Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 123 478
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Ми, честито Simple Smile))))
Аз никога не рискувам с продуктите, но за градина ще ти искат сертификат.
По въпрос 1 - успех  Hug
По въпрос 2 - точно така. И вторият етаж да е на отделна подложка също. Аз ползвам твърдите (с фолио), не тези картонените, че ми се е случвало от сочна торта да се напоят и да разтопят отдолу леко първия етаж.
По въпрос 3 - тестото трябва да е толкова стегнато, че да пази форма като го моделираш. С тайлоза към него - 1 ч.л. на 500 гр. съхне по-бързо. Фигурките така или иначе стават на камък като изсъхнат Simple Smile В общи линии, за да запазят определена форма или поза, всички ползваме всякакви укрепления - клечки за зъби, салфетки, памуци, подпирачки, тип бутилки и пр Simple Smile

# 541
ооо, нямах представа, 4е трябва да е на подложка втория етаж... да има логик, 4е ще пусне сироп... хммм, ше видя какво ще измисля, защото няма откъде да купя подложка.

мисля, 4е при нас не искат сертификат за детската, ще проверя

# 542
gruh - gruh Според мен даже  и да не искат сертификат поемаш голям риск, може да има алергични деца ,може да са яли нещо друго ...Аз не бих рискувала .

# 543
Момичета, помагайте!
Имам този ринг за торта, който се разширява, но няма дъно. За дъно ползвам квадратна тава : http://www.inspiration.dk/produkt/329225/blomsterberg-lagkagekagering 
Дъщеря ми има РД след 8 дена и тежката ми задача е торта с фондант на 3 етажа. Миналата година правих торта на 2 етажа, но ползвах тави с дъно и се получи перфектно,  но сега ме притеснява най - големият блат. Нямам толкова широка тава и по тази причина мисля да ползвам разширяващият се ринг. Молбата ми е да ми дадете съвет какво тесто да ползвам / да не е шоколадово/ Ако е прекалено течно, ще изтече от ринга. Дайте съвет също и каква е най - добрата пропорция между блатовете? Тортата е за 15-ина човека, но я правя на 3 етажа по нареждане на щерката, така, че може и да не е супер широка.  Ох и аз как обяснявам... дано сте ме разбрали Stuck Out Tongue Благодаря предварително!!!

# 544
   jada тестото на англ. Victoria sponge е доста гъсто, виж в гугъл или youtube има доста рецепти, като цяло е масло, захар, яйца и брашно. Малко по мазно става, не е нужно много да сиропираш, ако го ползваш. Другото, което ми идва като идея е, защото никога не съм пекла в ринга и незнам дали става, може да направиш втория и първия блат еднакви, но на първия да сложиш платка и така ще имаш разлика. Или да направиш два блата с ринговете който имаш, а за трети да изрежеш мъничък блат, колкото да е там за разкош, така или иначе 15 човека с торта на три етажа бая ще се озорите да я изядете  Simple Smile И друго, което ми хрумна е да направиш френска селска торта като основа, при нея нали се точат блатовете и не се печат в ринг и ще имаш разнобразни вкусове.
   gruh и аз не бих занесла торта в градина, но иначе подложка може да направиш и сама, увии дебел картон изрязан с фолио, от това сребърното или прозрачното.

# 545
Мерси! Ще пробвам различните варианти, дано се получи Simple Smile

# 546
Да, прави сте за домашната торта и детската, голям риск е. Отказвам се заради доброто на децата Simple Smile
 И без това РД се пада събота и трябваше да  отнеса тортата ден по-рано. Ще си направя торта за вкъщи, но пък тогава не ми трябва на 2 етажа , така че отпада "грандиозния проект"

# 547
  • Бургас/Пз
Момичета, помагайте!
Имам този ринг за торта, който се разширява, но няма дъно. За дъно ползвам квадратна тава : http://www.inspiration.dk/produkt/329225/blomsterberg-lagkagekagering 
Дъщеря ми има РД след 8 дена и тежката ми задача е торта с фондант на 3 етажа. Миналата година правих торта на 2 етажа, но ползвах тави с дъно и се получи перфектно,  но сега ме притеснява най - големият блат. Нямам толкова широка тава и по тази причина мисля да ползвам разширяващият се ринг. Молбата ми е да ми дадете съвет какво тесто да ползвам / да не е шоколадово/ Ако е прекалено течно, ще изтече от ринга. Дайте съвет също и каква е най - добрата пропорция между блатовете? Тортата е за 15-ина човека, но я правя на 3 етажа по нареждане на щерката, така, че може и да не е супер широка.  Ох и аз как обяснявам... дано сте ме разбрали Stuck Out Tongue Благодаря предварително!!!

