Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 74 766
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Аз съм пила и капките на Бах и деанксит и всички менти глогове и валериани , но нищо не ми е помагало , когато хормоните са разбъркани . Имах епизоди на хиперфункция , дозата на тироксина ми беше висока , сега съм на 25мг , отделно вземам магне Б6 и се чувствам повече от чудесно . Няма играещо кръвно , няма сърцебиене , Боже пулса ми е около 60 и нещо 70 , това не е било никога  Grinning . След 15 дена имам контрола на ТСХ , дано сме позакрепили нещата .
А най - щастлива съм от факта , че мога да си ям любимия шоколад без да се притеснявам , че пулса ми ще скочи над 100 , както и се чувствам много спокойна . Мислех си , че в основата стои паническо разстройство и съм мислела за АД , но факта е , че тъпата щит.жлеза диктува всичко .

# 106
# 107
  • Русе
Като чета текста, много добре ми звучи този чай, но дали наистина има ефект? Като му гледам само каква е цената, бих си го купила, но ако наистина има добри отзиви за него. Та с интерес ще чакам да се включи някой който го е пил.

# 108
Привет!
Момичета, моля за инфо за надеждна лаборатория в Люлин?

# 109
докладвам, че според личния ми експеримент ТСХ не се влияе силно от стреса. поне не и моето. аз се и поуспокоих последните дни де. но ТСХ ми е 0,5 - и аз съм доволна, и начев е доволен Simple Smile

# 110
Здравейте, момичета! Simple Smile
Някоя ще може ли да ми обясни колко време след като се появи бременност започва да се качва ТСХ?
Аз съм с хипофинкция и само знам, че трябва да си известя ендокриноложката. Днес видях положителен тест, но все още нямам закъснение на цикъла.. Да изчакам ли първо да стане сигурно и тогава да отида при нея или е добре да я предупредя ,че евентуално може да има нещо..  Thinking

Благодаря ви предварително за отговора!

# 111
бейби, начев ми беше казал да му обадя веднага след като видя положителния тест и още в същия ден ми увеличи дозата.

# 112
  • София
Аз веднага след като видях сигурен положиелен тест си пуснах ТСХ и отидох при Начев.

# 113
И аз като видях 2те черти отидох веднага на ендокринолог и ми пусна отново ТСХ да се види на къде е .

# 114
Много ви благодаря, значи и аз отивам утре!

# 115
  • София
Пусни си TSH и бягай на лекар Peace
Честито и лека бременност Hug

# 116
Пусни си TSH и бягай на лекар Peace
Честито и лека бременност Hug

Мерси за съвета! Току що ходих на лекар и си пуснах ТСХ, дадоха ми направление и за кръвна картина и кръвна захар. Но за честитене още е мн рано Wink

# 117
Здравейте, при мен има съмнения за проблеми със щит.жлеза. Направих си изследвания, както ми казаха, но най-вероятно в четвъртък ще успея да се класирам за преглед при доктора. Ще ви напиша стойностите просто, за да споделя с някой, ако може да кажете нещо - ще съм доволна, че перспективата да пия лекарства доживот хич не ми харесва.
FT 3    5.34    3.10-6.80
FT4     17.82   12.00-22.00
TSH     0.138    0.27-4.20
TAT     40.82     <115
MAT     140.90   <34

До тук виждам, че TSH e ниско, а MAT е високо, но незнам какво значи това. Моля ви за мнение, ако ви се говори.

# 118
Inat4o ще ти направи ехография на ЩЖ и според симптомите ще прецени. Най-вероятно е автоимунно в хиперфункция.

Аз пусках днес контроли ТСХ -0,33, ФТ4 -10,8/малко към долна граница ,и предния път беше така/- предния път д-р Начев ме остави да избирам дали да намаляме дозата или да оставим за сега  Wink. Звънях да чуя дали мога да отида в Майчин дом , но тел. му беше изключен. Да не би да е в отпуск, чужбина, или просто е бил зает? Mr. Green
 Кр. захар от днес ми е 4,9 . Гледах , че коментирате напред . При мен от самото начало на бременността се движи така 5,0, веднъж беше 5,1- това с диета. Обременяване с глюкоза сме се разбрали, че ще правя след 24г.с. /ако до тогава я задържа до 5,1/. Но ще го правя задължително, като на гладно освен кр.зах. ми написа и ИРИ/имунореактивен инсулин/ и после двукратно само кр. зах. Hug

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 11:50 от mama irina

# 119
mama irina, аз вчера бях при Начев в Панацея. мисля, че не е в отпуска.
иначе според него ФТ4 намалявало по време на бременността (моето е 11, преди беше 11,2) и се следяло как се движи спрямо ТСХ, не се гледало като отделна стойност.
а ти каква диета спазваш за кръвната захар?

Общи условия

Активация на акаунт