Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 123 472
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
ilariana Благодаря ти много ! И аз гледах доста, но друго си е попиташ по-опитните  Wink
Ще се постарая да ги сложа малко преди поднасянето, защото мисля, че когато ги намокря за да ги поставя и когато престоят ще изцапат.  Rolling Eyes

# 556
steffi1, блатовете на тортата "Дъга" са ти се получили страхотно! Аз също я правих два пъти, но тези изглеждат някак по-пандишпанови.. по "цели".. моите бяха по-мокри и като се разреше, не е с тоя вид.. Thinking Лебедите са един път  Peace Единственото, което бих направила различно е чаршафа да е зелен (като трева).

tuty1
, страшно ми харесва тортата ти - и бурето, и прасетата! А за ефекта "дърво" няма, какво да кажа освен  smile3501

jorjita, тортата е много весела и слънчева - носи настроение  Tada  ама защо тая снимка от хладилника.. smile3555

vilana
, евала за книгата! Аз правих на скоро и се измъчих адски много.. на светлинни години от твоята се получи моята..Жестока е - страниците, корицата, орнаментите. И малкото елфче е страшно сладко. Как го направи? Толкова е малко а се личат детайлите по него..  Thinking Бих му направила очите по черни, че така въобще не ги виждам. И книжките пред него са страхотни!!! Единствено бих сложила надпис.. но определено тортата е в десетката!!!

pimi, хубава кошничка! Тези белите и аз отдавна съм ги планирала.. купих си и резци с бутала за тях, но нещо ми се струва, че няма да им хвана цаката.. Има ли някоя тънкост?

ilariana
, тортата за кръщенето е много нежна и чиста.. и цветът е много приятен.. може би само е малка разликата между диаметрите..  но ако е трябвало да "засити" много хора  eat  Втората торта, сърцето, е с перфектна форма. А розите и дантелата ми грабнаха окото..

МаринаД,   #Shocked smile3505 smile3501 Гледах плетката, гледах кожата, гледах сълзиците.. пффф няма смисъл да питам как направи ефекта на кожата, защото едва ли някога ще успея да го постигна, дори и с твоите изчерпателни и точни обяснения  ooooh! Осемте най-дебели "шнура" изчака ли да изсъхнат преди да започнеш плетенето? Защото, ако не са изсъхнали ще са меки и ще се огъват.. предполагам  newsm78 Браво, браво, браво!

Ето и една тортичка от мен. Отдавна не съм правила, че нямаше поводи. За кръстницата ми е.. по повод офис-пикник парти. Елементарна е, няма да ви изненадам с нищо, но е веселка  family
Отвътре е спаначената торта, която вече ви показах. Страшно ми хареса вкуса - рецептата е от Вкусно с Бети - тази мацка има уникални попадения.. скоро видях новото й вдъхновение - торта от грах  smile3508

Picnic_cake by stefanova_teodora, on Flickr

# 557
Здрасти! Радвам се, че харесахте тортичката ми,момичета! Вилана, Тедито, кожата всъщност е много лесна за правене- намачквате най- обикновено алуминиево домакинско фолио на топка и с нея притискате по-дебеличко разточен лист ММ/ около 3-4 мм/ Колкото по-малко е намачкана, толкова по-едра е текстурата. Като смачкате силно топката- става ситна текстура. Налага се да се ползват няколко такива "топки" от фолио, защото много бързо се развалят при натискането. После всичко зависи от оцветяването. Вилана, аз предпочитам да оцветявам с прахообразни бои. С тях се получава добър ефект и нюансирането е по-лесно. Течни и гелови бои нанасям с най-обикновена кухненска гъба за чинии, само когато ми трябва добро покриване с равен цвят на голяма повърхност. Трябват ли нюанси- залагам на сухите. Не разбрах точно за кои бои на кошницата ме питаш- тя е бяла и е пръскана с белия перлен спрей на ПМЕ. Тедито-за дебелите шнурове- специално не съм ги оставяла да съхнат.То, докато изкарам от пистолета последното парче/че ги вадех по няколко/, и първото вече си беше готово за работа. Е, меко е, но като се пипа внимателно- става. Като се разтегли-взимам следващото и...така Simple Smile
Тедито, много ме кефи пикниковата торта! Особено мравките! Страхотно настроение създават!
И тортата за бъдещите даскалици на Вилана се е получила много добре! Бухалчетата са много сладки- и страничните, и това отгоре!
Айде- от мен чао и лека вечер! Hug

