Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 123 479
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Фондана ми е по рецептата на Димитрана. Обмислях вариант с друг цвят , но пък цветните блатове нямаше да изпъкват така...
Забравила съм да поясня , че блатовете са маслени / от кокосовата торта на Ири / , а крема е маскарпоне , маслен крем и крем-сирене Филаделфия.

# 526
  • София
Жоржита- и аз гледах за Мини от Ловлито постъпкови снимки -има 12 страници.

Редактирам се -намерих снимките,била съм си ги свалила
http://kazama.snimka.bg/details/post-pkovi-snimki-na-torti-i-fig … i.645761.33444397

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 19:24 от stefina

# 527
Привет отново!
   Не успях вчера да  допиша ,със сигурност пропуснах някой .Много бавно зарежда страницата ,новата визия е ужасна.Наскоро правих торта за студент ,който много обича да чете.Приятелите му искаха да го изненадат с торта книга .Понеже прякора му е елфа върху книгата искаха да има елф .Много се озорих с лицето - изобщо не се получи:

stefi 1 и аз използвам фондана на Димитрина и съм доста доволна.Проблем имам само при много топло и влажно време.Наистина цветните блатове са най ефектни на бял фон.

Последна редакция: пт, 20 юни 2014, 15:49 от vilana

# 528
Ето още една торта за приятелско семейство по повод нова вила:

tedito благодаря за рецептата !

Последна редакция: сб, 21 юни 2014, 01:08 от vilana

# 529
Една кошничка от мен

# 530
Здравейте! Предполагам поне една-две са правили марципан по тази рецепта
Фалшив марципан със сухо мляко: (natalyna)

около 250г пудра захар, 150г. сухо мляко, 1с.л олио, 1с.л глюкоза, няколко капки бадемова есенция.

Всичко се смесва добре, ако не е достатъчно, се прибавя още мазнина. На добре посипана с пудра захар дъска се разточва кора 3-5 милиметра дебела и се полага на тортата, или се изрязват фигурки. (Тази рецепта може да се направи в машина за месене на хляб, защото и трябва по-дълго месене) Сместа не трябва да е на топка в средата като тестото за хляба, а трябва да е леплива и да е по-скоро около стените. Покрива се с нея веднага. Ако е залепва по ръцете много добавете захар, ако лепи само малко ръсете при разточване с малко нишесте.

Има ли друга течност в рецептата, която е пропусната? Преди 2 години бях пробвала да я правя, не помня дали добавих течност (най-вероятно, защото иначе си е суха маса), но не ми се получи тестото. Късаше се много. Бих искала пак да пробвам, ако някой ми помогне ....

# 531
  • В една слънчева къща...
Здравейте!
Надявам се да можете да ми помогнете, тъй като нямам време да изчета всичко назад.
Имам домашен фондан по рецептата на Димитрана, който забърках преди почти два месеца. Съхранявам го завит във фолио, прибран в кутия в шкафа в кухнята /стайна температура/.
Как да разбера да ли все още е годен за употреба или направо да забъркам нов?

# 532
Ами ако не е изсъхнал (ако не се е втвърдил) и ако може да се разточва, значи става.

# 533
  • Русе
pimi Белите цветенца ,нещо много правилни стоят и дъст нещо не виждам Simple Smile
vilana Вилата е симпатична,но по книгата е можело надписи малко да сложиш,то лица много малко хора могат да правят....Аз за себе си вече съм изгубила надежда ,че някога ще успея  Mr. Green
Някой пита за ганаш,че се нацепил....Преди доста време и на мен се беше сцепила една торта залята с ганаш и тук в темата някой ме посъветва,да не ползвам за тази цел шоколад с 70% какао,а с около 50%.Та от както го правя не съм имала проблем с това.
За,което много му Благодаря и се извинявам,че не помня,кой беше ...!:oops:
Две торти,нещо не ми се получават нещата в последно време....не мога да се справя с конденза и това е,и като я видя цялата ,мокра тая торта ,  нямам желание....
Първата е за кръщене и трябва да е като рокличката на детенцето,какаовите блатове на Ирина Купенска и крем с крем сирене ,мед и праскови,половината пасирах ,другата половина на дребни парчета ,мисля,че се получи доста добра комбинация.Втората е за годишнина от сватбата на мъж,който е моряк,а жената обожава Зумба.Идеята за визията на тортата е изцяло на кръсницата им,аз само сложих дантелата по борда в допълнение.

