ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 463
  • 763
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз също.

# 136
Моята идея е следната- ЕМ не е присъда. Може би всеки успява в един момент по един или друг начин (всички момичета, които аз познавам имат деца, повечето по 2). Неуспешните процедури или опити не е сигурно , че са в следствие на ЕМ. Имам позната която беше с изключително тежък случай и днес гледа сина си...

Не знам това каква връзка има с въпросите които Br има относно стимулацията и протоколите. И аз имам позната която, на 47 години, роди здраво бебе заченато по естествен път, но това не означава, че рано или късно всяка жена на 47 години ще успее да роди. Няма смисъл от изолирани примери особено когато не се споменава възраст, продължителност на заболяването, ниво на хормони и т.н. Br имаше конкретен въпрос на който отговорих. Дано да съм и помогнала.

# 137
  • Варна
Съгласете се, че постовете на всеки изхождат от личният му опит. Пишем това, което сме преживяли. Нормално е след 7 неуспешни ИКСИ-та и няколко инсеминации Алинеа да гледа черногледо на нещата. Нека да не я нападаме чак толкова, защото тук в темата няма никой, който да е преживял това и не се знае как бихме се чувствали на нейно място. Това разбира се не значи, че щом на нея й се е случило това и нас ни чака същото, и аз не виждам тя някъде да твърди това. Rolling Eyes
Темата беше замряла, сега малко се посъвзе с разговора за ИВФ и протоколите при ЕМ. Предполагам, че на успелите не им е интересно и то е напълно нормално, но тука има 4-5 момичета вкл. мен, които съм сигурна следят с интерес, защото им предстои. Алинеа има за жалост много опит, при това "чужбински" , нека го чуем. Ще бъде по-полезно от това да разнищваме за стотен път, че ЕМ се доказва с лапароскопия и къде се бие Золадекса, нещо което всеки може да си прочете навсякъде.

П.С. Veseto*  Hug

# 138
  • София
Аз имам нужда от малко надежда  Crazy. Предстои ни инвитро, а имам чувството, че покрай всичко, през което минах през последните 3 години вече не смея да се надявам на нищо  Rolling Eyes. Дано не се приеме като спам  Blush. Въпреки че в моя случай в някаква степен ендометриозата ми направи услуга - при лапароскопията се видя, че тръбата ми си има дефект - някакво прищипване и е напълно непроходима, иначе сигурно още щяхме да чакаме чудото да се случи...

# 139
Нямам намерение да нападам или да обиждам... Опитвам се ако мога с нещо да помогна . Аз съм една от първите в тази тема, проследила съм историите на доста момичета тук и затова си позволявам да напиша, че все пак ЕМ не е присъда и в много случаи развръзката е положителна. На мен лично това ми е давало сили и кураж през годините борба. Успех на всички !

# 140
Br, щом си правила дълъг протокол значи е имало супресия, която най-вероятно е била силна. Това е типично за момичета с намален резерв. 8 фоликула не е лоша бройка в твоя случай, но определено не са били добро качество след като 2 са били празни и едното яйце е неузряло. НО въпреки това има индикации че е имало опит за имплантация. И това е добър знак. Възможно е качеството на яйцата да е повлияло на химичната бременост, а може и да има имунологични причини.

Продължавам да питам, понеже се чудя празните яйцеклетки признак за НЯР ли са или "влиянието на ендо-то"?

В този дебат намирам отговори, за които лекарите са твърде заети да отговарят -  явно "чуждоземните" обяняват повече newsm78

# 141
Успех желая на всички от сърце  Hug Аз ще се отпиша от темата, защото очевидно не разбирам по този начин нещата и не ми носи позитиви.

# 142
За пореден път се включвам с изказване че, целта на тази тема не е само вдъхване на надежда, а споделяне на личен опит и твърдения базирани на реални факти, от които не само се информираме взаимно, а се и поучаваме. Да не забравяме че монетата има 2 страни (бяла, и черна), редно е да изложим и двете.

Не ми е приятно да слушам постоянно за незнайни чуждоземни лекари

Светът далеч не се върти около Др. Попов и компания, нито пък около България. Нека да не бъдем коне с капаци.

Нека не разваляме темпото на темата (тъкмо живна в последните дни) с нападки и спам, и да не си позволяваме ненужни коментари без да сме прочели темата на зад и не сме запознати с историите си.

