Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

  • 122 807
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 16
Здравейте момичета Simple Smileискам да ви попитам спооред вас мъфини покрити с фондан колко време могат да изкарат навън в тези температури?Ще правя за една приятелка,но докато и ги занеса ще мине може би околи час и половина,та дали ще има някакъв проблем(ще бъдат опаковани в кутия ако е от значение)
vilana много апетитно изглежда тортата,може ли рецепта?Благодаря ти предварително  bouquet
Мегало тортата е разкошна,много оригинална,единственото,което не ми допадна на мен е подложката,нещо не ми се връзва с останалите цветове.
teditoS това барбекю е направо като истинско,думи нямам smile3501.С някакъв инструмент ли направи царевицата?

# 676
  • Мнения: 46
vilana, и на мен много ми се искаше да направя въгленчета, но тъй като не измислих как да кобинирам цветовете и реших, че ще правя електрическо барбекю  Party
радос, не се притеснявай, ако нямаш специална шпатула.. аз съм го измазвала и с нож.. не е проблем. После топиш ножа в чаша с вряла вода и заглаждаш всички неравности. Става като стъкло  Peace
happy kids, аз моя не го държа в хладилнка въобще. Но щом е на една година бих го хвърлила. Купи си нов, не рискувай. Освен ако няма да си 100% сигурна, че няма да се ядат фигурките, които ще направиш с него.
мегало, благодаря ти  Embarassed не знам дали напредвам..  правя по 1 торта на месец. Иска ми се по повече, но аз правя само за роднини и много близки приятели по поводи. Нюансите определено са ми проблем.. хич ме няма в дъстването. Ето сега ме чакат едни хортензии.. как ще ги дъствам идея нямам  ooooh!  А по твоята торта.. това божур ли е не знам, но е страхотен. Със специална форма ли е? Книгите са толкова равни.. единствено надписът издава, че са от фондан и то не защото е лош, а защото е изпъкнал..релефен. Този орнамент отстрани.. вертикално по книгата е адски реалистичен. И печата и той. Жестока торта!
vessii5, благодаря ти! В началото реших, че ще правя царевицата зрънце по зрънце..Направих адски много зрънца.. не знам колко  #Crazy Оставих ги да изсъхнат, за да не ги деформирам като ги пипам после. И започнах да редя. На петото зрънце осъзнах, че няма начин да се наредят равномерно, но дори и да има ще вляза в лудница, докато го направя. Изхвърлих всичко. Взех парче фондан, потъркаляйки го, с ножа направих вертикални черти, после хоризонтални (но не равни, а тук-там.. на всеки ред отсичах зрънцата) и така.. стана за 10 мин. Simple Smile

Момичета, имате ли опит със самонадигащото се брашно? Аз никога не съм позлвала такова, но сега ще правя една нова рецепта за шоколадови блатове и в нея има и самонадигащо се брашно, и обикновено такова. Та мисля да добавя бакпулвер, защото ще заменя самонадигащото се с обикновено. Вие попадали ли сте на такава рецепта?

# 677
  • Мнения: 16
teditoS аз скоро правих рецепта за блатове с такова брашно и изпълних всичко както беше по режепта,но блата не ми се надигна.Авторката писа,че се е надигнал и го е разрязала на две,а моя си остана само един.

# 678
  • Мнения: 277
радвам се, че харесвате тортата
тедито, може да е една на месец, но си се постарала. и аз правя торти по поводи само, обикновено изненади подаръци и преди гледах да си намирам повод по 2 на месец средно, но напоследък ми е твърде натоварено и се получи пауза.
цветето е божур, имам кътъри за листата. самото цвете го рязах с някакъв резец, който не съм сигурна за какво цвете е и после със скалпела. относно дъстването, бих те посъветвала да гледаш снимки на истинския обект. например хортензията. понеже цветята понякога имат стотици разновидности, аз си харесвам някоя, която ми се струва, че мога да постигна и почвам. все пак, имам и много дъстове (но този, който ми трябва точно в момента, все ми липсва  Simple Smile )

за самонадигащото се брашно, аз правя един шоко блат, на милена от сладкото царство, в него има такова брашно, но аз слагам обикновено и около 1/4 лъжичка бакпулвер и мисля, че се получава добре

# 679
  • Мнения: 48
Много ви благодаря   bouquet
Хвърлям го тогава.После ще покажа какво съм сътворила, въпреки, че на фона на вашите красоти аз май не съм за тази тема...

# 680
  • Мнения: 148
Как ще хвърляш,глупости.Аз правя само със такова блатовете на Ири Купенска и съм много доволна.Просто следвай рецептата точно.