Последна редакция: нд, 22 юни 2014, 11:47 от ilariana

# 534
  • В една слънчева къща...
Ами ако не е изсъхнал (ако не се е втвърдил) и ако може да се разточва, значи става.
Ами твърдичък е, но като стоплих едно парче за няколко секунди в микровълновата, омекна и се разточваше добре. Притесняваме това, че са за сватбени сладки, та да не натровя някого?

# 535
За тровене не ми се вярва - все пак захарта е консервант, а тя е основната съставка в тестото.
Ако се притесняваш, направи нов.
Никой ли няма да ми отговори за фалшивия марципан?

# 536
ilariana, има дъст светло зелен, явно на снимката не се вижда  Grinning

# 537
Ами твърдичък е, но като стоплих едно парче за няколко секунди в микровълновата, омекна и се разточваше добре. Притесняваме това, че са за сватбени сладки, та да не натровя някого?

Каквото и да е, направи пресен фондан. Този бих ползвала само за фигурки, категорично подчертавайки, че не е за ядене! Никога, ама никога не рискувайте така, независимо, че захарта е консервант.

# 538
Днес само ще коментирам  Wink
ilariana на първата торта ми харесват най-вече цветовете. Трябвало е да направиш разликата между блатовете да е по-голяма, че така ми стои леко тромава и надписите не ми харесват така направени. Кръста отгоре от какво е?
Виж втората повече ми харесва, като се има впредвид че хич не обичам форми- сърце.От снимката много добре не се вижда, но ми се струва че основния цвят на тестото е бил някакъв преливащ и перлен  newsm78 - харесва ми
pimi за цветята нищо не мога да кажа, защото не съм правила, но е трябвало и при  кошничката да се заиграеш
vilana добре си покрила тортата с къщата, вижда се че доста труд си хвърлила, но нещо някакси всичко ми е много подредено и много претрупана отстрани. Другата с книгата ме кефи цвета който си постигнала
jiorjita много весела и цветна тортичка, единствено ме дразнят тези дървени стърчащи шишове, както и защо си сложила по едно листенце пред всеки палячо? По-добре някоя топка да беше направила  Wink
steffi1 тортата с лебедите нещо ми куца. Всмисъл,вижда се че страшно си се постарала с езерцето и лебедите, но на този голям празен бял фон ми се губят. Вниманието ми е привлечено от някаква голяма буца кал -пещера  /без да се обиждаш/ , а тези прекалено подредени цветенца и неоформени листенца някак багат от визията. Ако беше наблегнала на това да се открои езерцето с лебедите, щеше да е в пъти по-добре.

# 539

Каквото и да е, направи пресен фондан. Този бих ползвала само за фигурки, категорично подчертавайки, че не е за ядене! Никога, ама никога не рискувайте така, независимо, че захарта е консервант.

След 10 дни дъщеря ми има РД и ми се иска аз да направя тортата за детската градина. В нашия град има 2 сладкарници само, които предлагат доста грозни торти, иначе са вкусни, леки, сметанови, но вида е направо ужасяващ.
Затова искам аз да направя, но ме е страх, представяте ли си да ги хване разстройство дечицата или повръщане, божеее.  ДОсега , тортите който съм правила за нас  , не са ни причинявали подобни проблеми, но  знам ли  Joy

Ще ви споделя  какво съм намислила- торта на 2 етажа /за да има около 30 парченца/, да е в приятен зелен цвят, отгоре една гъбка-къща,   ще опитам да направя охлювчета, калинки, цветчета/ имам силиконов молд за тях/.   Дъщеря ми иска фея, но няма да мога човешка фигурка, още повече нямам телесен цвят...

Пред мен седят следните предизвикателства:
1. ЗА първи път ще правя торта за пред хора Simple Smile
2. ЗА първи път ще правя торта на 2 етажа.  Разбрах , че трябва да направя 2 отделни торти- да ги облека с фондан, и тогава да забуча дървени шишове и да сглобя тортата- мисля да го направя точно преди да я занеса в детската.
3. Не съм правила фигурки, не знам как да ги сложа на съхнат, за да запазят форма и колко дни предварително да ги направя... за да не станат като камък все пак...

Отново ще разчитам на вашата подкрепа , имам предчувствие, че ще се справя Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт