ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 936
  • 871
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте,
преди няколко дни  поставих в саксия няколко кедрови ядки, които за моя изненада живнаха.  Въпросът ми е кога да ги пресаждам, нуждаят ли се от някакви особени грижи. Предупредиха ме, че макар и израснали, стигат до някаква височина и не оцеляват. Какво бихте ме посъветвали?
Ето ги на 2-3 дни са:
Скрит текст:

# 76
  • густо майна Филибето
HAda , пише, че е напълно зимоустойчиво в България, може да расте и в градината.

pipilota6 , за цъфналия храст ли говориш? Това е японска дюля.

frenmart, ядките се добиват от това дърво, мислиш ли, че можеш да го отгледаш? Simple Smile
Скрит текст:

# 77
  • Някъде Там
Здравейте,
имам подарък семана за калдаръмчета. Вчера ги засях навън но днес е ужасен студ и се замислих дали няма да замръзнат и да не поникне нищо  ooooh!

# 78
Много съм чела за кедрите,за лечебните свойства на  кедровота масло,ядките са хранителни...но никъде не съм засичала инфо за кедър по нашите земи,знам,че са различни сортове да го кажа или видове,от кедрово дърво са правени в Близкия изток  храмове ,в тайгата си расте  ,не знам защо не и по нашите земи....

И да се похваля ,след дълго чудене  newsm78открих как  може да се да се сложи скрит текст,много ми беше важно ,сега ще опитам ,ако не се получи ,ще опитвам отново

# 79
Здравейте,
имам подарък семана за калдаръмчета. Вчера ги засях навън но днес е ужасен студ и се замислих дали няма да замръзнат и да не поникне нищо  ooooh!

няма опасност ,размножават се и останали от предна година семенца ,презимували и под снега ,но това иска плитко засяване ,а аз май  доста слагам отгоре и се отказах от тях ,сега съм на шибои ,ще цъфтят тази пролет ,дано само има кой да снима...как ще се похваля иначе Embarassed

# 80
  • Някъде Там
Здравейте,

няма опасност ,размножават се и останали от предна година семенца ,презимували и под снега ,но това иска плитко засяване ,а аз май  доста слагам отгоре и се отказах от тях ,сега съм на шибои ,ще цъфтят тази пролет ,дано само има кой да снима...как ще се похваля иначе Embarassed

И аз доста пръст сложих върху семенцата Sad

# 81
Дано поникнат ,красиво е  ,при мен проблемът е наклон ,не се задържа вода при поливка ,трябва на често по малко ,а имам неща ,дето ме хранят ,първо са те...
пак тренирам поставяне на снимки скрито..

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 21:30 от Някоя там

# 82
Люб, нямам думи (за сетен път) Heart Eyes Heart Eyes

При мен макар и да цъфтят доста растения, нямам какво да покажа. Нямам нито една хубава композиция, всичко е някак неорганизирано, хаотично.....колкото и да се старая, поне засега не ми се получава. Иначе се радвах като малко дете на цъфналите ми за първи път мускари, махония и магнолия стелата. Разочаровах се от лалетата, които купих за розови миналата година, а се оказаха червени, каквито си имам в изобилие.

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 20:08 от Емa

# 83
  • густо майна Филибето
Някоя там , правилно си го скрила, но линка го маркирай преди това и цъкни на втората иконка от втория ред (като картина), това са таговете [ img][/img] между които трябва да стои линка, за да го видим като изображение. После го скрий.
Много ти е живописно мястото Simple Smile

Емa, не вярвам да нямаш какво да показваш, аз помня една много подредена и поддържана градина Wink Хайде, като се раззелени още малко Simple Smile

# 84
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 17:35 от Някоя там

# 85
Сега виждам снимка ,но не мога да  я скрия ,има само бутон покажи ,май ще се откажа

# 86
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
frenmart, ядките се добиват от това дърво, мислиш ли, че можеш да го отгледаш? Simple Smile
Скрит текст:

Wink то първо е малко, чак после става такова  Hug

Много съм чела за кедрите,за лечебните свойства на  кедровота масло,ядките са хранителни...но никъде не съм засичала инфо за кедър по нашите земи,знам,че са различни сортове да го кажа или видове,от кедрово дърво са правени в Близкия изток  храмове ,в тайгата си расте  ,не знам защо не и по нашите земи....

Скрит текст:
И да се похваля ,след дълго чудене  newsm78открих как  може да се да се сложи скрит текст,много ми беше важно ,сега ще опитам ,ако не се получи ,ще опитвам отново

Скрит текст:

когато боднахме нашето, прочетохме, че кедърът трябва да стане на поне 35 години за да започне да плододава  Hug иначе и в България има кедри, но за промишлено отглеждане май не се говори.

добре си се ориентирала за снимката, първо натисни иконката за снимка, след това за скриване  Hug

когато се върнем в къщи ще ви снимам сибирски кедър, изкопан от тайгата и оцеляващ в Резервата вече пет-шест години.  Confused съседът отряза тяхното дърво, правило му сянка на двора  Confused

# 87
Изненадана съм ,че има кедри  у нас...Не знам къде точно и дали климата там му е  полезен да вирее,дали става навсякъде из България ,но и ми е  късничко за кедър ,няма да го видя пораснал...по принцип дърво се сади за следващите..
Аз повече се занимавам със зеленчуци и малко цветя,сега е  красиво  от лалетата ,нарцисите прецъфтяха ,идват други  радости...
  А за кедрите четох в книгите на Владимир Мегре за Анастасия ,първо там ,после  виждам реклами на продукти от кедър...Сибир е необятен ,чудесата  му са много ,в началото  се запалих по идеята за  земеделие и  връщане към природата ,но както всичко друго и това  се изчанчи,плъзнаха секти ,дори  у нас имаше скандал...
  Отделно от това миграцията към големите градове все трябва да свърши и  да се обърне към природата,към растенията ,цветята ,към труда на открито ...

Хубаво е да хапнеш отгледано от ръцете ти ,да се порадваш на цвят ...

# 88
Здравейте, хора. Как се размножава японската дюля? Комшийката има в двора, има много израстъци. Реших да изкопая един, разбирайте ММ копае, аз го наставлявам. Ама много дълбоко бе, не можахме да стигнем до корен. Взехме каквото можахме и се прибрахме. Та....ако някой знае...да даде акъл.

# 89
  • густо майна Филибето
Някое странично клонче трябва да е, и добре да е есента, за да се хване. Сега е по-трудно. Цялата едва ли ще успее да извади, особено ако е над 4-5 годишна. Един приятел копа така, защото на мен ми идваше в повече и беше на сянка, разчупи се на няколко части, но една се е хванала.
По-лесно е да потърсиш вкоренена в някой градински център.

Общи условия

Активация на акаунт