ГРАДИНАРСТВО - моето хоби 16

• 94 512
  • 871
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, помогнете, търся за баба метални колци за домати, да са здрави и на добра цена
За София
Не знам къде другаде да питам, тук ми се видя подходящо  newsm78

# 646
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, помогнете, търся за баба метални колци за домати, да са здрави и на добра цена
За София
Не знам къде другаде да питам, тук ми се видя подходящо  newsm78

не питаш точно това, но да си кажа Blush
обсъждахме го миналата година - металните не са най-подходящи, нагряват се от слънцето и могат да изгорят растенията; гладки са и не задържат завързаното в изправено положение  Blush

миналата година се препоръчаха пластмасови, специално за домати http://zhu-bg.com/bg/products/product375.html

метални има тук http://www.ivtrading.bg/bg/catalog/category193.html и тук http://shop.jilishta.com/gradinski-aksesoari/1817-mini-ogradi-za … e-30-x-120sm.html

# 647
Тоест си доволна от тези и ги препоръчваш? Могат ли да се ползват неколкократно?
Аз нищо не разбирам от домати, а тя си е навила на пръста за метални. Сега ще чета.

# 648
st. Dobri,дървените не са ли най-добри или не са достатъчно стабилни?

# 649
аз нямам опит с всички видове  Blush спомних си дискусиите миналата година, но не намерих къде бяха за да дам линк  Hug

ние купихме пластмасови,поръчахме ги заедно с маркучите за капковото, държаха се добре лятото, забравихме да ги извадим есента,  Blush ще видим как ще са това лято.

дървени може би е най-добре, но пак казвам, нямам личен опит  Hug

# 650
  • На брега
Кое е това цвете? Изпратиха ми го за градинско. На слънце или на сянка да го засадя?

# 651
Кое е това цвете? Изпратиха ми го за градинско. На слънце или на сянка да го засадя?

Анемония (съсънка)

моите са на шарена сянка под розите Simple Smile

# 652
  • На брега
Благодаря! Сложих ги в сандъче, докато разбера какво е. Да го прехвърля ли в градината заедно с почвата от сандъчето или да не пресаждам, докато цъфти? В сандъче вирее ли?
ПП Открих информация (линкът не се отваря), че може и в сандъче.

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 14:58 от NovaTema

# 653
  • Бургас
Моите живеят на слънце и се размножават добре - общо взето са супер непретенциозни, но само този вид. Миналата година купих луковички от други цветове, напролет беше голяма красота, но тази година цъфнаха може би 1/10 от всички, докато тази бялата дивачка от комшийката си е добре и се размножава сама.
Много обичам цъфналия флокс

# 654
radinna,това снимки от твоята градина ли са? Голяма красота Simple Smile

# 655
Моите живеят на слънце и се размножават добре - общо взето са супер непретенциозни, но само този вид. Миналата година купих луковички от други цветове, напролет беше голяма красота, но тази година цъфнаха може би 1/10 от всички, докато тази бялата дивачка от комшийката си е добре и се размножава сама.

Само дето не е Анемония, а Арабис.

# 656
  • На брега
Много красиво!
Четох за тези съсанки. Толкова много видове са! Изпратиха ми тези 2 коренчета с мушкатото и карамфилчетата по пощата Mr. Green! Не знам дали ще оцелеят в саксията. Аз само пренасям от място на място да им търся шарена сянка, а те са толкова крехки... Бордюрите с флокс са много красиви! Ще го планирам за другата пролет. Аз едно просто калдаръмче не мога да завъдя покрай моите бордюри, а уж било за камениста почва и непретенциозно. Тагетеси и цинии ползвам за общо покривен фон, а ми се иска да вкарам и нещо различно и също толкова непретенциозно. Иначе за задна линия са ми високите божури, лилиуми, гладиоли... Малко скучна леха е.
По това време ми е тъжна лехата! Лалета, зюмбюли, кокичета отминават и имам една почти гола почва от април до юни. Иска ми се да ми се застъпва цъфтежа на различните цветенца от ранна пролет до късна есен, а не знам кои цъфтят сега!

# 657
В момента тук ирисите са във вихъра си и се подават от всички градини. Дори и в моята цъфна един. Имах две коренища, но ги бях сложила на тъпо място, където ги тъпчехме. Embarassed Есента ги преместих и веднага се хванаха на новото място, дори изглежда, че се размножиха. И сега се чудя защо цъфна само един? Групичките от листа изглеждат примерно около 10, а само една има стъбло и цвят. Нормално ли е това? Трябва ли нещо да правя, да кастря, да разреждам?

Добавям снимки:
Ето ирисЪТ. Честно казано, аз харесвам светлолилавите ириси, а за този нямах представа какъв ще излезе. Simple Smile Но и на такъв му се радвам, по-натам ще си взема и от другите. Отзад се виждат разпуканите пъпки на алиумите, които се канят да разцъфнат всеки момент. А тези маргарити до японския клен, които очаквах да измръзнат и да умрат през зимата, всъщност не спряха да цъфтят цяла зима! Shocked Е, не така обилно, но си цъфтяха.
Ето ми ъгълчето с азалиите. Много са шукаритетни. Laughing Намалих малко сатурацията във Фотошоп, но пак вадят очи с това розово. Интересно да се види колко е дръпнал бръшлянът в сравнение с миналата година. Wink

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 22:49 от Barbabeau

# 658
  • На брега
Barbabeau, голяма напаст са ирисите! Миналата седмица се убих да изкопавам новопоявили се от двора и да ги пресаждам покрай дерето на улицата. Имам ги в същия цвят, а на родителите ми двора е буквално заразен с бели.
Днес правих същата гимнастика с гулията, която се прехвърли от съседен двор. Ако се хване и цъфне всичко там, ще сме с приказно дере Mr. Green!
Азалия и бугенвилия не успях да отгледам. Твоите са прекрасни!
Сега много си харесах тумбергия. Късно ли е да се сее сега? Пише, че цъфти от май.

# 659
  • густо майна Филибето
Малко пролет и от мен:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт