ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 94 519
  • 871
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Така ме досрамя докАт го пишех, че взех че ги боцнах в едни кашпи. Те са за други сезонни цветя, ма докато им дойде време се надявам да са се представили нарцисите. Една от луковичките дори имаше тръгнало бебе  Flutter.

# 376
И първият минзухар за годината цъфна. В началото си помислих, че е още едно кокиче  Laughing

# 377
  • София
Здравейте, много свежа тема. Включвам се и аз . Simple Smile  От скоро се зарибих по градинарството и не разбирам много , надявам се да прочета полезни съвети. Показвам ви моята скромна градинка от лятото в момента съм я позанемарила , тъй като рядко си ходя до вилата и не мога да я поддържам. Когато взехме мястото тук имаше само бурени и кал ,но успях бързо да се справя. До година ще се постарая повече.

# 378
  • Пловдив
Здравейте, много свежа тема. Включвам се и аз . Simple Smile  От скоро се зарибих по градинарството и не разбирам много , надявам се да прочета полезни съвети. Показвам ви моята скромна градинка от лятото в момента съм я позанемарила , тъй като рядко си ходя до вилата и не мога да я поддържам. Когато взехме мястото тук имаше само бурени и кал ,но успях бързо да се справя. До година ще се постарая повече.

Много хубаво се получава БРАВО

# 379
 Имам една драцена тук, дето едва я определих вида й --- Dracena Fragrans Victoriae, но нямам идея как да се грижа за нея...толкова противоречащи съвети има в нета.....

Това е моето растение Simple Smile  Нямам идея кога да го поливам, и  какво принципно да го правя....Листата започнаха да пожълтяват, седи на слънце за около 2-3 часа, всеки ден ( с изключение на дъждовните дни - пред прозореца на офиса е) ,поливам я на седмица-две ( по настояване на шефа за периода). Купена е преди година, сега е около метър висока....

Ще съм благодарна за всякакви съвети  Hug

# 380
  • густо майна Филибето
Имам едни зарязани драцени в апартамента, в който ходя веднъж в седмицата, даже на две. Много издържливо растение, но поливане на толкова му идва малко. Особено пък за пораснало растение в същата саксия. Пробвай да я пресадиш в по-голяма саксия, да внасяш и тор с поливането. И гледай да не пропускаш седмица поливане.
А шефа защо така е решил, че им е режима на цветята???

# 381
Имам едни зарязани драцени в апартамента, в който ходя веднъж в седмицата, даже на две. Много издържливо растение, но поливане на толкова му идва малко. Особено пък за пораснало растение в същата саксия. Пробвай да я пресадиш в по-голяма саксия, да внасяш и тор с поливането. И гледай да не пропускаш седмица поливане.
А шефа защо така е решил, че им е режима на цветята???

Аз поливах всяка седмица в началото на пристигането ми в офиса, което ще рече от октомври насам. В края на декември, листата му пожълтяха и шефа се сети, че когато купил драцената, му казали поливане на 2 седмици. Тогава е била малка, сега вече е пораснала значително - метър. или метър без нещо.... Сега долните листа са също жълти, като гледам и върхът е бледо зелен....преди беше по-зелен....
Да го скрия ли от прозореца?

# 382
  • София
Ванилина , драцената обича да е на топло . Поливай я на 5 дни и от време на време слагай утайка от кафе или тор. Виж да не и е малка саксията .

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 19:20 от simona035

# 383
  • густо майна Филибето
Колко често се поливат цветята зависи не само от индивидуалните им нужди, но още от температурата и влажността на въздуха, а също и от почвата, в която са насадени. Няма универсален съвет, иска си наблюдение и опит.Пипаш (всеки ден) почвата в саксията - ако е суха - поливаш. Има значение и колко поливаш, ако я налееш много има опасност и да загният корените. Така за две - три седмици ще си наясно колко често иска поливане и по колко.
    Я шефа ти да си купи нова драцена Wink

# 384

Я шефа ти да си купи нова драцена Wink

Oлеле...толкова ли е зле положението?! ох  Confused ако  можех да я снимам, щях да кача снимка....
Разбрах че цъфти, по кое време обикновено го прави?!

# 385
  • На брега
Здравейте, дами!
Имате ли опит с отглеждането на лютиче?
Миналата година направих опит да отгледам такава красота в градината си и не ми се получи. Мисля, че направих грешка, като първо правих разсад и после прехвърлих навън. Хванаха не някой все пак... Не развиха гъсти туфи, цветовете им също не бяха така едри и китни. Моля, споделете опит!

# 386
Ranunculus - лютичето се продава в големите вериги на грудки, като тарлежчета са. Засаждат се април в градината с бодличките надолу, не се прави разсад, това не са семена.
Като прецъфти и пожълтеят листата се вади, другата година пак.

# 387
  • Пловдив
Аз си купих ранункулус и го посадих края на октомври. Сега гледам, че има наченки на поникване, показали са се малки листенца. Дано не ги измрази студът.

# 388
  • На брега
Четох и аз различните начини за засаждане. Трябва да си припомня, но по спомени, може и на пролет да се садят. Имам събрани грудки (нали не греша, че корените/таралежчетата са грудки) от миналата година. От 5 броя в пакетче излязоха 5 различни цвята.  Вероятно сорта им е с по-дребни цветове и ми се иска да добавя и някакви едри и кичести.

# 389
  • София :(
      Добър вечер!
   Абсолютно непросветена съм от към отглеждането на растения, но едно упорито се опитва да ме направи градинарка, та все от някъде трябва да поискам съвет какво да правя с него.
   Сега... може и да ми се смеете, но една рязана роза, зарязана в една ваза на перваза на кухненския прозорец си е напущала едни свежи зелени листенца, толкова живи, че ми се ще да я "пусна" да си живее като розов храст покрай блока, но изобщо не зная как, кога, какво да направя. Мола ви, дайте напътствия на един абсолютен лаик как да остави живо едно растение, което явно иска да живее и да радва с красотата си  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт