ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 467
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, извинявайте, но вие реагирате като "ощипани моми".
Като от детската градина сте, а уж сме големи хора!
Темата е много полезна с мнението на всеки тук.
Ако не беше тя, и респективно всички вие, нямаше да знам нищо за ЕМ и нямаше да мога да взема информирано решение за себе си.

# 151
Br, имуновенина се използва именно с цел понижаване на НК клетките. Интересно ми стана защо са ти вливали и двата разтвора.

Zazu1, кой ти каза да изследваш хормони по време на Zoladex терапия. Инхибин се изследва на 3 ден от МЦ. АМХ ти е супер, но не знам колко е достоверен по време на лечение.

# 152
Аз изследвах АМХ по време на прием на Оргаметрил и всички лекари твърдят сега различно - едни, че е достоверно, други че не е. Така че и там няма единно мнение. Така че най си е добре, човек като прави тези изследвания да не приема хормонални лекарства.
Предлагам, за да се намали напрежението в темата и да продължи да функционира нормално, просто да се опитваме да не правим оценъчни изказвания, а да сме по-прагматични, тоест да поднасяме факти, полезна информация. Мисля, че всички имаме нужда от тази тема.

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 21:00 от SAB-f

# 153
  • София
ALMIRRA, лекарят при когото ще правим инвитро ми го назначи сега, защото няма да чакаме настъпване на цикъл, а последната инжекция ще се ползва като блокаж, ако правилно съм разбрала.

# 154
Изумена съм, че има няма 10 жени тука не можахме да се разберем.

Аз си мислех същото. Изумена съм че жени претърпели безплодие като резултат от ендометриоза се опитват да омаловажат последиците от болестта вместто да се опитват да увеличат осведомеността на обществото. Затова ще продължава да има момичета, които се превиват от болки всеки месец мислейки си че е нормално.

Аз личен опит съм споделяла рядко и само ако ме попитат, и в повечето случаи на лични. Ако на някои им се струвам черногледа, съжалявам, не ме четете. За себе си съм реалист на базата на това което съм преживяла и на това което реално МОЕТО тяло може да постигне. Затова и винаги споменавам възрастта си и колко късно открих ендометриозата. Аз съм всъщност един много позитивен и търсещ решения човек иначе нямаше да опитвам толкова много и толкова дълго. Надеждата умира последна.  Peace

Сълзливи коментари от типа, дойдох тук след 3 години да ви дам надежда защото забременях (особено когато не се споменават никакви детайли) на мен лично не ми помагат, затова и не ги чета. Ако на някой това му дава кураж, нека да ги чете. Здравето на духа е също толкова важно колкото здравето на тялото и всеки намира своя си начин за душевно успокоение. Йога и акупунктура са моите източници на позитивна енергия, whatever floats your boat....

За интралипидите и имуновенина (това май е IVIG еквивалента), интересно е че са били приложени заедно, те действат на малко различен принцип доколкото ми е известно. Може би доктора се е пре-гарантирал на принципа на мечо Пух - колкото повече, толкова повече. Оствам с впечатлението че в БГ повечето лекари ползват някаква форма на имунен протокол при ендометриоза. Тове е чудесно. Аз докато не започнах да циклирам с Бреверман не можеше и дума да стане за имунно лечение. В момента съм с единствения лекар в големият метрополитан район в който живея, който е склонен да тества и да използва имунен протокол.

В Бг прилага ли се LIT терапия? Тук е нелегално и много двойки ходят в Мексико за лечение. Бреверман го предложи като вариант, но на мен,  колкото и да съм отворена на тема алтернативно решение, някакси ми дойде много. Все някъде трябва да се тегли чертата.

# 155
Може ли да питам нещо преди да сте спрели да четете и пишете всички Embarassed  Embarassed  Embarassed.
Излязоха ми резултатите от AMH и Inhibin B. Инхибинът е под долната граница на референтните.
AMH ( анти Мюлеров хормон )   3.11   ng/ml   1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б)   22.33   pg/ml   40 - 200
Пускани са в деня на поставяне на третата инжекзия Золадекс. Може ли от Золадекса да е тази ниска стойност  newsm78.
Питах и в друга тема, но предполагам, че тук има най-голям шанс някой да е минавал през това преди мен, заради ендометриозата.
Благодаря   bouquet.

Защо тестват хормоните ти по време на индуцирама монопауза ? Thinking

Видях последващия ти отговор на питането на Алмира. Хормоните едва ли са достоверни след като са правени по време на менопауза. Интересно ми е какъв протокол е предложил лекаря.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 00:36 от Alinea

# 156
  • София
Дълъг ще е протоколът.

# 157
  Alineia, много грубо изказване!  Успех!

# 158

Alineia, айде малко по -спокойно го давай и не обсебвай темата! От 10 страници назад, четем само твоите разсъждения и то с такъв негативизъм ,че вече и на мен не ми се влиза тука! Разбирам ,че си изтърпяла доста неща, но не е това начина! И аз съм преминала през много неуспешни процедури ,но не си позволявам да обезкуражавам другите , защото ВЯРАТА и НАДЕЖДАТА е всичко което имаме на този етап! И когато някои се опитва да ги потъпче е много грозно и грубо!

# 159
Много ми се иска темата да се изпълни с малко повече позитивизъм, черногледството не води след себе си добро. В крайна сметка от моя опит мога да заключа че Ендометриозата не се лекува, но би могло да се стопира по-нататъшно развитие. При мен мисля, че е благодарение на Золадекса, но това си е моето виждане за нещата

# 160

В Бг прилага ли се LIT терапия? Тук е нелегално и много двойки ходят в Мексико за лечение. Бреверман го предложи като вариант, но на мен,  колкото и да съм отворена на тема алтернативно решение, някакси ми дойде много. Все някъде трябва да се тегли чертата.

Ако е това с имунизирането чрез въвеждане на антитела от таткото (бъдещия) май съм чела нещо по въпроса в бг форумите - т.е., че се практикува.

# 161
  • до морето
Здравейте!
С ендометриоза 4 степен съм. Диагностицирана след лапароскопия за отстраняване на киста. Имам 2 деца въпреки ендометриозата  мислех си , че големите проблеми свършват до тук и щом като успях 2 пъти да забременея и да родя няма повече какво да я мисля.

Години наред след ражданията пих противозачатъчни , предписваха ми ги заради ендометриозата за да имам по нормална менструация и да се чувствам по-добре.

Миналата пролет обаче 2 месеца нямах кръвотечение и се оказа , че кръвта се е задържала в матката и спешно трябва да се направи абразио. Направиха ми веднага абразио и спрях да пия противозачатъчни. От тогава до сега ходя по доктори, бях и в София.
На всеки цикъл при спиране на кръвотечението започват едни ужасни болки като контракции- спазми на матката, започвам да пия бусколизини, нош па за да се отпусне мускулатурата и да се доизтече каквото има. Откриха ми и малък миомен възел под 2 см за който д-р Попов каза , че не е за операция. На всичкото отгоре на всеки цикъл на около 10-я ден се разболявам - треска , гърло...направих абцес на сливиците а аз никога не съм боледувала от сливици.
Днес отново съм на 10-я ден и съм болна, започват да ме болят пак и сливиците а доктора каза , че трябва да се махат ако още веднъж направят абцес. до вчера не спях от болките в края на цикъла а днес пък съм болна отново. Пълен ужас! Сутринта бях отново на преглед, предложиха ми премахване на матката, и без това не ми трябвала.
Извинявам се за дългия пост! Всеки път съм намирала тук голяма помощ за лекари , за решения на проблемите ми преди години. Разбрах, че човек трябва сам да търси решение и да се самонаблюдава и после да разчита на лекарите.
Никой лекар още не ми е казал дали това е от ендометриозата и какво точно ми има, но аз виждам , че ми пада имунитета рязко по едно и също време както и , че имам спазми на матката в края на цикъла.
Ще съм благодарна да ми пише някой който е по-наясно или с подобни проблеми.
Успех на всички , аз два пъти я надхитрих тази чума ще се боря и сега!

# 162
Next, съжалявам за това което преживяваш. Edno is a bitch! Борбата с нея продължава, за съжаление дори след като е постигната заветната цел - майчинство. Изглежда, че правиш някаква имунна реакция. Проверявали ли са за аденомиосис? Чувала съм че при раждали жени с обилно кървене се препоръчва обгаряне на лигавицата на матката. Това което може да опиташ сама е йога и акупунктура с цел да се подобри кръвообращението и да се помогне за оттичането на кръвта (в правилната посока). Задържаната кръв предизвиква възпалителни процеси и имунната реакция. Може да опиташ с приема на ензима серапептаз, който спомага за разграждане на лезии.

# 163
KIA- какво става с теб? Нещо мернах в предната тема? Ти си от ветеранките,помня те от преди 6год.Надявах се,4е завинаги си се оттървала. Дано се е оказала фоликул, тази 2см гадост.

Next- извинявай,че питам,може да не ми отговаряш,но на колко си години?
И аз се преборих с ендото 2 пъти.Сега чакам поредния рунд.Не пия противозачатъчни..... как ще се добутва до менопауза,незнам.

Последна редакция: пн, 12 май 2014, 19:55 от krassina77

# 164
Алинеа, и аз бях на вълна йога по едно време. Добре ми се отразяваше. Всъщност докато практикувах йога нямах рецидив.Сега мисля да мина на пилатес, струва ми се по-раздвижващо, като съчетава някои неща и от йогата и от каланетиката.

Общи условия

Активация на акаунт