ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 94 008
  • 871
  •   1
Отговори
# 195
Страхотия са ти розите..ммм Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
Браво Кажи сега на колко са години към момента на тази снимка?

# 196
  • густо майна Филибето
На оградата са насадени преди 3 години, на арката преди 6 и преди 5. Но това не е от голямо значение , след цъфтеж режа голяма част от клоните.След третата година са пораснали достатъчно.

# 197
Люб, то думи не останаха за коментиране на снимките ти Shocked Heart Eyes
А кажи и с какъв допинг ги помпаш, ако го правиш. Аз недолюбвам химии, а и не им разбирам, и нищо не слагам
 А май трябва... Thinking

По повод химиите да дам всъщност моя принос, ако ви нападне тази хищна напаст от Азия, която ходи по чимширите (под снимката съм написала): https://flic.kr/p/nDUy6b

# 198
  • Пловдив
Да ви попипам какво ви е мнението за тези растения:
   това храстче е с твърди, режещи листа,при присаждането вчера ми се появиха дори ситни пъпчици по китките..., всяко листо завършва с малка грудка и сравнитено дълги мустачки,не съм видяла цвят досега

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 02:54 от BARBOLINA

# 199
  • Нейде из лудите гори...
Барболина, не отваря снимка  Peace

Очите ми останаха в тези рози  Shocked 3 години казваш, а кога се сеят рози?  Mr. Green

# 200
  • Пловдив
Да кога се засаждат рози че имам една ограда която искам да я разкраса. И да ви попитам когато купихме апартамента долу има градинка и до вратата има роза от тези катерливите но е оставена на самотек. Какво да я права, превързва ли се някак за да иде към вратата и дали и се чистят надолу листата за да тръгне нагоре. В момента е като храст огромен който всеки момент ще падне. Мислих да я изкорена и нова да засада, но сега като цъфна майкооооооо как ухае. Страхотно е

# 201
  • густо майна Филибето
Barbabeau , благодаря за информацията!  bouquet Наистина голяма гадост Sick
Розите, а и всички цветя торя с бързоразтворим тор 2-3-4 пъти( според нуждата им, най-вече розите торя), просто го пръскам със шепата, много е удобно. Ползваме FERTIBLUE  , NPK плюс елементи. Имам мнооого растения, затова на сезон поне една 25кг торба отива. Есента вече две години пръскам с шепата на розите и суперфосфат. По принцип той се закопава малко, но при мен е мисия невъзможна.

BARBOLINA , не виждам снимка?

merita , ако е в саксия розата, може по всяко време да садиш. Гол корен се сади есента или рано пролетта.

# 202
  • Пловдив
Извинявам се, снощи се борих близо час,но....явно напразно,уф,сега пак ще пробвам,отказвам се ,не ми се получават нещата...,само ще ви чета

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 18:50 от BARBOLINA

# 203
Аз на моите рози (влачещи и храстовидни) през седмица им слагам комбинирана тор като ги разкопавам, поръсвам и заравям. Добре им се отразява според мен.  Thinking По същия начин процедирам с туите и кипарисите.

# 204
  • Pazardjik
Здравейте!
Търся АЛОЕ АРБОРЕСЦЕНС /ТРИОНЧЕ/ за рецепта за облекчаване на рак.
Растението трябва да е поне 3 годишно (до 5 годишно).
Моля, ако някой има да ми пише!
Предварително благодаря за съдействието!

# 205
Здравейте и от мен. Имам един проблем с отглеждането на личи- появиха се кафяви петна по листата и не можем да разберем от какво са. Ще се радвам ако някой ми помогне.

# 206
  • Пловдив
Здравейте,
пред новия ни апартамент имаме малка 7 квадрата заградена градинка която беше многооооооо запустяла. Simple Smile Цяла събота и неделя се борих с нея изчистих я. Имаше обрасли юки постригах ги станаха като малки палмички. С ММ ходихме за камъни, напълнихме цяяяяял багажник и ги наредих около юките. Между тях ще засадя алпийски цветя. Нахвърлих райграс. Дано стане нещо Simple Smile Юе показвам снимки като поникне тревата. Само ме дразнат едни котки като видяха изчистена градинка и почнаха да ровят в нея Simple Smile

# 207
  • Пловдив
Здравейте и от мен, едното  ''тайно'' растение го открик слуяайно-орлови нокти:)
Сега ме вълнува нещо друго-имам площ около 10 квадрата, на която трябва да изравня почвата,как го правите това, с нивелир и после валирате ли? Вероятно е доста тъп въпросът,ама не се сещам как да го направя... Някой да подрежда градината си по фън шуи?

# 208
Сега ме вълнува нещо друго-имам площ около 10 квадрата, на която трябва да изравня почвата,как го правите това, с нивелир и после валирате ли?

Не съм го правила лично, но съм виждала как правят градинарите:
Разделя се площта на "решетка" от квадрати от опънати въженца. Забиваш колчета по периметъра (разстояние 1-1,5 метра), опъваш въженцата ниско, на нивото на земята или съвсеем малко по-високо, нивелираш въженцата и трупаш или отнемаш пръст, където е нужно. Ако имаш време да чакаш, можеш да оставиш въженцата опънати за около месец и да наблюдаваш къде се сляга земята, за да добавиш още пръст в тези зони, но за 10 кв.м. едва ли ще е нужно.

# 209
  • Пловдив
Сега ме вълнува нещо друго-имам площ около 10 квадрата, на която трябва да изравня почвата,как го правите това, с нивелир и после валирате ли?

Не съм го правила лично, но съм виждала как правят градинарите:
Разделя се площта на "решетка" от квадрати от опънати въженца. Забиваш колчета по периметъра (разстояние 1-1,5 метра), опъваш въженцата ниско, на нивото на земята или съвсеем малко по-високо, нивелираш въженцата и трупаш или отнемаш пръст, където е нужно. Ако имаш време да чакаш, можеш да оставиш въженцата опънати за около месец и да наблюдаваш къде се сляга земята, за да добавиш още пръст в тези зони, но за 10 кв.м. едва ли ще е нужно.
благодаря много,ще го направя

Общи условия

Активация на акаунт