ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 944
  • 871
  •   1
Отговори
# 105
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Барба, и аз искам брезичка, но искам наистина брезичка, а не бреза. Не знам дали има някакъв декоративен мини вид, но на обикновената, която освен че става много висока, явно и корените са огромни. Наскоро вървях пеша по бул. Тотлебен и ми направи впечатление, че плочките на тротоара са надигнати и натрошени от корените на брезите, насадени по дължина на булеварда.

значи искаш плачеща бреза  Hug виждала съм такава, за 4-5 години почти не порасна на височина  Hug

http://shop.etnolina.com/bg-product-details-213.html

# 106
 st. Dobri, изобщо не знаех, че има плачеща бреза Hug

# 107
  • густо майна Филибето
Barbabeau , не е спазвано специално разстояние, но нали майстора си ми е в къщи, никога не съм се замисляла за големите дървета. Брезата прави повърхностни корени на големи разстояния. Чела съм из руските форуми - там изобщо не садят брези в малки градини (според техните мащаби малки), корените им стигали на 20м от стеблото, брезите често падали, живота им бил кратък (но  пък те имат други климатични условия). Аз пък имам 3 брези Mr. Green Много си ги харесвам, поя си ги порядъчно, защото много вода пият и около тях се справят само растения с дълбоки корени. За върбата ми пък да не говорим, тя смуче и повече, и има по-дебели корени.
 Нашите маркучи са плитко, на една лопата дълбочина, от време на време се налага да се мести нещо, защото растенията растат и пречат на разпръсквачите, а моите са гъсто насадени.
Уф, май не ти отговорих на въпроса.

Ема, виж стебло:

# 108
Люб, знам как изглежда. Има в София една къща, чиято ограда е оплетена цялата от глициния, като там където се е мушила между пречките, съответно се е деформирала спрямо пространството, но оградата на тази къща е от ковано, масивно желязо и явно глицинията не може да го пребори, докато моята ограда е от тънки заварявани пръчки и сега си давам сметка, че по-скоро те ще се деформират спрямо глицинията, а не обратното Confused

Къде да я преместя тогава  Thinking

Толкова много искам да имам глициния...

# 109
  • Варна
Позволете ми да се впиша сред вас. Обичам много цветята, от години си сея и от семенца, обичам да си отглеждам сама, когато мога, но често се изкушавам да си купя и готови разсади.  От тази година съм поела и градините при майка ми, засях ягоди, малини  и скоро ще дойде ред на зеленчуците.
Абе, ще има с какво да се похваля Simple Smile
Дано ме приемете сред вас, ще се радвам да обменям опит  Hug Hug

# 110
Брезата прави повърхностни корени на големи разстояния. Чела съм из руските форуми - там изобщо не садят брези в малки градини (според техните мащаби малки), корените им стигали на 20м от стеблото, брезите често падали, живота им бил кратък (но  пък те имат други климатични условия). Аз пък имам 3 брези Mr. Green Много си ги харесвам, поя си ги порядъчно, защото много вода пият и около тях се справят само растения с дълбоки корени. За върбата ми пък да не говорим, тя смуче и повече, и има по-дебели корени.
 Нашите маркучи са плитко, на една лопата дълбочина, от време на време се налага да се мести нещо, защото растенията растат и пречат на разпръсквачите, а моите са гъсто насадени.
Уф, май не ти отговорих на въпроса.

Мерси! И нашите маркучи са на такава дълбочина. Но при проблем растения ли местите или маркучите, не разбрах съвсем...
Благодаря и за разясненията за брезата. Изобщо не е толкова "бяла и добра" значи, колкото изглежда. Wink Аз я възприемах като нежно и фино дърво и за 20 метра корени просто нямам място, ще пречи много! Цялото ни дворче в зелената си част е около 70 кв.м., което си е мъничко по всякакви международни мащаби, освен в Япония може би Simple Smile)))))) (според Самурайка)
На вилата ни в България имаме шест брези и са разкошни, но там дворът е огромен...

Азалиите ми от днес: https://www.flickr.com/photos/47059735@N04/13904305111/sizes/o/
Белите цветенца отляво са иберис.

# 111
  • густо майна Филибето
Маркучите местим или слагаме нови Simple Smile
Много са красиви азалиите, много! Толкова ми харесват азалии и рододендрони, а при мен изобщо не виреят Sad
Има една градина в Княжево, където е раят на рододендроните, изключително красива, подредена с усет и поддържана брилянтно, а собственика й я е създал много преди да има възможност да разглежда и да прави справки в интернет:
http://pishmanlady.snimka.bg/flowers/zografov-039-s-garden-2012.673014.all.1

# 112
  • have faith and be patient ..
Момичета , имам две розички (от декоративните) на терасата , много са се раззеленили и много пъпчици са направили ,НО .. гледам едната цялата осеяна със зелени листни въшки (не знам дали са един вид ,за това уточнявам) .С какво да обработя /пръскам ?? Готов препарат от магазина или някой бабина смеска ??   bouquet

# 113
  • София
Момичета, здравейте!

Купих си онзи ден една страхотна саксийка с луковички нарцис от Лидл.
Само че, както се досещате, изхвърлих бележката и сега чета по нета, но още се чудя...
Те са 4 луковички в една малка саксийка, много е красиво, но трябва ли да ги пресадя сега или може да ги оставя така?
Четох, че се пресажда на есен...

# 114
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, здравейте!

Купих си онзи ден една страхотна саксийка с луковички нарцис от Лидл.
Само че, както се досещате, изхвърлих бележката и сега чета по нета, но още се чудя...
Те са 4 луковички в една малка саксийка, много е красиво, но трябва ли да ги пресадя сега или може да ги оставя така?
Четох, че се пресажда на есен...

аз пресаждам всичко веднага Blush

# 115
Аз имам чуденка относно люляка ми. Миналата година беше отрупан с цвят, а тази - има само десетина цвята. Да не би през една година да си цъфти както трябва?

# 116
  • Вила Великула
Аз имам чуденка относно люляка ми. Миналата година беше отрупан с цвят, а тази - има само десетина цвята. Да не би през една година да си цъфти както трябва?

Не съм сигурна, че е вярно, но съм чувала, че люляка трябва да се бере, за да цъфти повече.

# 117
  • густо майна Филибето
А, митове и легенди! Ако се бере, трябва да е само цвета с прилежащата му дръжка, нищо друго. Отчупиш ли клон, там на другата година няма цвят. Confused

# 118
След прецъфтяване се орязва, нали? Защото ние така направихме миналата година.  Whistling

# 119
Моите люляци са по 3-4 метра високи, би било лудост да ги орязвам.

Някой да помогне, какво е това:
Скрит текст:

В момента цъфти в бяло, като метлички са му цветовете.

Общи условия

Активация на акаунт