# 558
teditoS аз първо правя на телта топченцето, оставям леко да изсъхне и след това вече самото цветче, като фиксирам с малко тайлоза, това е няма нищо сложно, ще им хванеш цаката.

# 559
Марина Д благодаря за разясненията,точно за перления спрей питах.Още веднъж поздравления за красотата , която си създала!!!
teditoS много е хубава тортата пикник !!!Страхотно попадение са мравките! Браво! А за тортата книга и елфчето гледах разни уроци, ако те интересува ще ги потърся .Букви няма ,така искаха тортата без надпис ,елфчето имаше очи ,но не ми харесаха и ги изтрих ,трудна работа са лицата.

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 19:52 от vilana

# 560
Мерси, момичета! Тортата е непретенциозна, но е сладурска Wink

МариинаД
, посъветвай ме какво да си купя за тези шнурове  Praynig Тези пистолети не са ли скъпи  Whistling Аз с една спринцовка как се мъчаааа.. и то става само за много тънки шнурове..

pimi
, ще се пробвам, то се е видяло.. чакам повод за торта с цветя и запретвам ръкави  smile3508

vilana, ако имаш под ръка клипче за книгата ще се радвам да го споделиш. Скоро нямам план да правя пак книга, но Октомври май ми се очертава една идея Simple Smile Аз гледах доста, когато правих моята, но ти си се справила много по-добре  Peace  Лицата наистина са адски трудни - натисна за очите и смачкам носа.. натисна за бузите и смачкам устните.. ужас  smile3511

Баща ми е рожденик днес. Бивш полковник. Беше много стриктен в работата си. Затова и тортата е тематична Simple Smile Има много кусури, но честно казано, не очаквах въобще да прилича на фуражка. Доволна съм от крайния резултат, защото ме беше страх, че нищо няма да стане. Изводът ми този път: много е важно блатовете/крема да са подходящи за "дялкане". Тези не бяха и се измъчих..
Furajka by stefanova_teodora, on Flickr
А тук можете да видите и тортата до оригинала IMG_0696 by stefanova_teodora, on Flickr

# 561
Здравейте, мили хора! Радвам се, че когато вляза виждам неща, които ме впечатляват... че начинаещите са напреднали... че старшите са все по-добри!=) Не ми остава особено време за тук, но когато имам възможност влизам и ви изчитам на един дъх...

МаринаД, просто не знам... има ли смисъл да ти казвам колко добре си се справила?!=) Златна, злааатна... златни ръце, златно сърце... Следя всичко, което правиш, с огромен интерес!=)

teditoS, харесвам нещата, които правиш, наистина=) Просто последните ти торти са много хубави, пипаш точно и работиш чисто, което е чудесно и важно=)

vilana, тортичката ти не е лоша, разликата в етажите наистина не е голяма, но напълно ти влизам в положение, защото и на мен ми се е случвало. Но като цяло си се справила добре!=)

Аз имам един въпрос към вас, дами... споделете - как се стига до този резултат? Къде ли не се рових, къде ли не търсех... Чудя се... с фонданова хартия ли се постига при тортите, тъй като няма как да си правя експерименти с аерографа директно върху захарното тесто newsm78 ... Ще ви бъда благодарна ако споделите своето мнение тук...

Хубав ден от мен и много усмивки!=)

# 562
Тъкмо щях да те попитам как направи това Simple Smile
Обаче, като гледам как е оцветено по бисквитата със зелено, не е фонданова хартия.
Варианти: или рисуваш отгоре; или примерно на някаква гъбичка или нещо подобно рисуваш шарката и я отпечатваш върху изсъхналия фондан.
Това ми хрумва Simple Smile

# 563
  • Русе/Germany
Здравейте! Аз съм гол пост Simple Smile без торта но отдавна не съм правила нищо. Да не кажа даже че от Март месец не съм бутвала фондан  Tired Като си се прибера в къщи ще направя една тортичка Simple Smile

teditoS, аз си купих от тия пистолети но има тънки шнурчета. Може и да има и за по-големи, не знам. Сега като се замислих, знаеш ли какво измислих Joy лоша работа е като се замисля Mr. Green
Та, няма ли да стане с една тънка спринцовка
Скрит текст:
нещо такова примерно и да се отреже долната част и да си излиза по-дебело шнурче  newsm78 Дали е възможно да се получи нещо си нямам и на идея Whistling

# 564
Future*, благодаря ти! Много мили думи и похвали  newsm44 Опитвам се да надграждам, ама с по една торта на 2 месеца е трудничко Simple Smile А и няма никаква творческа черта в мен - не мога да рисувам, да пея, да свиря.. все трудно се получават нещата, но важното е да се забавляваме  Peace

Аз нямам опит с този ефект, но Mishoka  е права според мен - вижда се зелено по бисквитката, значи не е фонданова хартия. Мисля, че е с аерограф.. но това разбира се е само предположение. И аз ще следя за отговор от дамите с опит  book

Snejinka*, аз ползвам спринцовките, но не се бях замисляла да ги отрежа за по-дебел шнур.. но си мисля.. ако отрежем 1 спринцовка, избутването ще е много лесно и фондана няма да излиза под формата на гладък шнур, защото няма да има никакво съпротивление.. хмм не пречи да се пробва де Simple Smile  Peace

# 565
По-късно ще се върна да коментирам, има много хубави тортички напоследък.
Попаднах преди малко на това http://www.cakestudio.ca/stuff.html, предполагам че ще е полезно на още някой...

# 566
  • Пазарджик
Привет и от мен  Hug
момичета невероятно красиви торти сте сътворили   bouquet

teditoS  благодаря ти мила  Hug
аз имам ето този инструмент,струва 13лв

donika dineva страхотна идея

Future* тук има интересни неща за декорация на бисквитите,повечето са платими ,но има и със свободен достъп http://www.sweetambs.com/uncategorized/cookies-some-general-information/

https://www.sweetambs.com/tutorial/wet-on-wet-royal-icing-technique/

а това най се доближава до това което искаш ти Simple Smile https://www.youtube.com/watch?v=Zq3duGsJ-e8

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 17:41 от tuty1

# 567
  • Пазарджик
Future* сега като се загледах по добре в сладките си мисля,че ефекта се постига с шаблон и спрей  newsm78

намерих го Simple Smile

http://cakecentral.com/b/tutorial/st-patricks-day-shamrock-cooki … ial-gingham-style

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 21:56 от tuty1

# 568
tuty1, снимката, която дадох е точно от този сайт, просто не можах да намеря друга, с която да ви покажа какъв ефект искам да постигна. Но лошото е, че аз искам да го направя върху торта, не върху бисквитки... а там е много по-трудно да се работи с тези лентички. Затова и реших да се допитам до вас, ако някоя е срещала друг начин, да сподели=) Но явно трябва да се търси по-обстойно=)) Благодаря ви за информацията, момичета! Важното е, че споделяме опит!=)

# 569
Мерси за хубавите коментари, дето сте ми написали, девойки!!! За пистолета за фитили- аз имам този http://www.cookibooki.bg/index.php?route=product/product&pat … id=1906&C=BGN  и съм доволна- издържа на сериозни натоварвания  Grinning Първо го видях при кака ви Надка на Кадемлия, ама за 80 лева и си казах: "тая е луда!" После , като го видях тук на половин цена, реших да си го взема.

Общи условия

Активация на акаунт