# 681
  • Мнения: 46
ditsan мисля, че happy kids говори за фондан, а ти  за самонадигащо се брашно  newsm78 или и аз нещо се обърках  Joy
Благодаря ви за отговорите  bowuu Аз не съм намирала такова по магазините, затова ще го заменя с обикновено и ще добавя бакпулвер. Vessii5, ти сложи ли бакпулвер? Много странно, че не се е надигнал  Thinking  мегало, права си, но според мен това сдъстването си е талант!  Thinking И аз уж гледам от снимки.. ама Whistling 

# 682
  • Мнения: 16
teditoS не съм слагала бакоулвер,но и в рецептата нямаше,беше само брашното.Иначе го има на София мел съм ползвала,пише,че е за кекс.

# 683
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте момичета
мегало  --- книгите ти са уникални -като истински са много,много ми харесаха и подложката ми харесва защото така изпъкват книгите   bouquet

тези дни се боря с две торти ще покажа едната защото другата току що я завърших и не съм я снимала още

# 684
  • Мнения: 790
ако имате много праскови под ръка какъв крем бихте забъркали с тях? прави ми се някаква плодова торта с бишкоти,но още се чудя за крема.Приемам предложения(може и на лични)!

# 685
  • Мнения: 148
Aз на скоро брах ядове със едни праскови.юкупих си ги прибирайки се от една екскурзия,до сутринта вси1ки бяха меки а една част се бяха развалили.Развалените изхвърлих а другите нарязах на едри парчета залях със захар и една кафяна чаша вода и сложих на котлона.юварих докато се посгъстиха.Оставих да истинат след това всеки блат сиропирах със сока а самите плодове наредих от горе,в/у тях сложих крем от ю;крема сирене,маскарпоне,едно подсладено кондензирано мляко и една квасена сметана,сгъстих със 1 с.л крем Оле за 3  мин.Стана страхотна комбинация и много се хареса.

# 686
  • Мнения: 368
ако имате много праскови под ръка какъв крем бихте забъркали с тях? прави ми се някаква плодова торта с бишкоти,но още се чудя за крема.Приемам предложения(може и на лични)!

Ето такава Simple Smile

 Profiteroles cake with peach mousse by Vaklina

http://vaklina.blogspot.com/2014/08/blog-post.html

Нямах време, иначе бих разбила и 2 яйца с врящ захарен сироп и щеше да стане още по-олеле, но и така беше супер лека и вкусна Simple Smile

# 687
  • Мнения: 74
съкровища някой има ли рецепта за торта гараш... Четох в нета разни предложения, но нито едно не става като истинската гараш, която сме яли навремето.

# 688
  • Мнения: 3 448
съкровища някой има ли рецепта за торта гараш... Четох в нета разни предложения, но нито едно не става като истинската гараш, която сме яли навремето.
Аз правя по тази рецепта http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … d.ZG4&cad=rja

# 689
  • Мнения: 46
Момичета, на мен този месец явно ще ми е доста забавен.. Тази тортичка ще е за кръстницата ми-утре има рожден ден. Обожава да пътува (за разлика от мен) и е обиколила 14 държави (поне за толкова се сетихме с гаджето й  Laughing )

Luggage_Kaq by stefanova_teodora, on Flickr

Кусури- колкото щеш. Но съм доволна. Честно казано малко се изхвърлих като реших да правя това - не беше лесно да се оцелят до милиметър всички размери.. то си и личи де.. Най-много ме дразни това, че не се вижда част от долната страна на куфара.. трябваше да се виждат част от симетричните елементи.. но поради липсата на височина, нямаше къде да ги сложа  #Crazy  
Рецептата е уникална! Взех я от една книжка (и преди съм взимала от тази книжка една рецепта за морковена торта.. пак много ми хареса) и съм много доволна от вкуса. Блатовете бяха трудни за "моделиране".. т.е. не бих ги използвала, ако трябва да ги изрязвам особено в трудна форма. Но беше много вкусна.

Шоколадова торта с крем Маскарпоне, заквасена сметана, настърган шоколад, банани и малини (кремът е ясен..  Party )
Скрит текст:
Тава 24/34 см
465 гр. меко масло
660 гр. захар
5 ч.л. ванилова есенция (аз сложих ампула ванилия и ампула ром и ухае страхотно)
6 яйца
150 гр. самонадигащо се брашно (аз сложих обикновено + 2 ч.л. бакпулвер)
445 гр. брашно
2 и 1/2 ч.л. сода
120 гр. какао
560 гр. прясно мляко
Разделих сместа на две и пекох двата блата един по един. После всеки от тях разполових на две. В тортата сложих само 3, че ме беше страх да не стане висока и да се счупи отстрани.. Четвъртият си го направих за вкъщи и вече почти го няма..  eat Всеки блат напоих с топло мляко с нес кафе. Препоръчвам, въпреки че дозата наистина е голяма.. Може би следващият път ще разделя количествата на две  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт