ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 965
  • 871
  •   1
Отговори
# 120
  • DE
Ема,  Prunus laurocerasus

Листата са като на дафинов лист и лъкави-но не се яде Simple Smile
Вечнозелено е!

# 121
Здравейте,

да ви питам - днес засадих в едни празни саксии семена от петуния, флокс миля, че беше, декоративна ягода и декоративна люта чушка. На вън са. Според вас ще излезе ли нещо от тази инициатива и кога да очаквам първите стръкчета? На колко време да поливам семената?

# 122
  • have faith and be patient ..
kiticat , нашата декоративна ягода вече пълзи и цъфти със жълти цветове - на вън е ,в саксията с декоративната роза . И като стана дума за нея да си бутна питането относно листните въшки ??? никой ли не знае с какво да ги боря ??  Sad

# 123
  • Някъде Там
Здравейте,

Търся си евкалипт Simple Smile Може ли ако някой знае да ми каже къде мога да си намеря дръвче или семе Simple Smile Мерси   bouquet

# 124
Според вас ще излезе ли нещо от тази инициатива и кога да очаквам първите стръкчета? На колко време да поливам семената?
След 10-15 дни ще видиш първите листенца. Поддържай почвата влажна, не оставяй да се засуши.

И като стана дума за нея да си бутна питането относно листните въшки ??? никой ли не знае с какво да ги боря ??  Sad
Има страшно много готови спрейове. Ще намериш във всеки голям магазин с градински сектор и дори в обикновените квартални цветарници. Wink

# 125
Благодаря, момичета!  Hug

Само още едно питане - четох, че е хубаво да се завият с найлон саксиите със семената - добре ли е да го направя или няма нужда, понеже вече е топло?

# 126
 matze, благодаря ти  bouquet
Ще го търся, че много ми харесва, а и имам нужда от още вечно зелени в градината.

Пропуснах да кажа, че азалиите на Барба са страхотни.

# 127
  • густо майна Филибето
kiticat , можеш да ги завиеш. Това запазва влагата.

Емa, популярното име е лавровишня.

# 128
Завих ги.  Peace

# 129
Лавровишнята я знам, но не знаех, или по-скоро не съм обърнала внимание досега, че цъфти така Peace

Люб, страхотни са новите ти публикации в блога. Снимай, пиши, колкото се може по-често, голямо вдъхновение е твоята градина. И къщата ще стане страхотна, знам Hug

# 130
Здравейте Simple Smile С риск да се превърне в нещо като спам, ще копирам въпроса си, който зададох в темата за Био зеленчукова градина , но там не ми отговориха, за сега  Wink за това ще попитам и вас : Здравейте, не знам колко това е по темата, но понеже става дума за растение, реших, че тази ТЕМА е подходяща за моят въпрос
и че ще има все някой , който може да ми даде адекватен отговор Smile Интересувам се от растението Алое, имам такова в нас,
трябва ми с козметична цел за собствена употреба, само че съм чувала (не знам колко е вярно) , че растението трябва да е поне 6-годишно,
за да се използва сокът му с лечебна цел, иначе до преди това било отровно.
Моето е на около годинка, още е мъничко, искам да го използвам, но ме е страх от това, че може да ми навреди (най-вече защото става въпрос за допир до очите ми,
за това съм по-взискателна)... Та на кратко казано не искам да си купувам сок от алое, искам да си изтискам от растение собственоръчно,
но не знам дали моето е подходящо. По-запознатите ще кажат Smile Благодаря предварително! Приятен ден на всички

# 131
Може ли да се запиша при вас в тази красива и цветна тема. Вече имах удоволствието да разгледам невероятната градина на Любознателна Simple Smile в един разговор -напътствие за писани великденски яйца Simple Smile.Ще ми е приятно сред вас   bouquet

# 132
  • В полите на Пирин планина
добре дошла   bouquet

# 133
  • густо майна Филибето
kishaa , дано се намери някой да ти отговори, не съм осведомена по темата.

колориткен  Hug Има какво да научим от теб и за цветята  bouquet  Може би ще ни издадеш разни трикове за букети, аранжировки, подходящи почви....

# 134
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте Simple Smile С риск да се превърне в нещо като спам, ще копирам въпроса си, който зададох в темата
Скрит текст:
за Био зеленчукова градина , но там не ми отговориха, за сега  Wink за това ще попитам и вас : Здравейте, не знам колко това е по темата, но понеже става дума за растение, реших, че тази ТЕМА е подходяща за моят въпрос
и че ще има все някой , който може да ми даде адекватен отговор Smile Интересувам се от растението Алое, имам такова в нас,
трябва ми с козметична цел за собствена употреба, само че съм чувала (не знам колко е вярно) , че растението трябва да е поне 6-годишно,
за да се използва сокът му с лечебна цел, иначе до преди това било отровно.
Моето е на около годинка, още е мъничко, искам да го използвам, но ме е страх от това, че може да ми навреди (най-вече защото става въпрос за допир до очите ми,
за това съм по-взискателна)... Та на кратко казано не искам да си купувам сок от алое, искам да си изтискам от растение собственоръчно,
но не знам дали моето е подходящо. По-запознатите ще кажат Smile Благодаря предварително! Приятен ден на всички

прочетох те там, прочетох те и тук Simple Smile но не знам какво да отговоря. имаме многогодишно алое в офиса, никога не сме го ползвали за лечебна цел.

попадала съм на подфорум за нетрадиционни методи на лечение, май беше  "алтернативна медицина", може би там някой ще може да помогне  Hug

ето http://www.bg-mamma.com/?board=62.0

Общи условия

Активация на акаунт