Сложи алуминиево фолио около ринга и го притисни хубаво в основата , за да се образува дъно. Можеш да печеш по този начин без никакъв проблем. Ако ти трябват няколко еднакви блатова , хубаво си застопори ринга, за да не ти се получат разлики в диаметъра. Щом искаш да е на три етажа, но да е за малко хора, можеш да я направиш с малки диаметри - например 22см долния етаж, 15см втория и 8-9см третия. Като в този случай за третия етаж можеш да направиш вита торта, или от един правоъгълен блат с една чиния да си изрежеш блатове с необходимия диаметър.

# 548
Супер сте! Мерси за бързите отговори! Следобеда се захващам, пък да става каквото ще Simple Smile Ето какво трябва да се получи: http://www.pinterest.com/pin/355995545514982231/ Замислям се, обаче, дали не трябва да я направя по - голяма? Как мислите? И да остане торта, не е проблем. Мъжо и без друго все рови из хладилника послед нощ Stuck Out Tongue

# 549
Здравейте! Толкова отдавна не съм се вясвала насам, че чак ме е срам! Embarassed Когато знам отговора на някой въпрос се включвам, ама иначе, като нямам нищо за показване...неудобно ми е някак ...
Сега, обаче, трябва да спазя правилата и да напиша това-онова за видяното дотук  Grinning
Започвам отзад напред и първо искам да пожелая  успех на Жейда/Джада, жада...как, по дяволите, се чете тоз ник бе девойко?! Що така тормозиш ти баба си Марина,м?!?!  Joy / Моделът ми харесва и съм сигурна, че без проблеми ще се справиш. Моето мнение е да не увеличаваш много размерите. Този дизайн предполага нещо по- мъничко и прибрано. Успех! Peace
Илариана- детайлни и чисто направени торти! Харесват ми! Много ми допада цветът на сърцето,преливащ такъв...
Пими, приятно букетче в кошничката си сложила Grinning Абсолютно начинаеща съм в правенето на цветя на тел /след малко ще ви покажа първите, които правих../ и твоите ми харесват. Ако ми позволиш един съвет, бих ти препоръчала да си поиграеш повече с цветовете при следващите цветя. В природата няма идеално равни цветове. Красотата я създават нюансите- ето, това малко не достига на твоите китки. Използвай смело дъстове върху вече оцветеното тесто или, ако пробваш да ги направиш бели, после с нанасянето на различни цветове и нюанси става много добре.
Вилана, виличката е симпатична, но мен много ме впечатли книгата! Справила си се чудесно! Hug С оцветяването си постигнала много добър състарен ефект! Браво! Hug
Жоржита, много цветна и весела детска тортичка си направила! /А защо снимаш в хладилника?  Embarassed Не ми отговаряй, не ми е работа, но така красотата й малко се губи. Вниманието се привлича от  кутията на хладилника.../
Сладка Мими, много ми харесва, че си раздвижила цветята! Така изглеждат чудесно!
Тедитос, честита ви годишнина- на голяма патерица, но от сърце!  bouquet Отровно зелено туй чудо, но звучи вкусно  Grinning
Стеффи1, честита ти първа торта с фондан! От това, което виждам, тя няма да остане последна Laughing Голямо браво за собственоръчния фондан и изобщо за работата ти!! Чисто, детайлно, обръщаш внимание и на някои дребни, но важни подробности- харесаха ми указателната табела, лебедите, папурите. Ако мога да си позволя препоръка, то тя се отнася до композиционното оформление на декорацията. Всяка торта, особено детска, трябва да бъде една приказка- с начало, същина и край/ако ме разбираш Wink / Трябва да разказва история, дори и при желание на детето за привидно несъвместими елементи/един младеж ме предизвика преди време с желание за дракон върху мотор  Joy ето какво му предложих тогава https://www.flickr.com/photos/79235175@N03/8011211340/ / Виждам, че желание не ти липсва, а с опита ще дойде и напредъкът! Успех!
Хайде стига толкова, а?  Wink Кой ще го чете тоя ферман Grinning
Сега ще ви покажа последната си торта. Тя беше подарък за двойния юбилей на моята приятелка- кръгла годишнина и 30 годишен семеен стаж! Да ми е жива и здрава!

Тортата беше с ванилови блатове и крем- ванилово сметанов с маскарпоне, и с много ананас от компот. Това е любимо нейно вкусово съчетание и аз се съобразих с него. Ако проявявате интерес към още картинки, ето тук има повече  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.822037491148420.107374 … 253110&type=1  От мен- приятна вечер и довиждане!  Hug

# 550
Марина: чете се Джейда Simple Smile Започнах експериментално с блата. Виктория спондж ми хареса страшно много. Консистенцията е много пухкава и приятна и точно по тази причина, първият блат вече е в историята. Дъщерята и мъжо така го нападнаха, че нямах шансове Simple Smile Фонданът ми е почти готов, но вероятно ще продължа с блатовете утре. Та по тази причина имам време за размисъл за размера. Дайте предложения за големината. Също и за височената се чудя - дали да е 8 или 10. И дали всички благове да са с еднаква височина или последният да е най - висок? Имам много дълбок разстегателен ринг и мога да направя всякакъв размер. То и затова толкова се чудя и не мога да се реша какви да са размерите Simple Smile Помагайте Simple Smile

# 551
  • Русе
МаринаД Поредния шедьовър !!!
Някой да е срещал в Българско стойка за топси търви торта,нещо такова http://www.flourconfections.com/caddy-wampus-round-cake-stand-ca … study-p-3508.html

# 552
Привет!
МаринаДМного стилно и изискано!!!Не намирам подходящи думи...Букетчето с момини сълзи е толкова нежно !!!
 Може ли да питам за ефекта на кожа как го постигна?Също и кошничката какви цветове използва ?
Видях ,че  има качено видео във фейсбук за плетенето.Благодаря ,много е полезно!!!
  Чела съм всички твои обяснения за оцветяването ,състарения ефект на книгата е в голяма степен  с твоя помощ.Не съм особено доволна ,но с четка така ми се получава . Пробвах с гъба ,но явно нещо бъркам, или гъбата не е подходяща ,не знам.Имаше проект за надпис на книгата ,но после се отказаха.
Илариана и на мен цветово много ми допадат двете торти!Само при триетажната е могло малко по голяма разлика в диаметрите на етажите.И моята последна торта се получи с малка разлика в диаметрите и не ми допада как изглеждa:

Тортата е за бъдещи учителки предучилищна педагогикa.
  donika dineva  права си за къщата - първоначално беше с по малко цветя ,оградата се виждаше ,но ми се стори много голо и сложих още , но не ми допадна как изглежда.
 Пими цветята изглеждат доста добре,кошничката малко се губи.

Момичета не мога да се ориентирам с номерата на теловете - кои номера за какви цветя ?Например за мак ,калия кои номера са подходящи?

Последна редакция: пт, 27 юни 2014, 17:46 от vilana

# 553
  • Бургас
Здравейте, имам един въпрос и моля за извинение, ако вече е обсъждано. Как мислите на белия фондан ще стоят бонбони - Бонибон, ще боядисат ли фондана и дали ще изпадат ... ?
Лек и спокоен ден на всички!   bouquet

# 554
  • Русе
...Ани... Ами ,ако има конденз ,задължително ще се случи,или ако стой на слънце тортата и бонбоните се разтопят,но съм виждала доста торти с бонбони на тях без да се е случило...Най-добре ги сложи непосредствено преди сервирането на тортата.

Общи условия

Активация на акаунт