -dress-500-g.html , пишете ми!

Благодаряяяяяяяяяя!  bowuu

Има я и в по-малко количество 200г стигат да приготвиш 5 пъти дантели, тъй като едно забъркване е с 42г от сместта. А от една доза изкарваш доста голямо количество дантелки  Peace http://hitrini.com/product/4170/suha-smes-za-zaharni-danteli-sug … -dress-200-g.html

# 633
  • Мнения: 46
ani_d, благодаря!   bouquet  Въобще не се сетих да проверя за друго количество  doh ditsan като сподели, че е доволна от тази и аз веднага   newsm18

# 634
  • Мнения: 243
Ако може някой да ми каже с какъв накрайник и как точно се шприцова масления крем върхи тази торта ще съм му безкрайно благодарна. А също търся, ако има някой от Пловдив, който да продава моделираща маса, която да ми стигне за дъгата и облаците / от млечнобялата, но забравих производителя, май Ирида/, за да не купувам цяла кофа, че този вид торти се правят веднъж годишно....

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 11:23 от Porsha

# 635
  • Пазарджик
  • Мнения: 169
Ако може някой да ми каже с какъв накрайник и как точно се шприцова масления крем върхи тази торта ще съм му безкрайно благодарна. А също търся, ако има някой от Пловдив, който да продава моделираща маса, която да ми стигне за дъгата и облаците / от млечнобялата, но забравих производителя, май Ирида/, за да не купувам цяла кофа, че този вид торти се правят веднъж годишно....

с накрайник 10 или 12,това са инструментите които ползвам аз за тази украса Simple Smile

а ето клипче как се прави,не е трудно ,но е пипкаво http://www.youtube.com/watch?v=jtGaOcXYmHA

# 636
  • Мнения: 243
tuty1, благодаря!  bouquet
И все пак, ако някой може да ми продаде малко фондан, ще съм благодарна..... Praynig

Последна редакция: ср, 30 юли 2014, 16:07 от Porsha

# 637
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
Здравейте, бих искала да задам един бърз въпрос и ще съм ви много благодарна за съдействието! Ще правя постна торта за едно момченце, което е фен на Спондж Боб. Но за да е постна, не мога под чаршафа от фондан да сложа маслен или друг крем и си мисля да намажа с конфитюр от кайсии. Бих искала да попитам директно се намазва конфитюра ли, трябва ли нещо да имам предвид, да затоплям ли конфитюра?

# 638
  • Мнения: 1 273
tuty1, благодаря!  bouquet
И все пак, ако някой може да ми продаде малко фондан, ще съм благодарна..... Praynig
Porsha, не е нужно да купуваш цяла кофа Ирида. В онлайн магазините за сладкарски консумативи продават фондан и в малки разфасовки, така че можеш да си поръчаш от там  Peace

# 639
  • Мнения: 16
Здравейте момичета Simple SmileКазвам се Весела и от скоро започнах да ви чета,но имам още многоооо за да прочета всичко.Уникални торти правите.Аз все още съм в началото,но все искам да правя торти и само си търся повод Joy
Та имам и няколко въпроса:
1.при направата на торта на два етажа(ще бъде покрита с фондан)горният етаж трябва ли да има допълнителна подложка или мога да го сложа направо върху фондана?И ако трябва подложка как да я закрепя към долният етаж?
2.как да съхранявам торта с фондан в хладилника за да не се овлажнява много фондана?Четох ,че трябва да е в картоненан кутия,но като ги съхранявам така и слеед като я изкарам от хладилника фонданът става като влажен,имали начин да се избегне този мокър ефект?
Хубав ден на всички Simple Smile

# 640
  • Мнения: 1 902
Здравей, Веси!Много успехи в тортоправенето ти пожелавам  Grinning
По въпросите, които имаш ще ти кажа моето виждане:
1.Да вторият етаж на тортата е желателно да има подложка.Слагаш го директно с подложката върху вече облечения с фондан първи етаж.Хубаво е първия етаж да го укрепиш с нещо- някакви тръбички или сламки за да не поддаде.Аз използвам тънки водопроводни тръбички, които си режа според височината на тортата- децинфекцирам ги, да не си помислите нещо  Laughing
2.Няма как да предотвратиш изпотяването на тортата, каквото и да я правиш фондана ще се изпоти като я изкараш от хладилника.Измазвай под него хубаво с маслен крем, но и това не помага особено!

# 641
  • Мнения: 22
...Но за да е постна, не мога под чаршафа от фондан да сложа маслен или друг крем и си мисля да намажа с конфитюр от кайсии. ...

Мириам, опасявам се, че това, което си намислила няма да стане. Конфитюрът ще ти скапе покритието. Не можеш ли да сложиш някакъв течен шоколад? Там мазнините са растителни.


1.при направата на торта на два етажа(ще бъде покрита с фондан)горният етаж трябва ли да има допълнителна подложка или мога да го сложа направо върху фондана?И ако трябва подложка как да я закрепя към долният етаж?
2.как да съхранявам торта с фондан в хладилника за да не се овлажнява много фондана?Четох ,че трябва да е в картоненан кутия,но като ги съхранявам така и слеед като я изкарам от хладилника фонданът става като влажен,имали начин да се избегне този мокър ефект?


Здравей, Веси, и добре дошла в клуба дет' са вика!  Wink Щом имаш желание, ще намериш време и да почетеш още Grinning Сега на въпросите. Торта на два етажа,особено ако е с по-високи и тежки етажи, трябва да има междинна подложка. Аз режа от картон, с малко по-малък диаметър от етажа, и увивам с полиетиленово фолио. След оформянето на първия етаж/покриването/, в него се забиват няколко бамбукови шишчета, като се отрязва стърчащото отгоре.Върху тях се слага втория етаж. По втория въпрос- не всеки хладилник овлажнява фондана на тортите, които са в него. Нямам идея защо е така, но е факт. Тъй че първо сложи за едно денонощие покрита торта в твоя/ако не си пробвала досега/ и ще разбереш как е при теб. Що се отнася до овлажняването на тортата след изнасянето й от хладилника- няма как да го избегнеш, особено в жегите. В хладилника температурата е около 5 градуса и, като извадиш тортата на 25 или повече, тя неизбежно се покрива с конденз/ не можем да избегнем физическите закони, уви! Grinning /. Изсъхва бързо, като постои, но и омеква, ако е с много кремест пълнеж.
Доста отдавна не съм минавала насам, но виждам сега, че наблягате на торти без покрития Grinning Много вкусни бееееее!!! 
Диди, теб те следя по "друг канал", но и тук ще попитам- кога успяваш и камара внуци да гледаш, и толкова торти да направиш, бре жено?!?! Колко часа ден имаш... Страшна си!!! Hug
tany3dj, сладурска тортичка се е получила! Дитсанката ти е посочила проблемите, не са страшни- с повечко опит ще се оправят! Много ми харесва, че си покрила подложката! Това винаги придава завършен вид!
Вилана, тронът е станал супер! Не личат проблемите, които си имала! Какво е това, червеното, кристалина ли? Кръв ли трябва да бъде? Не ми изглежда достатъчно зловещо Mr. Green , но и не знам как трябва де...не съм гледала/или играла.../ каквото е това там Геймъфнещоси  Joy
Макар и с голямо закъснение ти пожелавам всичко най-хубаво по случай рождения ти ден!   bouquet Тортата ми хареса, особено нестандартната чашка отгоре!
Другата, с басейните, много ми хареса! Ама много!!! Чудесно композиционно оформена, оцветяването- на ниво, а подложката- страхотно допълва и идеята, и визията! Браво!!!
Ани-д, макар и със закъснение, и на теб от сърце пожелавам здраве и неспирно вдъхновение!  bouquet Чудна торта, чуден цвят! ...А аз такава панделка не мога да направя!!! Hug
Хулиганката..., не те обичам, когато ми навираш в очите ТЕЗИ вкусни прекрасности! Heart Eyes ...Можеше да се постараеш поне снимките да са по- калпави....ама, айде, ще го преживея някак... Wink Grinning Hug
Дали да не свършвам с писанията вече,м?... Скоро торта не съм правила, но подарих на една приятелка за рождения ден един кекс...обикновен, шоколадов...е, беше пълнен с крем де... и го украсих, за разнообразие... Ето го Grinning

Тук, ако ви се разглежда, има повече картинки, а при една от тях е и рецептата
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.839359249416244.107374 … 253110&type=1
Пожелавам приятна вечер на всички! Hug

 

# 642
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
Сложих конфитюр, взех един много смлян, но не течен, не ми се скапа покритието, даже самият конфитюр се заравни добре, много по-добре от очакванията ми
ето резултата /снимката не е качествена, тортата не е перфектна, но се надявам утре детенцето да се зарадва на Спондж Боб/

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/105112 … 3&oe=5450A00A

# 643
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Здравейте момичета, скоро не съм влизала в темата, и торти не съм правила скоро, но сега трябва да се представя за РД-то на малкото ми момче. Попрегледах последните няколко страници /Дитсан, дай рецептата на мъфините и на крема, изглеждат супер/, след малко ще се включа по актуалните теми, но да си напиша въпросите, да не ги забравя.

Рождения ден е в четвъртък - мисля да процедирам така - понеделник блатове, вторник - крем и сглобяване, сряда - маслен крем, измазване, фондан и украса. И после прибирам в хладилника. За един ден видът и няма да се промени, нали  newsm78 /за пръв път ще покривам с фондан  Embarassed/.

Замислих се, защото гледам, че лятото като цяло не покривате много, сигурно има причина  Thinking

И за събота трябва да направя още една торта за градинско парти. Няма проблем в понеделник да опека блатовете, в сряда - крем и сглобяване, а в петък да покрия с фондана, нали  newsm78 Тази трябва да е голяма, че ще има много гости. Мислех си за 2 етажа, но и това ще ми е за пръв път. Предполагам, че се правят като 2 торти и накрая просто се слагат една върху друга и с нещо се покрива фугата  newsm78

Редактирам се, прочетох по-нагоре въпросите и отговорите ви на Веси. Разбрах как става номера с втория етаж. И мен "изпотяването" ме притесняваше, но явно няма как да се избегне  Confused

Последна редакция: нд, 03 авг 2014, 23:16 от радос

# 644
  • Мнения: 148
Радос,тази за събота е рано да сглобяваш във сряда,Блатовете си ги опечи,няма проблем но сглобявай във петък вечерта или следобяд.Да престои около 2 часа да стегне,измазвай и късно вечерта покрий със тесто.На другият ден си украсявай на спокойствие.Да като две торти ги правиш всяка на отделна подложка.При сглобяването във първата слагаш сламки или дървени шишчета които да са милиметри по високи от самата торта за да може вторият етаж да легне в/у тях ,и прикриваш около подложката.
Мъфините са обикновенни шоколадови като им добавих натрошени шоколадови пурички и парченца бял шоколад а крема е от крема сирене,кондензирано мляко и крем Ижел/или Оле/ за сгъстяване.
Маринкеее,тоз кекс ще се пробва много апетитен изглежда.
И да не е празен пост една тортичка за пасти за кръщене.
Хората искаха торта без украса удобна за рязане на пасти,ето и какво им сътворих.

Общи условия

Активация на акаунт