ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 140
  • 871
  •   1
Отговори
# 825
Мерси, ще скоча до бриколажа, дано имат нещо такова и котаракът никакъв балкон няколко дни. Ще изчакам привечер да видя къде им е гадното гнездо. Ох, умирам от ужас от оси егати. Rolling Eyes

Едит: купих анти-оси-спрея, ама не мога да намеря гнездото, ръчках туята сигурно половин час Tired

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 20:47 от DreamComeTrue

# 826
Хора, дайте съвет, моля! Един голям розов храст в градината го разчупи буря преди два месеца някъде, от откършената част си отрязах едно клонче и след като седя два дни във вода, го засадих в една саксия, по някое време пусна зелени листенца и така се зарадвах... А после те изсъхнаха и не знам защо. Продължавам да поливам клончето, но не знам дали ще поникнат нови...

# 827
Имам си нова любов - ЛАГЕРСТРЕМИЯ ИНДИЙСКИ ЛЮЛЯК Simple Smile От къде мога да си го купя? На Златни пясъци е навсякъде, много са красиви. Бързо и расте?

Засадих си годжи бери, у дома всичко много го харесваме особено пресен.

На малката ми албиция, една богомолка живее от няколко седмици, аз я махам, тя пак се връща......дали може да навреди на дръвчето ми?

# 828
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам си нова любов - ЛАГЕРСТРЕМИЯ ИНДИЙСКИ ЛЮЛЯК Simple Smile От къде мога да си го купя? На Златни пясъци е навсякъде, много са красиви. Бързо и расте?

...

нашата е на 8-9 години, към два и половина метра е, расте някак нашироко  Blush често се налага да махаме долните клони, че да не ни вади очите. не растеше като дърво, а по-скоро като храст. пусна издънки, ние ги заплетохме и сега се подпират, та повече прилича на дърво.  Peace
няма издънки, които да се откопаят, иначе бих ти извадила  Hug
ако смяташ, че можеш да си вкорениш от резник, ще ти резна и ще ти изпратя  Peace

ти си на морето, можеш да опиташ и с бугенвилия, а даже и с нар  Wink

чапла, само съм чувала за вкореняване на роза от зелен резник, не съм опитвала лично.  Hug за вкореняването по принцип не се държи във вода  Blush аз съм закопавала в пясък, когато се поддържа влажно има резултати  Peace

# 829
Добри, благодаря, но идея нямам дали ще мога да го вкореня от резник  Grinning  Ако кажеш как да стане, веднага пращай Simple Smile)))

# 830
  • густо майна Филибето
chapla , според мен няма шанс. Бучни друго и го похлупи с буркан/пластмасово шише. Гледай да не е на слънце, че ще се свари Simple Smile

Реа , лагерстремиите са много сортове, има храстовидни, има дървовидни. Аз имам червен и бял храстовидни и розов и лилав дървовидни. От резник се хващат трудно, от семе цъфтят на някоя си година. Най-добре провери в градинските центрове, сега ги има навсякъде. Преди 5-6 години беше трудно да се намерят. Цъфти от средата на юли до студовете.

С бугенвилията няма да стане дори на морето, но нар си гледам и аз в Пловдив. Една зима се случи да измръзне до корен, но покара и следващата цъфтя. Нарчетата не успяват да ми узреят, но пък цъфти почти цяло лято, много е ефектен.

# 831
...

С бугенвилията няма да стане дори на морето, но нар си гледам и аз в Пловдив. Една зима се случи да измръзне до корен, но покара и следващата цъфтя. Нарчетата не успяват да ми узреят, но пък цъфти почти цяло лято, много е ефектен.

и аз така с нара  Peace за протокола, в Резервата, на Дунава и по-северно е само във Видин май  Sunglasses

Thinking бугенвилиите предложих, защото съм ги виждала в градинките в Албена и Созопол. да са били закопани със саксиите ли?

# 832
  • густо майна Филибето
Дават я да издържа до минус 7 градуса, но може да са измислили и някакъв по-студоустойчив сорт newsm78

# 833
Има ли в София нещо като борси за керемиди втора употреба? Гледах много хубаво направени цветни лехи, оградени със старите турски керемиди.

# 834
  • густо майна Филибето
Обикновено циганите продават, тези които събарят стари къщи.
Провери и в olx и базар.бг
Ще ти е трудно да косиш около такъв бордюр.
Одвен това ако са ти големи лехите - керемидите тежат, трудно ще ти е да ги пренесеш Wink

# 835
Благодаря, хора, за съветите, много ме е яд... беше в саксия с пръст, само ден-два седя във вода, в саксията си пусна зелени листенца и всичко изглеждаше наред, ама явно не. Ще видя да си отчупя още едно и да пробвам пак. В пясък.

# 836
Жалко, че няма в София. Хората, в които ги видях, ги бяха купили от такава борса в провинцията. Изглеждаха много красиво. Имам едно място за терасиране и мислех там да ги сложа. Там не мога да кося така или иначе. От цигани абсурд да купя.

А какво е това цвете според вас:

# 837
Жалко, че няма в София. Хората, в които ги видях, ги бяха купили от такава борса в провинцията. Изглеждаха много красиво. Имам едно място за терасиране и мислех там да ги сложа. Там не мога да кося така или иначе. От цигани абсурд да купя.

А какво е това цвете според вас:

гуцмания?

# 838
Да, това е. Благодаря! Подариха ми го и исках да прочета как се гледа.

# 839
  • густо майна Филибето
Съмнявам се, че на въпросната борса са продавали българи. В крайна сметка развалянето на къща е много тежка и мръсна работа, всяка керемида се подава от ръка на ръка да не се счупи, всяка тухла се изчуква от разтвора.... Работят хората, не са ги крали. В Пловдив си имаха такава борса, от там сме купували и стари тухли, и стари греди, продаваха и камъни, и керемиди, всичко от стари къщи, но застроиха мястото и сега такива неща по-трудно се откриват, най-вече в махалата, защото няма къде да се складират.
Имаме 70 квадрата покрив покрит върху ламарината с турски керемиди за декорация, от Стамболийски един човек искаше да се отърве и бяха безплатни, но условието беше да се натоварят всички. Това си беше 4 курса с товарен пикап и много носене, цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт