ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 931
  • 871
  •   1
Отговори
# 60
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте!
От един цветарски магазин ми подариха семенца за градинска китайска роза (не съм много на ти с цветята и не знаех, че има градинска). Обаче не ми обясниха никакви подробности. Някой има ли идея кога се сее? И още нещо: как да разсадя спатифилум?

при нас градинският хибискус (дървесна ружа) е напаст  Confused съседа има няколко храстчета, семената падат и се разсаждат навсякъде. много лесно никнат и лесно понасят пресаждане. за семена не знам какво да те посъветвам, може би е добре да опиташ в саксия за да го защитиш от мравките и да е по-удобно за поливане.  Hug

спатифилума искаш да пресадиш или да разделиш? ако е второто - коренище е, може да се раздели

# 61
Здравейте!
От един цветарски магазин ми подариха семенца за градинска китайска роза (не съм много на ти с цветята и не знаех, че има градинска). Обаче не ми обясниха никакви подробности. Някой има ли идея кога се сее? И още нещо: как да разсадя спатифилум?

при нас градинският хибискус (дървесна ружа) е напаст  Confused съседа има няколко храстчета, семената падат и се разсаждат навсякъде. много лесно никнат и лесно понасят пресаждане. за семена не знам какво да те посъветвам, може би е добре да опиташ в саксия за да го защитиш от мравките и да е по-удобно за поливане.  Hug

спатифилума искаш да пресадиш или да разделиш? ако е второто - коренище е, може да се раздели

Благодаря Simple Smile

# 62
Здравейте,

Купихме роза, посадихме я, обаче стъблата са обвити в зелено фолио/не съм много сигурна дали е  точно фолио или нещо подобно, та въпроса е дали трябва да се премахне това фолио или ще си се разкъса само при растежа?

# 63
Не е ли восък? Ако е восък, няма нужда да се маха специално.

# 64
Не е ли восък? Ако е восък, няма нужда да се маха специално.

Аз я видях като беше посадена вече, но утре ще го изследвам дали е восък. Благодаря

# 65
И аз тук Hug, градината ми не е за показване, защото няма такава, всичко е строителна площадка, но в наследство доста нарциси, зюмбюли и лалета имам в градината.
Гледам да ги опазя докато си направя истинска градина на къщата която строим.

Имам от миналият април купен от магазина холандски лимон ( бах го снимала и го бях показвала даже в темата  Mr. Green ). Направих всичко което се изискаше в указанията на кутията. Зимата беше на топло, цъфна и започнаха да му окапват листата. Реших, че му е топло и го сложих в стая която не се отоплява. Там съвсем му окапаха листата. Сега има само пръчки без листа и се чудя жив ли е или не  Thinking

# 66
  • густо майна Филибето
Това по розите е восък. Сега не се опитвай да го чоплиш, защото отдолу има спящи пъпки и може да ги окършиш. Ако с розата всичко е наред, листенцата ще избият въпреки восъка. Като стане топло и омекне, пробвай да го махнеш много внимателно.

За лимона не мога да дам съвет, на мен ми подариха един и се случи нещо подобно. Нацъфтя много, после окапаха цветовете, след тях почнаха и листата, но не окапаха всички. Аз пък реших, че е от топлото, защото лимоните ги държат на хладно, и го преместих на възможно най-хладното място в къщи.
 Сега съм го изнесла навън под навес да се климатизира.

Моите пролетни снимки:
Скрит текст:

И още - като цъкнете на подписа ми.

# 67
И аз имам същия проблем с лимона. Два лимона имах и същото се случи с тях, да им окапят листата. Всичко както са ми казали правя.

Имам един Бонсай.Много ми е скъп обаче и неговите листенце окапаха. Появяват се пъпки и аха да се разлистят и падат. Чудя се какво бъркам?

# 68
За лимоните - свиването и окапването на листата се дължи на недостиг на вода, това от практиката на баща ми. Имаме 4 лимона, почти 30 годишни са. Зимата ги държим по стълбищата на къщата, покрай прозорците, не се отоплява стълбището, поливане веднъж седмично.
Нашите от преди две седмици са вече навън.

Последна редакция: сб, 05 апр 2014, 14:12 от stasha_s

# 69
За лимоните - свиването и окапването на листата се дължи на недостиг на вода, това от практиката на баща ми. Имаме 4 лимона, почти 30 годишни са. Зимата ги държим по стълбищата на къщата, покрай прозорците, не се отоплява стълбището, поливане веднъж седмично.
Нашите от преди две седмици са вече навън.
И нашите ги гледаме по същия начин. Отрупани са с листа и лимони.  Peace

# 70
Точно така. Лимоните имат нужда от студен и влажен въздух през зимата. Температури, които се доближават до Нулата, но не и минусови. В стая на къща, дори и неотпляема, им е прекалено топло и сухо. Могат да се държат по студени стълбища, в студени къщички-парници и освен поливането, ако въздухът е сух, е хубаво да се пулверизират листата.
Тук в северна Италия зимите не са особено сурови, макар и минусови, та лимоните се оставят целогодишно навън, обаче покрити с дишащ плат. Покриват се и засадените в земята дръвчета. Все пак често се случва студът да ги порази и е обичайно да си загубят листата, но през лятото отново се разлистват. На юг цъфтят и раждат по два пъти в годината, в студения климат не става. Simple Smile

Люб, голама красота! После с удоволствие ще разгледам и блога. Heart Eyes
Аз вчера си купих една синя трева - festuca glauca, сега трябва да й измисля място. Изобщо не се справям с комбинирането. ooooh!

# 71
  • при моите деца .....
Здравейте.
Дано не съм объркала темата, но не намерих за стайни растения отделна....
Искам предложения за стайни зелени растения, лесни за отглеждане....
Харесвам и имам драцени, бенджамин...
Благодаря предварително.

# 72
  • густо майна Филибето
Благодаря за инфото за лимона Hug
* Боби * , заповядай  в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=774243.0
Барба , не мога да повярвам, че ти го казваш това за комбинирането Wink

# 73
  • Schwarzwald
Здравейте!
Мисля, че това е точната тема за въпроса ми... Thinking
 Simple Smile
Зимата си купих няколко грудки Crosne (Stachys affinis), засях ги и сега са млади, към 20 см, хубави растения. В саксия са на западен прозорец.
Иска ми се да ги "пренеса" в по-голям съд и да ги изнеса навън.
За съжаление не намирам много информация в Интернет (какви температури са благоприятни, зимоустойчиво ли е и т.н.).
Разбрах, че тр. да е пропусклива почвата и не на пряко слънце.

Ще се радвам, ако някой има опит в отглеждането на това растение и сподели!

Благодаря предварително!  bouquet

# 74
  • Вила Великула
Ljuboznatelna, чудесна градина! Може ли да ми кажеш името на червеникавия храст. Аз днес насадих такъв в нашата градина, защото много ми хареса, но го откопах от една поляна в селото и така и не му знам името.

Общи условия

Активация на акаунт