Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 123 470
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Тедито, да ти е жив и здрав таткото! Фуражката като истинска си я докарала. Браво! Как постигна блясъка накрая? Със спрей или с пара( този метод само съм го чувала, но не съм пробвала)
Относно пистолета, преди няколко месеца като реших да си купувам и се посъветвах тук в темичката. Момичетата ме насочиха към по-скъпия модел, защото другия, който е подобен на спринцовка по-трудно се избутвало. Аз съм много доволна, ето го: http://www.ebay.co.uk/itm/Sugarcraft-Extruder-Sugarpaste-Craft-G … sh=item5d4c3afb11

МаринаД. ти не си човек просто Simple Smile как да си качвам тортите след теб Grinning Много, много ми хареса. Благодарско и за съветите и безплатните видео уроци които ни даваш! Хич ме няма с тия цветя,  нещо с тоя тел не мога да се разбера, може би съм купила от тънкия ( има ли по-дебел се чудя) и като сложа листо примерно и то натежава и пада.
Мятам две торти, които правих наскоро. Втората е с лоша фотография, че от телефона снимах и цветовете не са баш същите, ама карай Simple Smile

# 571
Здравейте, момичета   bouquet Страхотни творения показвате в последно време. Не се включвам с торти, защото няма нещо, което да дърпа окото при мен в последно време, но сега за мен има голямо предизвикателство   chef Щерката на 12.07 има рожден ден, а след като на синчето направих торта-тигър, то няма как и на нея да не угодя. Избрала си е многоетажна торта, а аз повече от торта на два етажа не съм правила  Sad и направо съм в шок!!! Не знам от къде да започна.
1. Трябват ми около 30 парчета съответно се чудя за размерите
2. Долния етаж не разбирам с какво е обиколен, мислех да го обиколя с бишкоти, но пък сега като загледах доста висок ми се струва, а бишкотите, които намирам са сравнително къси
3. Това горе като парче торта се чудя как да го издокарам така равничко
4. Няма коктейлни сламки или по-дебели дървени шишове, не съм сигурна обикновени сламки с тънки шишчета в тях ще удържат ли етажите по дупките докато стигнем заведението
5. Мислех вътре на последния етаж да направя с цветни кексови топчета, като тортата на МЕЧО ПУХ, но се оказва, че няма да мога да се сдобия с нужните форми и се чудя като имам подобни на яйчица дали ще мога да ги ползвам. Разреза не си го представям мн добре.
Ще съм благодарна ако можете да ми помогнете със съвет   bouquet
това си е харесала момата Simple Smile
Скрит текст:
това е тигъра на малкия
Скрит текст:

# 572
pam, има различни дебелини тел от 16-18 до 30- 33, незнам твоята какъв размер е.При телта колко е по - голям номера толкова телта е по - тънка.Най - универсална е 24, 26, за основи на рози и по - тежки цветя използвай 18 или 20, за тичинки ти трябва тънка тел 28, 30.За листа 24 е достатъчно дебела за да държи тестото.може проблема да не е в телта а в тестото, ако е по - меко няма как да стоии ще пада, но пак зависи и как и къде слагаш листото да съхне.Аз съм си взела от плод - зеленчука едни черни стериопорени подложки, в които им носят крушите - формата им отговаря и за листа и за венчелистчета.

И да не съм капо, понеже скоро се коментираше дантелата една тортичка и от мен!

# 573
Здравейте, момичета   bouquet Страхотни творения показвате в последно време. Не се включвам с торти, защото няма нещо, което да дърпа окото при мен в последно време, но сега за мен има голямо предизвикателство   chef Щерката на 12.07 има рожден ден, а след като на синчето направих торта-тигър, то няма как и на нея да не угодя. Избрала си е многоетажна торта, а аз повече от торта на два етажа не съм правила  Sad и направо съм в шок!!! Не знам от къде да започна.
1. Трябват ми около 30 парчета съответно се чудя за размерите
2. Долния етаж не разбирам с какво е обиколен, мислех да го обиколя с бишкоти, но пък сега като загледах доста висок ми се струва, а бишкотите, които намирам са сравнително къси
3. Това горе като парче торта се чудя как да го издокарам така равничко
4. Няма коктейлни сламки или по-дебели дървени шишове, не съм сигурна обикновени сламки с тънки шишчета в тях ще удържат ли етажите по дупките докато стигнем заведението
5. Мислех вътре на последния етаж да направя с цветни кексови топчета, като тортата на МЕЧО ПУХ, но се оказва, че няма да мога да се сдобия с нужните форми и се чудя като имам подобни на яйчица дали ще мога да ги ползвам. Разреза не си го представям мн добре.
Ще съм благодарна ако можете да ми помогнете със съвет   bouquet
това си е харесала момата Simple Smile
Скрит текст:
това е тигъра на малкия
Скрит текст:
Браво за тигъра Simple Smile
Сега по темата:

Това, което гледам за референция е поне за 70 парчета, даже 100  Mr. Green
В чудо ще се видиш да покриеш равно с бишкоти. Толкова дълги не можеш да намериш, трябва да си изпечеш. Според мен, това е печено в силикон с тази форма и е жив кекс. Можеш да го издълбаеш отвътре и да го напълниш с крем, разбира се.
Това горе, като парче торта можеш да си го направиш дъми, ако си решила да правиш толкова гигантска торта, или просто да е гол кекс или онази бисквитена фантазия ("Дукеса" май се казваше, виж в гугъл), която позволява да се моделира.
4. Тортите си стабилизирам с обикновени сламки и дървени шишчета, като забучвам сламката и вътре натиквам шишчето. Едно, по-дълго, пробива подложката на втория етаж и ми я фиксира за първия.
5. Спокойно можеш да ползваш тези яйчица, няма да са толкова идеално кръгли, но пак ще е сладко Simple Smile

# 574
  • Русе
pimi Много ми харесва тортата с розите,доста рози си направила и с различни цветове,БРАВО,бяла нежна....точно като за сватба!Ако все пак трябва да критикувам нещо,бих казала,че малко розов дъст под дантелката,щеше да я подчертае.Може и изобщо да не го вземаш в предвид.....,аз  едвам се сдържам да не намацам нещо я с дъстче,я с гъба...
Pam73 Тортата с пчеличката,е сладка,само самата пчеличка малко и е плоско личицето,и долу рисуваните тревички е трябвало с по-ярко зелено ...За втората,забележки нямам ,харесва ми Peace
teditoS Шапката е страхотна,много,много добре си я направила,само е трябвало на по-голяма подложка да я сложиш можело и да я облечеш за да изпъкне шапката.
Дано не съм пропуснала някого....
Ето и една торта от мен в стил Шаби шик,идеята си е изцяло моя (като никога и на мен да ми кажат ,каквото направиш)Така или иначе никак ме няма в чистата и прецизна работа и реших да е така ,"раздърпана".Подложката облякох с черен фондан,след като засъхна опитах да я "напукам "тук там,намазах с глицерин и отгоре с дъст,златен ,няколко нюанса...стана доста добре,но като сложих тортата отгоре ,нещо не се вижда

# 575
   Привет!
teditoS Много ми хареса фуражката!!!Браво!Готов оцветен фондан ли ползва?За книгата ето оттук
http://www.globalsugarart.com/tutorial.php?sheetid=78
Понякога не спори работата.Правих една торта Майнкрафт ,мислех си ,че ще е лесно ,но се оказа доста пипкаво и времето не ми стигна.

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 15:55 от vilana

# 576
  • В една слънчева къща...
Ето и от мен сватбените сладки:
Скрит текст:

# 577
Ето и тортата

Прекалих със сиропирането , маслото се разтопи докато подреждах квадратчетата ,фигурата ми стана доста груба ,но нямаше време да направя друга.
  ilariana много ми хареса как се е получила тортата ,нестандартна!!!Благодаря ,че сподели за златния дъст,аз се опитвах директно върху фондана ,а трябвало да намажа с глицерин!!!
 radost bonbon тигъра е много сполучливлБраво!!!
 Pam73 и двете торти са много свежи!
pimi много рози доста труд .Аз правих за една сватбена торта ,накрая ми беше изтръпнала ръката.Долу стои  незавърщено ,може би някаква панделкаили лента,дантелата някак се слива с фона.

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 22:07 от vilana

# 578
Много красиви торти се появиха в темата.teditos хубава торта за пикник.Шапката е много сполучлива.Pam73 Калинката ми харесва.На цветята бих сложила центърче.pimi много хубави рози но и на мен ми се губи дантелата /може и от снимката да е/.ilariana много интересен цвят си докарала.vilana това Майнкрафт не го знам  Laughing но може би е трябвало първо да покриеш тортата преди да наредиш квадратчетата.Такааа да покажа и мойта торта която преди малко завърших.Темата и желанието на един малък сладур /който много обичам/беше Мечо Пух.Много се притеснявах за самите фигурки защото са ми трудни.Но .........ето резултата.Отгоре има езерце и пейка /ако успея ще я снимам по хубаво отгоре че пусти конденз/ И една шоколадова най вкусната шоколадова на Ира.Трябваше да е без фондан а момчето е запален по футбола

# 579
mimi0585[/b ]Добре опънати етажи, но първото което ми направи впечатление е муцунката на Мечо Пух - като топка отпред е, а не едно цяло от лицето му. А за Прасчо- там пък защо му е толкова голямо тялото Shocked На твое място щях да разменя цветово етажите- така слънцето и небето отдолу ми е адски странно. И другото, което ми боде в очите- защо с черно си направила чертички по вратичката и оградата, а не с тъмно кафяво?
vilana личи си че си се изнервила с тази торта, голямо редене е паднало, имам и аз един злополучен случай като теб- играчка голяма си е, та чак и доскучава.
ilariana много ми харесва тортата ти, единствено незнам дали не е от снимката, но леко ми бяга повече надясно  Wink
pimi много нежна торта, розите са страхотни, не че съм специалист по тях  Wink
Pam73 тортата с пчеличките е много нежна. Много ми хареса борда как си го направила. Единствено бих махнала листенцата, само с цветчетата щеше да е по-добре.
teditoS фуражката е станала супер. Браво! Малко горния ръб ти се е опрял, но нищо  Wink
МаринаД страшно ме кефиш. Все ги измисляш някакви щури идеи и възможно по-сложни от предишните ти торти  Laughing Сякаш сама себе си предизвикваш...
Има писано правило, че трябва да се коментират поне 5 торти преди да публикуваш твоя, мисля че ще е добре и винаги да се казва какво не Ви харесва, какво бихте променили или направили Вие. Нека има и малко градивна критика.

Иначе ето и една моя торта- нищо особенно не е  Wink Основно идеята и се върти около това да е лесна за транспортиране, да няма никакви обемни фигури и най-накрая да си използвам този молд, както и една от щипките ми, че все не им идва реда на тях. Тортата е за баща ми, който е зодия Рак. Цифрата 6 трябваше да е още малко по-нагоре, но се гънеше яко в ръката ми и така и си остана  Close Наблегнах на оцветяването на формите със златисто, перлено и хелуински дъст / по цифрите и рака/ Тук се вижда по-добре http://donikadineva81.snimka.bg/other/moite-torti.540419.33543483

# 580
Здравейте!
Искам да направя торта Дъга за рожден ден на малко момиченце, но нещо не си харесвам никаква рецепта. Можете ли да ми препоръчате рецепта за блат, който е сочен и не е тънък/около 3см/, и който мога да боядисам. Имам форма 22см. За кремовете и украсата имам представа как ще ги направя, но блатовете ме мъчат. За първи път ще си ги пека сама. Надявам се да се получат.   chef  bouquet

# 581
tuty1, от къде си го купила? Лесно ли излизат фитилчетата?
МаринаД, за съжаление твоят е изчерпан Sad А за Кадемлия - без коментар.. там всичко е с тройно по-високи цени..  #2gunfire
Pam73, твоят е същия като на МаринаД.. но така да ме е страх да пазарувам през тия сайтове с кредитна карта   ooooh! .. ако не го намеря в БГ ще се престраша.. Фуражката я минах с четка, натопена във водка.. от там е блясъка  Crazy
Втората ти торта много ми харесва. Най-много - подложката. Но нищо не бих променила  Peace
radost_bonbon, сериозен проект си замислила.. като височина.. иначе не съм много впечатлена от самата торта. Според мен можеш да направиш много по-весела и интересна торта. Тази изглежда някак.. гола.. проста.. Но щом детенцето си я е избрало - запретвай ръкави Simple Smile Като съвет бих дала мъфенчето наистина да е мъфенче, първия етаж да е кекс (направен в подобна кексова форма), вторият - някаква много лека комбинация между блатове и крем, а третия и четвъртия да са дъми - хем няма да тежат, хем няма да печеш и слепваш дни наред.. Чакаме снимки!  Peace
pimi, розите са разкошни, но дантелата не изпъква някак.. може би трябваше да една е идея по-розова..  newsm78 Размерите на блатовете са идеални! Винаги съм се чудела, как изяждате такива торти? Колко седмици ги ядете?   Joy
ilariana, абсолютно си права - подложката беше малка.. нямах по-голяма  Embarassed
За първи път чувам са Шаби шик (простете невежеството ми), но вече го обичам - каквото и да е това  Laughing Нито 1 кусур не виждам по тортата. Подложката е уникална! Дантелата е като истинска, а това са любимите ми рози (не знам как се нарича този начин за правена на рози - като анимирани..). Страхотна торта.. просто страхотна!  smile3501
vilana, благодаря ти! Не, аз си оцветих фондана в синьо и добавих готов оцветен черен фондан (малко), защото ми беше останал. Не ме питайте как си измих ръцете от синьото  newsm61 Отговорът е - никак! Дни наред не можах да си измия ноктите.. Следващият път-задължително с ръкавици!
За първата ти торта - цветово е много хубава и нито е претрупана, нито празна..но си личи че фигурките са те измъчили. Магаренцето е супер. На мечо главата му е малка. А на прасчо телцето му малко голямо. Но фигурите и мен ме мъчат..
Втората ти торта е апетитна - затова обичам торти без фондан - няма какво да се украсява, но някак изглеждат истински, вкусни и апетитни! А за шоколадовите блатове на Ири, какво да кажа - любимите ми. Фуражката беше с тях, както и повечето ми торти  Peace
donika dineva, не само че ми се опря ръба, ами и за малко да запратя тортата в кофата Simple Smile Много трудно изрязах в тази форма, защото блатовете бяха много ронливи и мокри, а кремът (ганаш с яйца) беше твърд и тежък. Определено трябва да се избира друга рецепта, когато нещо ще се дялка.. Жив и здрав да е баща ти - и аз съм рак  newsm10  Рачо е станал един път! И подложката ми харесва!
Marissа_, аз правих торта дъга по тази рецепта http://shtipkasol.com/recipe.aspx?rid=447  но в нета е пълно с рецепти. Сподели резултата после Wink

# 582
Тедито с, ето го пищова- в Хитрини го имат
http://hitrini.com/product/792/pistolet-za-fitili-s-vklyuchen-ko … lekt-diskove.html

# 583
Mishoka и Тедито С изключително благодаря за идеите   bouquet Това което ми се оформя последно из главата е от горе- на долу: най-горе истинско мъфинче, под него дъми, под него пак дъми, втори етаж пандишпан със сметана, крем оле, евентуално се чудя и за бял шоколад и цветнни яйчица и сърчица кексчета в крема, който ще трябва да е доста стегнат дано го докарам такъв. Най-големия ми проблем е първия етаж, както го мисля ще трябва да е доста и висок и широк, относно ширината поне аз такива кексови форми не съм виждала, и още срам не срам да си призная торти правя, но кексове не мога  Embarassed просто фурната и аз години наред не можем да се разберем. От друга страна този етаж трябва да издържи цялото това нещо и си мисля крема да е ганаш, за другото отстрани мислех бишкотите да са просто наредени, без да се покриват нацяло- само с това розовото горе, но определено ще ми трябват по-дълги от стандартните, обмислям да разгледам рецепти и да изпека. Не се и надявам тортата да стана 1:1, но поне да е в приличен вид. Р.Д е на 12-ти и почва да не ме свърта #Crazy А дъми наскоро разбрах какво е и ще мъча да си правя от фибран, само се чудя с какво лепило да го слепям, то няма да има досег с това, което ще се консумира, но все пак  newsm78 Оффф извинявам се за многословието   Sad
Доника Динева всичко по отделно  в тортата мн ми харесва, но нещо в цветовете ме смущава, все си мисля, че някъде по борда нещо бяло щеше мн да подхожда, може би това като вълни, което е, не знам и аз точно не мога да преценя. Най-много ми харесват подложката и нещата по нея и нарисуваните птици, чак очаквам и морски бриз да повее като ги гледам  Laughing
Илариана думи нямам, няма какво да си изсмуча от пръстите за критика
мими 0585 тортичките са добре, само фигурките от мечо Пух са се послегнали май, може и да ми се струва
ВИЛАНА Майн крафт и аз правих, но със сметана, благодат се оказа, че имах резци с бутало квадратчета,не е нищо особено,но ще ти я покажа. При теб си мисля, че ако беше измазана с ганаш поне кафявото дето се вижда при теб в случая бяло, щеше да е като очертание. И нещо тип зеница на човечето щеше да му се отрази добре  Simple Smile
Скрит текст:

# 584
  • Пловдив
radost_bonbon, потърси из магазините ей такава купа на Пашабахче.

Има я в 2 размера- Ф22 и Ф26-28 някъде. Аз имам малката и в нея сглобявам тортите мъфин, които съм правила до сега. Застилам със стреч фолио и редя тортата вътре, като натъпквам добре. Блатове си пека 3-4 размера.

Долната част на този мъфин е редена в купата. Друг релеф не съм му правила:

Общи условия

Активация на акаунт