Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 123 462
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, някой пробва ли вече фондана FO First Class, да сподели впечатление? Гледам и два нови модела фондан в ксеркс от по 2кг  newsm78. Скоро не съм купувала и се чудя какво да взема.

# 601
  • София
Здравейте, нещо темата е замряла покрай лятото. Честно да призная и на мен не ми се правят торти, камо ли с фондан  Mr. Green

teditoS честит рожден ден на патерица. Много апетитна тортичка, обичам много неизмазани торти. Ето една и от мен

Тортата е с еклери, целувки, маскарпоне, бял шоколад, малини и диви ягоди и какво ли още не (напълно импровизирах). Стана супер вкусна, само ми дойде на мен идея по-маслена. Реших да сложа маслен крем върху целувките, за да не попиват от другия крем и да останат хрупкави, но пак са се овлажнили, а масления крем уж беше малко, а доста го усещах на иначе леката торта. Дайте идея как да се изолира целувчен блат (рецепта за крем), за да не се увлажнява, а да си остане хрупкав?

tany3dj сполучлива първа торта, струва ми се, че има дупчици по бебето. Явно трудно си извадила фондана от молда, пробвай да го замразиш. Ганаш правя винаги 1:1 сметана шоколад, виждала съм и 2:1, но с моя шоколад става повече като сметанов крем (ползвам белгийски шоколад)

# 602
  • В една слънчева къща...
vesi21, благодаря ти за отговора   bouquet
Относно бебето от тортата, понеже нямам бои за оцветяване, а пък и нали няма да се яде, пробвах да нарисувам контурите с ... моливи Simple Smile От там идва този ефект. Иначе от молда излезе идеално, но действително го държах във фризера известно време.
А вчера си купих уникално красиви парчета мушама тип "дантела", които ще използвам като релефни подложки. Сигурна съм, че сте го обсъждали, но реших и аз да споделя. Сега съм в издирване на още, че така се запалих  Crazy

# 603
Ганаш аз правя 1 кг сметана варя с 1,200 кг шоколад, но аз ползвам кувертюр за професионална употреба.След около 24 часа когато вече е започнал да затяга разбивам с миксер и се получава страхотен пухкав крем, много лек и вкусен.

тедито, с малко закъснение честит рожден ден!

# 604
Много хубави покрити и непокрити тортички, момичета!  Heart Eyes
vilana , много хубава торта  Peace аз с моето неопитно око не виждам проблем по лявата табла на легълцето, тортата е много сладка  Heart Eyes
Тедито, честит рожден ден и от мен на патерица!
tany3dj , много сладка бебешка тортичка Simple Smile  ганаш за измазване правя с  200г тъмен шоколад 52%+130 мл течна сметана. Ползвам този готварския шоколад на Лидл и става много добре  Peace
vesi21, чудна тортичка, изглежда адски вкусно Simple Smile
 Аз също рядко правя покрити торти, затова ще се разпиша с две непокрити Simple Smile
ШОКОЛАДОВО МАЛИНОВА МУС ТОРТА с три вида мус

и ЛЯТНА ПЛОДОВА ТОРТА С БИШКОТИ

# 605
  • Бургас/Пз
Здравейте, напоследък времето са нищо не ми стига и само ви наглеждам , но не мога да не ви почерпя с тортичката си от вчерашния ми рожден ден. До последно нямаше да я украсявам, но вечерта преди празника реших, че трябва и за 2 часа само това успях да спретна. Цветето от гъм пейст и затова успя да изсъхне бързо.