# 143
  • София
Аз не говоря за Попов, но и така да е не си спомням някой да е натрапвал толкова мнението на някой лекар.
И ок, нека се споделя опит...Обаче някак изглежда сякаш на лошия опит се акцентира повече. Не виждам някое от успелите момичета да се включва през пост и да казва как ЕМ не е никакъв проблем и борбата с нея е винаги успешна. Другото обаче се натрапва постоянно. Не виждам кой има нужда точно от това.
И аз няма да пиша повече.
Явно положителният опит не се цени толкова колкото тъпченето на едно място и повтарянето, че сме обречени с тази диагноза.
Мен ако питате, по наблюдения, точно неуспехът е изключение, но няма значение. Всеки да вярва в каквото му харесва.
Късмет на всички!

# 144
link=topic=771307.msg28128533#msg28128533 date=1399527005]
Здравейте, бихте ли коментирали следния резултат на НК клетки.  Ще се видя с лекаря си едва в деня преди започване на ИВФ процедурата си. Мислите ли че тези стойности влияят на зачеването, или само на износването. Т.е. възможно ли е това да бъде причината за досегашното ми незабременяване.

Брой Левкоцити      6,600          /mm3        4,000 -10,000
 CD56    36.0 %

С ендометриоза съм.

Цитат br:
"Алмира, и аз имах завишени НК клетки както и антинуклеарни антитела. Преди пункция ми вляха Интралипид и Имуновенин. За твоето до колкото знам се налага вливане само на първото. Както виждам и чета май всяка втора е със завишени НК клетки. Rolling Eyes Не мисля, че е причина за неуспех, предполагам превантивна мярка.
Но за Имуновенина, доктора ми беше напълно категоричен че се налага и че ако не го направим рискуваме да провалим целият опит, което ме навява на мисълта, че другото е по-сериозно. /поне в моя случай/"
[/quote]

Позволете да копирам това от една друга тема.
Бр, как така са ти вливали имуновенин и интралипид заедно  newsm78
Нали и двете смъкват НК клетките? Т.е. всяко едно от двете, независимо кое.

# 145
  • София
Весе, Моме, нещата които написахте, след като се установи, че съм с ЕМ, ми бяха изключително полезни  Peace  Hug.
Според мен е важно да ги има и двете гледни точки и информацията, която дават  Peace. Всеки има глава на раменете си да избере кое е неговата истина и да си носи последствията.

# 146
  • София
Ами именно. Не знам на кого се помага с негативизми. И с повтарянето как ако си имал ЕМ - спасение няма. Не съм болен оптимист, даже напротив, обаче да четем само кофти истории няма да е много хубаво. Особено за тези, който сега се сблъскват с болестта.
Зазу,  Hug

# 147
Аз съм също и на мнение, че има изследвания, които се правят само за пари и не са обвързани с неуспехите при инвитро. "Чуждите " лекари гледат по - спокойно на нещата. В България е абсолютна прктика да "ти изкарат акъла " с диагноза и прогноза  и после пациентите са готови на абсолютно всичко и се справят с всякакви суми ...(за съжаление това не се отнася само за АГ). Затова опитът дава много отговори, стига да съумяваш да черпиш от него.

# 148
  • Варна
ALMIRRA, ами не знам. Заедно ми ги вляха. Първо изтече Интралипида и после започна Имуновенина. Цял ден си откарах в клиниката. Имуновенина не е с цел да сваля НК клетките, а по-скоро да повлияе тези автоимунни антитела, но честно казано не съм запозната особено, а и това не е за тази тема.
П.С. И аз няма да пиша повече в тази тема. Изумена съм, че има няма 10 жени тука не можахме да се разберем. Ако някой иска да ми пише на лични.

# 149
  • София
Може ли да питам нещо преди да сте спрели да четете и пишете всички Embarassed  Embarassed  Embarassed.
Излязоха ми резултатите от AMH и Inhibin B. Инхибинът е под долната граница на референтните.
AMH ( анти Мюлеров хормон )   3.11   ng/ml   1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б)   22.33   pg/ml   40 - 200
Пускани са в деня на поставяне на третата инжекзия Золадекс. Може ли от Золадекса да е тази ниска стойност  newsm78.
Питах и в друга тема, но предполагам, че тук има най-голям шанс някой да е минавал през това преди мен, заради ендометриозата.
Благодаря   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт