ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 943
  • 871
  •   1
Отговори
# 90
А бе усетих аз че нещо не е както трябва, ама чукча не е читател Grinning . Така и така ги копахме, щв пробвам някое директно в двора под шише, а другите във вода. Пък дано стане. Ако не, наесен пак....  Simple Smile Благодаря ти.

# 91
  • ENGLAND
Аз днес си купих божур, корени с малко пръст в торбичка. Има даже и розова пъпчица на стебло. В момента не мога да го засадя в градината, ще местя цветя, в събота си заминаваме за България за 2 седмици и пак няма да мога да го засадя. Дайте ми съвет, така ли да го оставя в торбичката или да го засадя в саксия.

# 92
  • Лутаща се
Имам една драцена, която си има "бебе". То вече стана високо почти колкото нея.
Беше ми жал да го срежа и си израстна без разклонения.
Как  мога да ги разделя в отделни саксии без да ги уморя и двете?
И какво ще стане ако сега прережа "бебето" с цел да си пусне разклонения?
Отрязаното ако го сложа във вода дали ще си пусне коренчета?

Самоцитирам се и се надявам някой да ми отговори  Praynig

# 93
  • густо майна Филибето
Doret ,  пъхни торбичката в хладилника, няма проблем. В саксия няма кой да го полива, нали?

skarlet71, не зная каква точно ти е драцената, но аз съм рязала една на три, всички пуснаха коренчета във вода.

# 94
  • ENGLAND
 Ljuboznatelna какво поливане, то тук непрекъснато вали Laughing, мъжа ми си остава тук, ако го сложа в хладилника ще го изхвърли. Май ще садя в саксия и давам инструкции по скайпа. Crossing Arms

# 95
  • густо майна Филибето
 Joy
Ами знам ли аз, тук от две седмици ползваме поливната система!
Сади тогава, какво го мислиш Wink

# 96
  • София
Привет!

Някой да има опит с теменужените орхидеи Милтония?

Имам опит с Фаленопсис, а сега ми подариха Милтония и искам да я запазя. Ръбчетата на цвета са покафенели...изрязах ги леко.

Лек ден!

# 97
  • have faith and be patient ..
Здравейте всички Simple Smile Може ли да ми кажете ,какво е това растение ? Като храст е , с дебели стъбла ,увивно е като асма ,а цветовете му висят като чепки грозде .. голямо обяснение дръпнах .. ,ааа и цветовете му имат лек аромат ,като минават под тях .. страхотно е !!!
Скрит текст:

# 98
  • DE
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F

Освен това има много силен мирис. На мен лично ми прилошава от него  Crazy

# 99
силен ?!? едва доловим беше ..  а аз по принцип обичам ароматни цветя

# 100
Глициния видях на живо за първи пътна една ограда в едно русенско село тези дни. Мислех, че не зимува тук, но щом е оцеляло 5-6 метрово на русенските зими, значи е добре. Аромата не знам, ама бих си го завъдила.

# 101
Чудя се дали ще може да презимува във голяма саксия на терасата .. поради липса на двор/градина  newsm78 Аз го видях в градината на  един замък до Созопол , миналия велик ден  Heart Eyes

# 102
  • густо майна Филибето
Ще преживее, но не зная дали ще цъфти. Аз гледам една в кофа вече трета година, розова грандифлора (става с дъъъъълги цветове и цъфти когато вече е разлистена), защото още не зная къде да я насадя. Това нещо става чудовищно като е в земята и души всичко наоколо. Иска рязане няколко пъти в годината, ако се полива редовно (заради съседните растения няма как) Имам една обикновена, която си цъфти без проблем от втората година. Има една лилава грандифлора, която за 8 години при мен прави по 2 цвята на година. Тази в кофата, дето трябва да е розова, идея си нямам дали е такава, защото не иска да цъфти.
Така че може да опиташ, няма проблем с оживяването.

# 103
Люб, исках да те питам нещо - предполагам си знаеш горе-долу къде са ви закопани маркучите за автоматичната напоителна система, спазваш ли някакво отстояние при насаждането на нови растения? За храст до 1-2 метра висок - колко; за дръвче - колко? newsm78
Аз досега за малки храстчета и цветя не съм спазвала отстояние, но си бленувам една брезичка (примерно; но не и тази година така или иначе) и се чудя малко, понеже все в близост на пътя на един от вкопаните маркучи си я представям.

# 104
Миналата година пролетта си насадих глициния. Пуснах я да се катери по парапета на терасата и сега тази пролет забелязах, че едната пръчка от парапета се е отпоила. Не съм съвсем сигурна, че е дело на глицинията, но ще трябва да я наблюдавам и при нужда да я махна, защото наистина е доста агресивна. Миналото лято порасна около 5-6 метра. Не знам какъв цвят е, силно се надявам да е синя. Най-красивата глициния, която съм виждала на живо, е тази на Националната художествена галерия (бившия дворец). Огромна е и е синя Heart Eyes

Барба, и аз искам брезичка, но искам наистина брезичка, а не бреза. Не знам дали има някакъв декоративен мини вид, но на обикновената, която освен че става много висока, явно и корените са огромни. Наскоро вървях пеша по бул. Тотлебен и ми направи впечатление, че плочките на тротоара са надигнати и натрошени от корените на брезите, насадени по дължина на булеварда.

Общи условия

Активация на акаунт