Къната, билките и всичко останало - Тема 7

• 76 656
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Използвам различни масла, в момента имам сусамово, но преди ползвах рициново от аптеката, малко гадно мирише, но върши работа, добре е да се смеси наполовина с друго масло, защото е много гъсто и лепкаво. Може да се добавят и няколко капки етерично масло от розмарин, ароматизира и също стимулира растежа на косата.  Grinning
Serendipity няма защо, много се радвам, че поста ми е полезен за някого.Simple Smile

# 601
  • Варна
Мерси  Grinning

# 602
Здравейте, момичета!
В последно време поизтървах темата и може да сте коментирали, но да ви попитам направо: повече от година се боядисвам с къната на Хенафокс, обаче вече имам едно малко дяволче, което иска непрекъснато да ми е в ръцете и няма как да седя 7-8 часа с къна на главата, затова със съжаление май ще се връщам към традиционните бои за коса Sad - поне при тях времето е между 20 и 40 мин. и мога да си го позволя. Та питанката ми е - ще хване ли обикновената боя за коса при положение, че последно съм се къносвала преди 3 месеца и имам около 50% бели коси, естествено тъмно кестенява съм ooooh!

Имам и нещо като вариант да продължа с био третирането на косата ми - гледам ето тази билкова боя: http://www.hennafox.com/product/116/bilkova-boya-za-kosa-tamno-k … enyav-tsvyat.html В упътването и пише да се седи 3 часа. Възможно ли е след като се намажа да поседя половин-един час и да изсуша косата, след което да я измия и отново да изсуша? Дали така ще хване? (поне при обикновените бои изсушаването на намазаната с боя коса прави цвета по-интензивен)

Току-що видях и тази боя: http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D … %D0%B2%D0%B0.4921 - времето за престой ме устройва идеално, но все пак се чудя тази или горната е по-хубава и коя би хванала на 50% бели коси?

Благодаря предварително на всеки, който се отзове на питанките ми!  Hug  bouquet

# 603
Ако на теб и половинката не е неприятно, защо не спиш с къната / боята? Мисля, че няма противопоказания. Слагаш вечерта, миеш сутринта и толкова. 

# 604
  • най-шареното място
Повече от 3 часа не съм стояла. 8 часа си е прекалено. Simple Smile

# 605
  • Варна
Аз съм спала с къна, не съм имала проблеми после.

В момента ползвам показаната билкова боя, но в кестеняв цвят, при мен покрива за три часа. Стояла съм и повече от три, няма голяма разлика в цвета.

# 606
  • В полите на Пирин планина
Повече от 3 часа не съм стояла. 8 часа си е прекалено. Simple Smile

И аз така  Grinning

# 607
  • гр.Видин
То няма проблем да спиш с къна, но на мен ми е страшно неудобно. И аз стоя най много 4 часа. За 2 също си хваща добре.

# 608
  • Варна
То няма проблем да спиш с къна, но на мен ми е страшно неудобно. И аз стоя най много 4 часа. За 2 също си хваща добре.

Това е факт. И шумолиш при всяко обръщане Grinning

# 609
Като ви чета, аз май спя като талпа - ни усещам къната, ни нищо... Не го правя много често, но като съм го правила, не съм имала проблеми с косата и цвета после.

# 610
Аз държа поне 6 часа, иначе не ми хваща кой знае колко. А да спя с къна - абсурд, ще съм се омазала цялата Wink Ще се пробвам с билкова боя, пък ако не стане за по-кратко време, минавам на химиите. Само не ми е ясно сега като съм се къносвала, ще ми хване ли обикновената боя?

# 611
  • Варна
При мен хваща боя върху къна, но трябва да са в много близки цветове, за да не личи разликата. Е, имало е малка разлика - корените стават наситени, в цвета на боята, краищата могат да варират.

# 612

Имам и нещо като вариант да продължа с био третирането на косата ми - гледам ето тази билкова боя: http://www.hennafox.com/product/116/bilkova-boya-za-kosa-tamno-k … enyav-tsvyat.html В

Сега видях, че имало и тъмно кестенява боя. Може ли някой да каже дали става почти черна или си  е кестенява. Защото се чудя коя да си купя.

# 613
Здравейте момичета, косата много ми се изтощи от всички видове бои които съм и слагала и мисля да започна да се къносвам. Искам черна кана (предложиха ми някаква с жена с точка на нея). вие каква ще ми предложите и колко пакетчета- косата ми е горе долу малко под гърдите (защото много се накъса и я подстригах доста) и много ми капе нещо .. плаче ми се вече.  И как се приготвя каната мисля да се правя вкъщи. Цапа ли много (дали ще мога да си почистя банята хаха) Благодаря ако все пак някой види поста ми Simple Smile

# 614
  • най-шареното място
Може и да е сезонно. Аз не следя, но напоследък сумати коса изгубих, и после спря.
С точката може и да не е къна виж  и състава
Не цапа изобщо, ако не цапаш като мажеш, другото си се стича като миеш.
В онлайн магазините има пълни инструкции, прочерти тях, вероятно има линкове в първия пост.

Общи условия

Активация на акаунт