ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 93 964
  • 871
  •   1
Отговори
# 135
С удоволствие и с каквото мога ще бъда на разположение Simple Smile.

# 136
  • Там, където ме обичат
Момичета, отдавна не съм влизала в темата,
обаче сега имам питане към знаещите.  Praynig
Подариха ми разкошна азалия, та се чудя къде да я държа,
в стаята или да я изнеса на терасата?

# 137
Терасата. Simple Smile Азалията по принцип не е стайно цвете, изкарва и зимата навън. Обича умерено слънце или лека сянка, влажна почва... Ако терасата ти е южна и през лятото напича твърде много, по-скоро тогава ще трябва да я приютиш другаде.

# 138
Имам нужда от съвет  Praynig Нещо е започнало да яде листата на магнолията ми, с какво бих могла да предпазя растението, преди тотално да бъде опоскано?

# 139
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, отдавна не съм влизала в темата,
обаче сега имам питане към знаещите.  Praynig
Подариха ми разкошна азалия, та се чудя къде да я държа,
в стаята или да я изнеса на терасата?

за азалията Simple Smile http://www.az-jenata.bg/a/4-za-doma/18029-kak-da-ne-sasipem-azaliiata/

барба.., има и стайни, и градински  Hug

Имам нужда от съвет  Praynig Нещо е започнало да яде листата на магнолията ми, с какво бих могла да предпазя растението, преди тотално да бъде опоскано?
ако не се знае вредителят няма как да се даде точен съвет  Hug вземи листенце и виж в агроаптеката или снимай, може някой да разпознае магноления хищник  Hug

# 140

Опс, не знаех. Blush

# 141
Стайните азалии спокойно могат да се изнасят навън през лятото, стига да не ги напича много , така се заздравяват. По принцип не обича топло, при 8 градуса се чувства най-добре, така, че подходящто място за нея е стълбище ,но да е нс осветено мястото все пак.При външните азалии е вече друго , те си зимуват навън.

# 142
  • Там, където ме обичат
Благодаря на всички, които се включиха със съвети за моята азалия.   bouquet

# 143
st. Dobri благодаря  Hug. Ще занеса едно листо в аптеката, наистина не мога да хвана, какво е започнало да я яде.

# 144
Здравейте Simple Smile С риск да се превърне в нещо като спам, ще копирам въпроса си, който зададох в темата
Скрит текст:
за Био зеленчукова градина , но там не ми отговориха, за сега  Wink за това ще попитам и вас : Здравейте, не знам колко това е по темата, но понеже става дума за растение, реших, че тази ТЕМА е подходяща за моят въпрос
и че ще има все някой , който може да ми даде адекватен отговор Smile Интересувам се от растението Алое, имам такова в нас,
трябва ми с козметична цел за собствена употреба, само че съм чувала (не знам колко е вярно) , че растението трябва да е поне 6-годишно,
за да се използва сокът му с лечебна цел, иначе до преди това било отровно.
Моето е на около годинка, още е мъничко, искам да го използвам, но ме е страх от това, че може да ми навреди (най-вече защото става въпрос за допир до очите ми,
за това съм по-взискателна)... Та на кратко казано не искам да си купувам сок от алое, искам да си изтискам от растение собственоръчно,
но не знам дали моето е подходящо. По-запознатите ще кажат Smile Благодаря предварително! Приятен ден на всички

прочетох те там, прочетох те и тук Simple Smile но не знам какво да отговоря. имаме многогодишно алое в офиса, никога не сме го ползвали за лечебна цел.

попадала съм на подфорум за нетрадиционни методи на лечение, май беше  "алтернативна медицина", може би там някой ще може да помогне  Hug

ето http://www.bg-mamma.com/?board=62.0
Благодаря ти Simple Smile   bouquet  bouquet

# 145
  • ENGLAND
И аз тук с последната ми придобивка.

Аз се самоцитирах, че последната ми придобивка е в ужасно състояние. Отидохме си до България за две седмици и мъжа ми разчитал на дъжда и вообще не погледнал, че дръвето е изсъхнало, не го и полял. Сега не знам така ли да го оставя или да орежа изсъхналата корона. Някой да има идея какво да правя? newsm78

# 146
http://shop.erika.bg/2009/11/%D1%8F%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA-2.html Имам нещо подобно,ама не точно, тази Събота си го купих от един магазин Всичко по 1 лев, за 5 лв., само че е без дупка отдолу,
искам да засадя целогодишни ягодки вътре, чудя се, ако се пробвам да го пробия, дали няма да се счупи, а без отвор, сигурно ще ми мухлясва почвата Sad Моля дайте съвет  bouquet

# 147
http://shop.erika.bg/2009/11/%D1%8F%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA-2.html Имам нещо подобно,ама не точно, тази Събота си го купих от един магазин Всичко по 1 лев, за 5 лв., само че е без дупка отдолу,
искам да засадя целогодишни ягодки вътре, чудя се, ако се пробвам да го пробия, дали няма да се счупи, а без отвор, сигурно ще ми мухлясва почвата Sad Моля дайте съвет  bouquet

Това е керамично ,ако и твоето е такова мисля,че няма проблем ,имам делва и то гледжосана с цвете ,просмуква водата през това...мокро е под нея при мен

# 148
дам и аз това казах на сестра ми, защото глината е порест материал, би трябвало да не загнива без дупка,ама тя не и не... аз съдя по това, че имам едно много сладко приспособление, дето се пълни с вода, глинено е с едни калинки и четирилистни детелинки, има една дупка от горе, от там се пълни водата и се забива в почвата на саксията на някое цвете примерно и то си "смучи" вода колкото му е нужна (то сестра ми ми го подари,това ми стана странно, пък сега ми вади някакви други теории) Simple Smile

# 149
Аз съм пробивала (мъжът ми, де Laughing) кашпи с бормашина, за да станат на саксии. Ако отворът го позволява, пробивай съда отвътре, докато е стъпил на някаква дъска, а не обърнат наопаки, та дъното да виси без подпора. Ако съдът е гланциран, залепи хартиено тиксо, за да не се пързаля бургията отначало (като при плочките за баня).

Общи условия

Активация на акаунт