Прекрасната снимка е благодарение на https://www.facebook.com/pages/Mariyana-Stoyanova-Photography/420316024758232

Ето и разрез, понеже нямах време да пека блатове е с бишкоти, малинов пласт, крем от животинска сметана, бял шоколад и малко маскарпоне и парченца шоколад Афтър ейт с мента. Получи се прекрасна комбинация. И тъй като беше предвидена за обикновена торта за похапване, в последния момент я завих отстрани и отгоре с готови платки, за да мога да я измажа и украся.  Рецептата е тук http://antoaneta77.blogspot.com/2014/07/happy-birthday-to-me.html

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 08:26 от ani_d

# 606
ani_d Честит празник ! Simple Smile
Момичета влизам с питане .
Трябва да направя торта , обаче проблема ми че колата ми няма климатик и трябва около 1 ч да пътувам с нея до рожденика за когото е. Замислила съм пълнежа да е пудингово - маслен крем, а да е покрита с ганаш.
Въпроса ми е на крема за пълнеж дали ако сложа желатин ще ми бъде по спокойно с предвижването , а на ганаша ще му се отрази ли много горещината ? До момента в такова топло време не ми се е случвало да предвижвам торта.

# 607
  • Бургас/Пз
ani_d Честит празник ! Simple Smile
Момичета влизам с питане .
Трябва да направя торта , обаче проблема ми че колата ми няма климатик и трябва около 1 ч да пътувам с нея до рожденика за когото е. Замислила съм пълнежа да е пудингово - маслен крем, а да е покрита с ганаш.
Въпроса ми е на крема за пълнеж дали ако сложа желатин ще ми бъде по спокойно с предвижването , а на ганаша ще му се отрази ли много горещината ? До момента в такова топло време не ми се е случвало да предвижвам торта.

Благодаря  Embarassed
Задължително си сложи желатин, защото той е доста по-устойчив, отколкото, ако оставиш да разчиташ само на маслото в крема. За ганаша ползвай по-голямо количество шоколад и по възможност с по-висок процент какао, поне 60% да бъде. Черният шоколад се топи по-бавно, а освен това и сметаната като е по-малко ще е по-стегнат. Успех

# 608
Благодаря  Embarassed
Задължително си сложи желатин, защото той е доста по-устойчив, отколкото, ако оставиш да разчиташ само на маслото в крема. За ганаша ползвай по-голямо количество шоколад и по възможност с по-висок процент какао, поне 60% да бъде. Черният шоколад се топи по-бавно, а освен това и сметаната като е по-малко ще е по-стегнат. Успех
Благодаря  Hug

# 609
ani_d, честит рожден ден и от мен! Тортата е много нежна, а вътре изглежда убийствено вкусна  Heart Eyes

# 610
  • В една слънчева къща...
Ани, ЧРД   bouquet

Би ли споделила малиновия пласт как го приготви?

# 611
  • София
Момичета, имам спешно питане Praynig
Може ли ринг за стягане на торти да се пече? Показано е,че не е за съдомиялна,предполагам и за фурна в такъв случай не е, но ако някой може да сподели Praynig

Рингът е от Била-на  a la casa ,ако има значение

# 612
Аз откакто си купих такъв ринг само в него пека. Слагам си го в тава, вътре с хартия за печене и така

# 613
  • София
Много благодаря  bouquet
Тъй като, обаче, аз се сещам да питам точно  в последния момент и не успях да дочакам отговора, си усложних живота да пека на части ooooh! ,но ще си знам за другия път Mr. Green

# 614
Привет!
  Явно е сезон на торти за похапване.Момичета нямате капка милост толкова много ,разнообразни апетитно изглеждащи торти !!!
 Честито на рождениците с известно закъснение!!!
 Ани_Д страхорна фотосесия!Не по темата ама се чудя на колко ставаш?Изглеждаш като момиченце !
 Аз няма да кажа на колко станах вече не е за казване ,но си направих торта първо една за похапване.После реших да направя още една за колегите , ще даже и я покрих с фондан,изпробвах си някои нови придобивки.Макар че не разпогах с много време понеже в последния момент трябваше да направя и торта за много близък човек .Не можех да откажа.
Обичам да пия кафе , затовя направих и захарна чаша с кафе :

http://media.snimka.bg/s1/3672/033588778-big.jpg?r=0
Ето и другата за похапване йогутр с череши,много лека и приятна в горешите дни:

И торта басейн с тръби по желание на рожденика (всъщност те бяха двама ):

Общи условия

Активация на акаунт