Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 123 462
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • Пазарджик
Мале момичета уникални торти сте сътворили,просто оставам безмълвна,на мен хич не ми се отдава работата с фондан,едно мисля,а все друго ми се получава  ooooh! но няма да се отказвам  Grinning

ilariana тортите като твоята най ми харесват-стилни и различни   bouquet

teditoS  от тук си го купих/много точна мадама/https://www.facebook.com/tortisladki?fref=ts

И едно торте от мен,на външен вид не е нищо особено/даже бих казала ,че стана грозна/,но вътре е Спаначената торта на Бети,очарована съм от вкусът и

# 586
Здравейте, тортени вълшебници!
Невероятни нещица майсторите! Като часовник цъкам пред картинките с вашите произведения! Разногледа ставам #Crazy
Да сте живи и здрави и вие и дечицата ви и много да Ви радват!  bouquet
Всичко което знам за тортичките, е от Вас!  bouquet
Два, три пъти в годината правя тортета, за това и бавно задобрявам, но това не ми пречи да се изфукам.  Blush
Нямат нищо общо с вашите красоти, но пък на вкус ги бях докарала! Blush

www.facebook.com/photo.php?fbid=780314822008202&set=pcb.7803 … ype=1&theater
www.facebook.com/photo.php?fbid=780321492007535&set=a.738164 … ype=1&theater
www.facebook.com/photo.php?fbid=780314655341552&set=pcb.7803 … ype=1&theater
www.facebook.com/photo.php?fbid=780315062008178&set=pcb.7803 … ype=1&theater
www.facebook.com/photo.php?fbid=780315168674834&set=pcb.7803 … ype=1&theater

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 19:46 от Баба Шегувка

# 587
Здравейте, тортени вълшебници!
Невероятни нещица майсторите! Като часовник цъкам пред картинките с вашите произведения! Разногледа ставам #Crazy
Да сте живи и здрави и вие и дечицата ви и много да Ви радват!  bouquet
Всичко което знам за тортичките, е от Вас!  bouquet
Два, три пъти в годината правя тортета, за това и бавно задобрявам, но това не ми пречи да се изфукам.  Blush
Нямат нищо общо с вашите красоти, но пък на вкус ги бях докарала! Blush

www.facebook.com/photo.php?fbid=780314822008202&set=pcb.7803 … ype=1&theater
www.facebook.com/photo.php?fbid=780321492007535&set=a.738164 … ype=1&theater
www.facebook.com/photo.php?fbid=780314655341552&set=pcb.7803 … ype=1&theater
www.facebook.com/photo.php?fbid=780315062008178&set=pcb.7803 … ype=1&theater
www.facebook.com/photo.php?fbid=780315168674834&set=pcb.7803 … ype=1&theater

Явно са ти заключени албумите или поне аз не мога да ги отворя Sad

# 588
и аз не ги виждам!Отключи албумите ако искаш да се изфукаш.

# 589
Здравейте и от мен, много е писано. Аз все още не мога да ви запомня по имена Simple Smile И доста торти са показани . На мен пък всичко ми харесва, но аз гледам с непрофесионално око Simple Smile

Радост-бонбон, идеята за торта мъфин е мн сладка, много е готино примерното торте Simple Smile НА колко години става щерката? Ще чакам с нетърпение резултата

АЗ винаги бъркам някъде, това е тортата за РД на дъщеря ми, 4 годинки стана.На снимките са изпъкнали всички кусури, но на живо изглеждаше доста по-добре. Оба4е пък не беше вкусна, суха, крема и сиропа оскъдни... Като суха паста беше Simple Smile

Не мога да разбера и къде бъркам, че блатовете винаги стават неравни, неравномерно надути и т.н. Стягам в ринг, понатисквам оттук=оттам и паккк.
Скрит текст:
 ето тук се вижда , че има дупка между блатовете в средата и този който ги обикаля....

Мисля, че е време да пробвам друга рецепта за торта. Омръзнаха ми неизменните пандишпанови блатове и готов крем на ДР Юткер...  

Пими, тортата е розите и дантелата е страхотна, толкова нежна и изящна. Розите са като истински. Нямам идея как си ги правила. КАто говорите за дъстване и т,н аз не разбирам нищо Simple Smile Предполагам, че е нещо като прашец, който се нанася с четка

# 590
Направи Най-вкусната шоколадова торта на Ири Купенска за да се отядете на торта.Напиши точно така във Гугъл и ще ти излезе рецептата.Блатовете са като мъфини,порести и сочни.Можеш да направиш всякакъв крем.Аз я правих онзи ден със крем Орео и плодове.Стана фантазия.
Ето тортата:

снимката е кофти,но е от телефон.
От блата който ми остана и крема направих руло за домашните,ето как изглежда блата.

# 591
Привет !
 ditsan снимката може да е ,,кофти " обаче изглежда мнооого апетитно!!!Прияде ми се торта !!!Обожавам тези блатове !!!
gruh-gruh това ,което се вижда от снимка горния блат изглежда че стърчи над страничния .Празното пространство може да запълниш с изрезки и крем .Според мен това се получава заради разлика в диатметрите на отделните блатове.Там където стърчи можеш да изрежеш за да изравниш.И вече зависи от печенето дали ще бъдат равномерни блатовете.Апликацията на КИти на ръка ли си изрязвала?
Баба Шегувка калинката е много симпатична !!!Измазването обаче те е затруднило.
Другата торта със щъркела не се вижда добре ,но идеята е доста интересна.
 tuty 1 панделката и страничната лента е можело по тънка да бъде .
_Пепи_ много е хубав този мъфин !!!Купата е добро решение дано намеря във Варна .
mimi 8505 като видях тортата с Мечо Пух първото нещо което ми направи впечатление е цветовете на първия и втория етаж.И според мен е трябвало да са обратно - втория етаж да е син. Едната фигурка  изглежда доста обемна ,а за вратичката е можело с една клечка за зъби да направиш релеф.Облака също по ефектен става с няколко топчета покрити сс фондан,има разни уроци ,погледни например в Ловели.Иначе добре покрита ,равна торта !
radost _bonbon Майнкафта и аз си мислех за ганаш , но детето е алергично към шоколад.По скоро трябваше в хладилника да вляза.И аз иползвах резци квадратчета иначе не става.Потози повод искам да споделя че си купих тези резци от Истанбул от Мисир чаршия също и много други на смешни цени.Ако някой има път до там има цяла улица с магазинчета за сладкарски принадлежности на много достъпни цени ,да ти се завие свят.Жалко ,че нямах повече пари.
donika dinevaМного стилна торта,перфектно изработена!!!Изглежда сякаш не е докосвана с ръце,аз все нещо оклепвам.Много ми хареса оцветяването.Благодаря ,че си споделила за използваните цветове.
И аз мисля ,че трябва повече градивна критика!!!

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 11:15 от vilana

# 592
Ето и една торта ,която правих наскоро .Лявата табла на леглото малко пострада .

# 593
На някой трябва ли му във Варна, моделираща маса, бързо съхнеща, за покритие на торти, ще купувам, но не ми трябват 4, 5 кг. Цената на кутията е 31 лев.

# 594
  • Luxemburg
Имам нужда от помощ за направата на една торта. Не искам да отварям нова тема затова си позволявам да пиша тук и се надявам да ми помогнете. Искам да направя торта дъга и намерих 2 рецепти - http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%8A%D0%B3%D0%B0 и тази http://www.youtube.com/watch?v=IIFvp4ud8Ng но втората мисля че ще се получи по-добре, като за да се получи добре в моята 26см. тавичка мисля да увелича двойно дозата за блатовете http://www.youtube.com/watch?v=XaNELscDtms&src_vid=IIFvp4ud8 … annotation_607416 и за крема съответно http://www.youtube.com/watch?v=rjqOTM5icOE&feature=youtu.be. Но не мога да се ориентирам дали ще ми стигне, да не станат много тънки блатовете или много високи. Тортата ще е за РД в у-ще за деца на 4-6г. така че трябва да е с нормална височина и понеже децата са 15 реших че 26см. форма трябва да стане. Крема също ми изглежда много малко като количество докато го приготвя (във видеото), а като започне да го разнася по тортата изглежда достатъчно. За външната декорация ще ми трябва повече крем, още една доза ли да предвидя или 1/2? Понеже нямам точно такъв накрайник дали ще се получи с торбички за замръзяване като отрежа заоблени връхчета? Мога ли блатовете да ги направя в събота, а останалата торта в неделя според вас и как да съхраня блатовете 1 ден?  В неделя сутринта сме на РД и затова искам да си помогна малко още в събота. Приемам съвети и критики. Благодаря предварително на отзовалите се.

П.С. Направих тортата по тази рецепта http://sunshineskitchen.com/coconut-rainbow-cake/ като замених кокосовото мляко с обикновенно. Изстинаха добре, но като започнах да ги сглобявам бяха зелепнали за хартията за печене (оставих ги да изтиват върху скара покрита с хартия за печене), два дори ми се счупиха. Някой правил ли ги е да сподели къде съм сбъркала. Крема от рецептата също не ми се получи. Преди да прибавя млякото беше с гладка консистенция но след това не искаше да се получи гладък, а стоеше на мънички топченца, като пресечен. Къде съм сбъркала?

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 12:43 от ronicat

# 595
  • Бургас
Здравейте, момичета! Отново имам нужда от помощ. Колко фондан ще ми е нужен за направата на правоъгълна торта на два етажа? Мисля да си поръчам готов, а не знам колко ..  EmbarassedС

# 596
  • Пловдив
Здравейте, момичета! Отново имам нужда от помощ. Колко фондан ще ми е нужен за направата на правоъгълна торта на два етажа? Мисля да си поръчам готов, а не знам колко ..  EmbarassedС

Зависи от размерите на правоъгълниците ( дължина, ширина, височина)

# 597
Дами, без украса е, но имах рожден ден (а не обичам фондана) и искам да ви почерпя макар и виртуално с по парче  newsm38

torta s shokoladov i malinov mus by stefanova_teodora, on Flickr

Рецептата е тук, в случай че ви хареса http://shtipkasol.com/recipe.aspx?rid=683

# 598
Честит рожден ден!
Да си жива,здрава и много обичана.  bouquet

Тортата изглежда страшно апетитно. Heart Eyes

# 599
  • В една слънчева къща...
Включвам се с първата ми торта с фондан, която направих за кръщенето на бебка.

Сега имам въпрос - предстои ни първи рожден ден и искам тортата да е шоколадова.
Моля, препоръчайте ми рецепта за шоколадов ганаш, който да сложа под фондана  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт