Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 122 823
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София, България
Дитсан, благодаря! Как добавяш конд. мляко в крема. Аз съм правила само Рафаело с такова мляко, и там се загрява на котлона - в твоя случай просто размесваш с крем сиренето ли? И после този крем Оле - приготвяш ли го преди да го смесиш с другия, или го сипваш на прах в крем сиренето? /леле, направо ме е срам какви глупости питам/ Иначе тортата паста е свежичка много, супер!

И още нещо - мернах на няколко пъти на последните страници крем Орео - може ли рецепта, че в нета нещо не излиза  newsm78

Ани Д, много ти е хубава фотосесията, щерката на теб прилича, сладурани сте и двете!

# 646
Разбиваш крем сиренето,почваш да добавяш към него подсладено кондензирано мляко,като се смесят добре крема е малко рядък затова добавяш на лъжица от крема Оле на прах.
Или на 3 пакетчета крема сирене,1 консерва ПОДСЛАДЕНО конд.мляко и около 1 с.л крем Оле.
Ако се сгъсти много можеш да разредиш със малко обикн.мляко.

# 647
Aз скоро не съм се разписвала с торта, но и няма поводи сега, ето една без фондан от събота

link

# 648
Благодаря ви за отговорите момичета Simple Smile

# 649
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте мили момичета-следя ви когато имам възможност но много отдавна не съм се включвала-виждам много нови попълнения в редиците  Grinning надявам се че по-старичките не сте ме забравили -виждам че Дидито-Дитсън-е неотлъчно на пост със съвети -Диде страхотни тортички видях кога бе мила смогваш и с тортите и с внуците-браво на теб огън жена си ти  Laughing
Маринче - може да е кекс но е прекрасен както всичко твое което съм виждала   bouquet
 Myriam  --добре ти се е получил спондж боб -детето сигурно много му се е зарадвало а нали това е най-важно
tany3dj -хубава ти е тортичката -има неща за оправяне но всичко с времето и опита който трупаш ще се изглади -важното е че имаш мерак
и да не е гол запис ще ви покажа няколко от последните си тортички

спирам че много станаха да не досаждам -приятна вечер на всички  Hug

# 650
  • Асеновград
betina33 Просто , не се сдържах да кажа че тортите са страхотни. Peace
Аз нали съм по цветята , направо съм очарована. Wink
Имам една торта , но след твоите абсурд да е покажа.
Браво Peace

# 651
  • ВАРНА морето сините вълни
сладката мими  --- е недей така де стана ми неудобно чак  Embarassed и моите торти си имат кусурите понякога ги виждам понякога не но се старая да не ги повтарям- моля те пусни си тортичката да и се порадваме всички  Grinning

# 652
betina33 прекрасни торти!

# 653
  • София, България
Бетина, взе ми се акъла, не знам какви недостатъци си намираш, според мен са страхотни. Само юбилейните една идея в повече ми идват попретрупани с елементи. А банкнотите на втората тортичка истински ли са  newsm78

Аз съм със спешен въпрос - сглобих тортата и сложих да отлежава в хладилника. Крема ми е Бял шоколадов мус от тук. Обаче за пръв път дозата ми дойде доста в повече. В рецептата блатовете са 4, а моите са 2 - крема е дебел слой по средата. Та въпроса - Половината крем ми остана, мога ли утре сутрин да го използвам за измазване и шприцоване, или желатина ще е стегнал до тогава и нищо няма да стане newsm78

# 654
Бетина, взе ми се акъла, не знам какви недостатъци си намираш, според мен са страхотни. Само юбилейните една идея в повече ми идват попретрупани с елементи. А банкнотите на втората тортичка истински ли са  newsm78

Аз съм със спешен въпрос - сглобих тортата и сложих да отлежава в хладилника. Крема ми е Бял шоколадов мус от тук. Обаче за пръв път дозата ми дойде доста в повече. В рецептата блатовете са 4, а моите са 2 - крема е дебел слой по средата. Та въпроса - Половината крем ми остана, мога ли утре сутрин да го използвам за измазване и шприцоване, или желатина ще е стегнал до тогава и нищо няма да стане newsm78

Като ти стегне, разбъркай с тел за разбиване. Леко и внимателно, докато стане пак пухкав. После си действай.

# 655
Здравейте момичета искам да попитам може ли някой да ми каже от кръгла торта ф28 колко парчета могат да се изкарат за детски рожден ден.

# 656
Ето тук има информация за размерите и броя парчета
http://cakeslibrary.blogspot.com/search/label/%D0%91%D1%80%D0%BE … D0%B0%D1%82%D0%B0

# 657
  • Бургас/Пз

Трябвало е да направиш половин доза Simple Smile Няма проблем дори и да стегне желатина пак става за шприцоване. Пробвай първо с поша и ако ти се стори много твърд, го разбъркай, както те е посъветвала Мишока Simple Smile  Peace

Здравейте момичета искам да попитам може ли някой да ми каже от кръгла торта ф28 колко парчета могат да се изкарат за детски рожден ден.

Ако е висока около 10см, 30 парчета ще излязат със сигурност.

# 658
  • София, България

Ани, Мишоче, благодаря  Hug  Ето в край на сметка какво се получи ... не съвсем каквото трябваше ... но съм сигурна този път, че поне в разрез, ще е супер. Дали ще успея някога да направя тортата точно така, както си я представям  Confused И с елементарното поръсване нещо не се справих. Има ли някакъв метод да се получат точно нещата от шаблона, без да се разпръсква настрани /и с какво освен с какао може да се поръсва  newsm78 /

# 659
Привет!
  Благодаря за пожеланията!
Марина Д отлична  презентация на един кекс !!! Видях и колко много крем има ,точно като за мен!           
 Това отгоре кръвта е кристалина.Исках малко по брутално да изглежда но не ми се получи.
 Ани Д много трудно  закрепих мечовете ,но пък следващата торта ми беше по лесно да закпрепя мрежата на масата за тенис.Тортата беше изненада за един колега ,който обича да ,,цъка““ тенис на маса.Буквите са ужасни,ще трябва най накрая да си купя хубави.

радос на мен никога не ми се получава тортата както си я представям.
betina 33 страхотни торти !!!Най- много ми хареса за 70 годишния юбилей!Цветовото съчетание ми допадна много !Нокога не бих се сетила да използвам тези цветове,а изглежда много стилно !Само се питам триетажна сватбена торта плюс още пет големи торти как успя ?Колко порции е всичко това?

Общи условия

Активация на акаунт