ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 49 тема

• 57 108
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Тони, нашата е Max 45 Power ++++, аз съм много доволна  Peace!
Машке, тази която избрах е същата като твоята в е маг я предлагат за 299лв.

# 706
Момичета,казвайте какво да готвя на Белисимата да вдигне малко кг

# 707
Лисе, прави й веднъж дневно следното:

Чаша сварени или накиснати от предишната нощ овесени ядки
Един размачкан банан
Две супени лъжици фъстъчено масло

Разбъркваш и даваш на Бела да яде.

И направете час при ветеринар, за да я кастрирате.

Аша, досега не бях чувала за такова нещо като това в скрития ти текст  Grinning Благодаря за новата темичка!

# 708
Благодаря,Фея,ами не в сряда,четвъртък ще бием инжекции ,та ще го попитам как стоят нещата за кастрациите  Peace

# 709
Тони, нашата е Max 45 Power ++++, аз съм много доволна  Peace!
Машке, тази която избрах е същата като твоята в е маг я предлагат за 299лв.
Не помня колко беше нашата, освен машинката ММ взе и 2 ножа, та с ножовете излезе към 400 лв.  Peace

# 710
Благодаря,Фея,ами не в сряда,четвъртък ще бием инжекции ,та ще го попитам как стоят нещата за кастрациите  Peace
Лисе, когато говорите с вета за кастрацията, информирай се и за това какъв е хранителният режим на кастрираното куче. След като се успокоят хормонално, кучетата са склонни към напълняване.
Аша, благодаря за новата тема! Hug
Скрит текст:
Хинди? Респект!
Тони, станал е манекен с тази нова прическа!
Фея, много хубава традиция имат новите стопани на Беро да ти пращат снимчица на красавеца през уикенда. Значи ли това, че ще има данък в началото на новата тема, а?  Heart Eyes

# 711
Здравейте, на всички!  Hug

Тони Честита ви нова прическа. Много сте хубави.  Heart Eyes

Лисе Дано всичко да е наред с кучо. Ако можеш да споделиш какво ти е казал вета за кастрацията.

Ние ще ходим до вета другата седмица и тогава ще говорим с него, за кастрацията на Тери.
Мога само да се похваля, че имаме напредък с пишкането и акането навън.   bouquet
Весел празник на всички утре!   bouquet

# 712
Благодаря Ви,да,ще споделясряда,четвъртък

# 713
  • В сърцето на ММ
Здравейте.
След дълги колебания кастрирах кучето си-женско е/мелез между бордър коли и хъски/.
Но вместо да се кротне,стана още по-непокорна.Имаме двор,където преди я пусках,когато пожелае.Сега като е навън е само вързана,защото копае ,минава под мрежата и излиза на улицата.Опитах всякак да затворя дупките,пак успява да избяга.Също така, като излезе  започва да се спуска към хората-най-вече към хора на велосипеди.
Вече  я разхождам на безлюдни места,но като реша ,че е време да си тръгваме,не дава да я хвана и ме разиграва по половин час.Ако случайно се мерне някой човек през това време,започва да го лае и направо се хвърля върху него.
Не знам вече какво да правя.
А кучето си стои по принцип вкъщи и ми е жал постоянно да я вържа
като е в двора.
Приемам всякакви съвети.
Благодаря ви.

# 714
Мале като прочетох горният пост взимам да се замислям за кастрацията

# 715
Здравейте.
След дълги колебания кастрирах кучето си-женско е/мелез между бордър коли и хъски/.
Но вместо да се кротне,стана още по-непокорна. ...
Приемам всякакви съвети.
Благодаря ви.
Кастрацията решава физически проблеми, а поведението на животните е друга работа.
Скрит текст:
Да, след кастрацията се очаква кучето да стане по-спокойно, но това "спокойствие" е спрямо определен дразнител - разгонване и неговите последствия и за двата пола.
Кастрацията не влияе върху териториални, ловни и пазачески инстинкти. Т.е. няма значение дали е кастрирано или не за поведението на кучето спрямо велосипедисти или при край на разходката.
Моето куче е кастрирано, но също реагира неправилно на велосипедисти. Решението ми - вързан е там, където не е разрешено да е пуснат. Пуснат е на разрешените за целта места. Засега нямаме фалове, защото в двете зони спортистите знаят  правата си на придвижване или зачитат тези на разхождащите се с кучета. За хващането в края на разходката - или наградка при идване след команда, или връзване на точно определено място от маршрута. Може и двете. За спускането към хората - кучето трябва да се корегира, преди да започне спускането, а не когато вече се е хвърлила. Рязко странично дръпване на повода и отчетливо "Чът" или "Не" върши работа.
Разхождането сАмо на безлюдни места не помага на кучето да се социализира с  хора и животни. Това влошава поведението му, когато се появи човек или друго куче. Пробвайте с кратки разходки сред други хора и животни, когато кучето е предварително уморено от разходка в извънградска среда, където е изразходвало енергията си без дразнители.  
За кучето е важно да има режим, здрава връзка със стопанина и ясни граници. То може да бъде тренирано за разрешено и забранено поведение. Това не зависи от статуса на кучето спрямо кастрацията. Всичко изброено по-горе са частични решения, но всички са изпитани и са дали положителен резултат. Успех!
И не на последно място - добре дошла в темата. Ще ни покажеш ли снимка на тази "разбойничка"? Тук го наричаме "данък".
Лисе, говори с ветеринар за кастрацията.
Честит празник на всички! Hug

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 12:50 от marta1

# 716
  • София
  202uu
Напълно съм съгласна с мнението ти, marta1.

# 717
  • София
Здравейте, глутница.  Hug

По празниците нямах нет, само частичен на тел-а, та ми беше малко тегаво.
Така е, като съм пристрастена към вас.  Laughing

И така, да честитя на Маша РД-то на голяма патерица!
Да е жива и здрава, красива и прекрасна!  Heart Eyes

Честито и на всички именници (вчерашни и днешни)!   bouquet

И малко празничен данък на двете добичета.  Wink

Скрит текст:

# 718
Много гальовен този Неро, само как се гали като коте LaughingБианка нали е мадама легнала е на мекичко Joyголеми сладури са  :hug
Brrr, правилно са ти казали момичетата, хиперактивноста не е щото е кастрирана, а има много енергияя за изразходване, трябва и много тичане за да се умори и по вече дисциплина.Не я глезете, говори и строго и коригирай това поведение, защото това, че напада не е нормално.Бордър коли има моя приятелка тя живее в Шотландия, от нея знам, че са доста енергични, тя разхожда нейното като кара колело, а кучето тича до нея и така го изморява.
Лиске, твоята си е лудичка от малка, не се надявай с кастрирането да се кротне, трябва и дисциплина.За поведението на кучето е виновен стопанина му, то няма как да се научи само, трябва някой да му покаже кое може да прави и кое не.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 14:45 от Тони-мама

# 719
  • В сърцето на ММ
marta1,благодаря много за отговора.Днес направихме доста продължителна разходка на безлюден стадион.На тръгване сама се качи в колата.Цяла сутрин вкъщи я карах да идва при мен като я повикам и и давах награда.След като се измори от разходката ,отидохме да погледа децата в двора на училището.Надявах се да има такива с велосипеди,но за жалост нямаше.
Като се прибрахме,стоях в двора и тя с мен.Не се опита да бяга,но довечера пак ще я вържа като е сама.

Общи условия

Активация на акаунт