Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 123 454
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас/Пз
Благодаря за пожеланията, момичета Simple Smile
Вилана, на 37 станах  Peace и си нося с гордост всяка една от тях Simple Smile
ЧРД и на теб, нека ентусиазмът за нови начинания никога да не те напуска. Тортата ти е прекрасна, много ми харесва. Замислила съм подобна за РД на мама, понеже тя също много обича да пие кафе Simple Smile
Тортата с черешите изглежда умопомрачително вкусна, може ли рецептичката  Hug PraynigТази с басейна също ти се е получила много хубава. Единствената забележка, ако изобщо може да се каже , че е забележка е че можеше малко да се заиграеш с цветовете на камъните да не са така еднакви.  Peace

Лиани, ако рингът е метален, няма проблем да се пече в него.  Peace

Тани, редактирам се, ето Рецептата http://antoaneta77.blogspot.com/2014/07/happy-birthday-to-me.html Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 08:16 от ani_d

# 616
  • Асеновград
Момичета , много моля за съвет. baby_neutral
Предстои ми да направя торта за голямата ми дъщеря. Simple Smile Искам крем за тортата , който като отрежа парче,  да стои на дебел пласт. ( едно обяснение направих  Embarassed....... дано сте ме разбрали) Peace
Аз почти винаги правя крем с  течна сметана , течен шоколад и желатин , но уж слагам доста , а като отрежем парченце , крема го няма. newsm78
Тортата ще е с готови блатове , ако това е от значение.
Много благодаря. Hug
Може и на лични.

# 617
Здравейте!
 Ани_  Д и мен много ме е яд за цвета на камъните ,но не ми се получи както си го представях .
  Другата торта е съвсем лесна с  готови блатове ,нямах време да пека .Крема е 1 кг цедено кисело мляко ,около 200гр заквасена сметана ( може и повече ),пудра захар на вкус ,череши на дребни парчета  1 пакетче желатин.Позволих си да намажа блатовете със соса от сладко зелени орехчета . Не е задължително.Може да се добави и есенция според вкусовите предпочитания.Според мен  черешите идеално се съчетават с бадемов аперитив или нещо подобно,леко горчиво.
    Наскоро правих една торта изненада за почитател на Игра на тронове.Това е сериал .От мен се искаше трон с мечове.Много се измъчих докато ги закрепя,като ги оцветявах фондана омекваше ,мечовете клюмваха...В крайна сметка ето резултата :

сладката мими къде е крема ? Simple SmileЗависи колко е голяма тортата и колко е крема.Аз правих торта Ани от блога на вкусно с Йоли .Тортата е с доста дебел слой крем.Много ми допада и муса на Танита.Зависи колко голяма ще е тортата.Ще я покриваш ли с фондан?
 Лека вечер !

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 21:54 от vilana

# 618
Честит празник,Ани!  bouquet

Честит празник,vilana!  bouquet

Макар и на патерички!
Да сте живи и здрави,все така талантливи и живота ви да е сладък и прекрасен,колкото са прекрасни творбите ви!

Иначе торти за показване нямам,но пък следя вашите разкошотии! Hug

# 619
  • Асеновград
vilana - Тортата която искам да направя е голяма , от тези правоъгълните.
Ще е покрита с фондан. Peace
Сега ще погледна и торта Ани , която си правила.
Тортата с мечовете е много хубава. Peace

# 620
Здравейте!

Искам да направя торта специално за юбилей, обаче в украсите не ме бива толкова много, а искам да е красива на вид. Не знам дали е добра идея да експериментирам с фото декор за торта, предвид, че не съм работила досега с такова нещо.
Въпросът ми е доволни ли сте от използването на такава фонданова хартия (мисля че това е другото име, но не съм сигурна), лесно ли се слага,  размазва ли се, разтича ли се, т.е. гарантиран ли ми е гафа с нея, а също дали в домашни условия сте правили фарситура? Ако има и някакви тънкости по-особени и съвети, ще се радвам да прочета.  Hug
Много се чудя каква да бъде тази украса, а с фондан никога не съм работила и няма как да докарам такива красиви торти, каквито показвате.  Sad

# 621
  • Бургас/Пз
Сладката Мими, колкото крем сложиш толкова ще има между блатовете. Аз обикновено правя доста големи количества , защото харесваме по-кремести торти. Освен това , ако слагам желатин изчаквам малко да стегне , защото иначе от тежеста на блатовете изтича от страни. Виж малко по-горе парчето торта , което съм пуснала белия слой крем е дебел около 1.5см. Можеше и повече да се сложи, но не посмях заради бишкотите, защото не знаех дали ще издържат. Тази торта е с диаметър 18-19см, а общото количество на крема е над 1кг, така че горе долу можеш да си направиш сметка. За тази торта примерно отново съм използвала около 1кг крем Тук е рецептата http://antoaneta77.blogspot.com/2014/01/o-14-o-oo-o.html

Ето и една с шоколадов крем Слагам равни количества животинска сметана, шоколад и крема сирене.

Имай предвид , че правоъгълните торти гълтат много повече крем отколкото кръглите. Просто площта на една торта квадрат 20/20см е по-голяма от лицето на един кръг с диаметър 20см
Ако имаш предвид торта с големи на подложките 30/40см, ще са ти нужни поне 2кг крем

Светлана 07
, най-добре си поръчай от Хитрини или Сладката къща фонданова хартия, която няма нужда да се маже с кристалина. С нея се работи изключително лесно и няма какво да объркаш. Ако не искаш да покриваш тортата с фондан можеш да я измажеш с шок.ганаш - 2:1 шоколад и сметана, без да го разбиваш или с маслен крем, който да овкусиш с някаква есенция.

Вилана, благодаря за рецептата Simple Smile Тортата много добре ти се е получила. Признавам си нищо не знам за този филм, но още преди да прочета обясненията ти си казах :"Брей как ги е направила тези мечове така набучени"  Rolling Eyes значи си се справила Simple Smile

Марчела, благодаря Simple Smile

# 622
  • Асеновград
ani_d - много благодаря , за съветите и кремчетата. Hug
Слагам винаги желатин , но не изчаквам и наистина се разлива по края на тортата. Confused
Също така , като видях твоите торти , ми стана ясно че слагам твърде малко крем за правоъгълна голяма торта. Peace
Аз днес съм рожденничка и си направих една малка ,,Дукиса,, , но нямам снимка.

# 623
  • В една слънчева къща...
сладката мими, честит рожден ден   bouquet

Ето тортичката от вчерашния рожден ден.
Много шоколадова и вкусна беше. Благодаря на всички, които се включиха със съвети за ганаша.
Забележките аз си ги знам и ще си взема поука за следващия път.
Очаквам съвети и критики. Simple Smile

# 624
  • Асеновград
tany3dj Благодаря Hug
Много ти е хубава тортата Peace затова е темата за да се научим и да си поправяме грешките.  Peace

Последно питане Embarassed искам да направя пеперуди и цветя като ги закача на тел която е навита като спиралка. ( Едно обяснение направих.....)
Как да закрепя пеперудата към телта?

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 16:53 от сладката мими

# 625
Привет Дами!
Чета ви всеки ден,но нямам време да коментирам .Предстои ми доста голям празник на 10.08 и съм под пара.Нарамих се пак със доста голям залък и сега се чудя как да смогна.Но все пак ще отразя няколко торти във малкото свободно време със което разполагам.
Тути,много е сладка тортата със Кити.На мен ми харесва.
Баба Шегувка,тортите си имат доста недостатъци но ти си ги знаеш.Важното е че са били вкусни.
Грух-грух,явно това не са твоите блатове.Експериментирай със други и ще откриеш своите.Иначе тортичката е сладка.
Вилана,тортата не е лоша но има нещо което ми идва във по вече.Като че ли са  цветята,някак не ми се връзват със визията.
Тедито на голяма патерица,честит рожден ден!Тортата изглежда много апетитно.
tany3dj,много сладко торте.
Веси21,и твоята тортичка е доста изкушаваща.
Хулиганка,и твоите тортички ме накараха да слюнкоотделям.
Ани д,тортата е страхотна а разреза ммммммммммм
Вилана,хубави тортички си направила за празника.Да си жива и здрава.
Вилана,не си падам по кървавите торти.
tany3dj,хубава тортичка.Има недостатъци но важното е че си ги видяла и следващият път ще гледаш да ги отстраниш.Само не разбрах да критикувам и съветвам или не,защото със това знам си проблемите някак все едно казваш знам си няма нужда да ми казвате.
Това във кръга на майтапа.Гони изглаждането на тортите,стягай във ринг и обличай със платки отстрани.Лентата м/у етажите е страшно дебела и груба,по обувчиците е имало още доста работа.
Няколко тортички от мен,които не съм ви ги показвала.
Във момента съм без апарат и снимам със телефона,затова се извинявам за качеството на снимките.
Пробна за вкус по повод кръщене.Шоколадовите блатове на Ири и крем Орео.

Торти за близнаци ,шоколадови блатове,крем орео и банани.

Най-вкусната шоколадова торта на Ири Купенска за една шокоманиачка.

шоколадови мъфини със парченца бял шоколад и парченца шоколадови пурички и крем от крема сирене и кондензирано мляко за почерпка на приятели.

# 626
Такааа... гледам че лятото май наблягаме повече на торти без фондан.. Simple Smile Аз лично мразя тортите с фондан (на вкус), заради самия фондан и много обичам да си правя обикновени тортички - изглеждат толкова по-апетитноооо  eat

tany3dj, като за първа торта с фондан - браво! Много добре си покрила тортата - изглежда перфектно равна. И с бебенцето си се справила много добре. Не ми харесват панделката и цвета..

Sunflowerss,този фондан дори не съм го и чувала  newsm78  Напроследък ползвам само Vizyon от hitrini. Доволна съм  Peace

vesi21, huliganka, ей такива торти обичам Simple Smile

ani_d, честит празник със закъснение! Не ми харесва цвета. Панделката е уникална! Цветето, покриването, ръбчето - също  Peace За разреза.. няма какво да говорим  #Crazy

Гледам, че сте коментирали ринговете.. аз имам такъв и съм много доволна -стяга си идеално. Не съм го ползвала за печене само поради факта, че тестото изтича под него, а ако сложа пекарска хартия например, след това блатът е "приел" формата на хартията - чупките от самата хартия.. не знам дали го обясних правилно..  ooooh!

vilana, отстрани шарките ми се струват малко големи.. груби някак.. но чашката, чинийката, лъжичката (особено тя) ми харесват много! Един ден и аз ще се пробвам  Praynig За тортата-басейн - всичко ми харесва по нея!

tany3dj, голяма производителност   chef ефектът "възглавнички" (не знам дали се нарича така.. просто си измислям Simple Smile ) ми харесва. Не ми харесва лентата между двата етажа - доста е дебела. Обувчиците не са лоши като за първи, но разточвай по-тънко фондана. Аз когато правя нещо такова (например обувките), си нарисувах шаблоните на хартия, изрязах ги и по тях изрязах фондана. Давай в същия дух!  bowuu

ditsan, събра ми очите с толкова торти  #Crazy а на тази с прасенцата почти се оплюнчих..  Joy

Имам питанка към тези от вас, които работят с дантели. Винаги ме е било страх даже да си помисля за тях. Получих този подарък http://sladkatakushta.com/sladkarska-dantela/shablon-za-sladkars … ce-large-mat.html  и сега няма как - ще се пробвам. Само че не знам каква смес да си купя ooooh!  Моля ви, помагайте  Praynig  

# 627
  • В една слънчева къща...
Да, имам предвид - казвате проблема и как да не случва следващият път.
Например обувчиците - по шаблон са, да. Но първият опис по-тънък фондан не се получи, защото се смачкваше /а слагах хартия вътре/. А за лентата м/у етажите - тя е правена с молд и той е доста дълбок, а пък с по-тънък изобщо не излизаше... но исках да си пробвам новите придобивки Simple Smile

# 628
Aз имам тази и съм много доволна.Важното е да изчакаш хубаво да изсъхне поне 7-8 часа.Най-добре правиш вечерта и вадиш сутринта.
http://hitrini.com/product/4169/suha-smes-za-zaharni-danteli-sug … -dress-500-g.html
Тани,добави повечко тайлоза или ползвай гъмпейст за да не ти се смачква.А във молда сложи по тънко,пъхай във фризера за 15-20 мин и тогава вади.А и хубаво намажи самият молд със нишесте или криско.
Аз количките Макуин и Матю правих във молд.Той е мнооого дълбок и докато извадя отиваха по дяволите.Пъхнах във фризера за около половин час и излезе перфектно.

# 629
tany3dj, пробвай така, както те е посъветвала ditsan с фризера. Относно тайлозата - подкрепям с две ръце. И аз слагам тайлоза, ако искам да "стегна" фондана. Аз не съм от добрите, но виж тук например как станаха тези https://www.flickr.com/photos/109817217@N06/11151902665  Изряах си хартийки и после потях очертах. Трябва ти остър нож, нишесте и лепило (тук дори още нямах лепило, а ползвах водка  cheers ) Ще стане лека по лека Wink

ditsan, мерси за бързия отговор.. като видях цената получих леки бодежи в сърдечната област.. Предполагам този грамаж ще стигне за няколко дантели, но ме е страх, че с моите торти (една на месец) ще се развали докато успея да го използвам целия  ooooh!  И все пак, ако никой не предложи нещо по-евтинко, ще си купя твоята смес.
А ако някой от София иска да делим - да свирка   ruporuu

Общи условия

Активация на акаунт