ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 506
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Честито Рождество! Бъдете здрави, желая бебенца на всички мечтаещи и темата да прекръстим на Ендометриоза - изчезнала!   bouquet

Въпрос - какво ако не се оперирам пак? Ако не ми влияе, кистата ли квото е там, крайно много на качеството на живот и просто е така си седи в мен. До кога? Какво може да се случи? Опасно ли е ми, вреди ли ми някак?
Много въпроси, извинявайте. След коледно нещо ме заболя корема, а и ми дойде за пръв път предния месец и се замислих. Иначе тотално съм я забравила гадта.
Мисля да се ориентирам към алтернативна, нетрадиционна медицина, билки, хомеопати, ама хич не ми се оперира пак:( и май няма и да се реша, ако не стане нещо да ме принуди.

Какво ще кажете?  newsm78

# 571
  • София
Честито Рождество! Бъдете здрави, желая бебенца на всички мечтаещи и темата да прекръстим на Ендометриоза - изчезнала!   bouquet

Въпрос - какво ако не се оперирам пак? Ако не ми влияе, кистата ли квото е там, крайно много на качеството на живот и просто е така си седи в мен. До кога? Какво може да се случи? Опасно ли е ми, вреди ли ми някак?
Много въпроси, извинявайте. След коледно нещо ме заболя корема, а и ми дойде за пръв път предния месец и се замислих. Иначе тотално съм я забравила гадта.
Мисля да се ориентирам към алтернативна, нетрадиционна медицина, билки, хомеопати, ама хич не ми се оперира пак:( и май няма и да се реша, ако не стане нещо да ме принуди.

Какво ще кажете?  newsm78

И мен ме тревожат такива въпроси  Hug

Аз съм след коремна операция, доста тежка. Сега се възстановявам, смея да кажа доста добре и бързо  bowuu на фона на самата операция. В петък на 26-ти ми дойде цикъла,  а седмица преди това си бих Золадекса.
Ти пишеш, че ти е първи цикъл след раждане или след инжекции?
Не си мисли, че ти се е появила тази гад.
До колкото знам по въпроса за ендометриозата и неоперирането й това което може да се случи не е за подценяване.  Снижава качеството на яйцеклетките и в дългосрочен план води до пълен стерилитет. Причинява болки и води до снижаване качеството на живот. При мен имаше и други странични ефекти. Абе като цяло не е добре да се оставя.
Не се плаши от операцията, особено ако е лапороскопия. Възстановяването е лесно и бързо. По неприятното за мен е спирането на цикъла след нея.

Весели празници   bouquet

# 572
  • Silistra
Весела Коледа, момичета (с малко закъснение)! Пожелавам на всички една много успешна година, все по-малко нови членове на темата и по едно коледно чудо за всяка от нас Simple Smile   bouquet

# 573

И мен ме тревожат такива въпроси  Hug

Аз съм след коремна операция, доста тежка. Сега се възстановявам, смея да кажа доста добре и бързо  bowuu на фона на самата операция. В петък на 26-ти ми дойде цикъла,  а седмица преди това си бих Золадекса.
Ти пишеш, че ти е първи цикъл след раждане или след инжекции?
Не си мисли, че ти се е появила тази гад.
До колкото знам по въпроса за ендометриозата и неоперирането й това което може да се случи не е за подценяване.  Снижава качеството на яйцеклетките и в дългосрочен план води до пълен стерилитет. Причинява болки и води до снижаване качеството на живот. При мен имаше и други странични ефекти. Абе като цяло не е добре да се оставя.
Не се плаши от операцията, особено ако е лапороскопия. Възстановяването е лесно и бързо. По неприятното за мен е спирането на цикъла след нея.

Весели празници   bouquet

Честита и здрава нова година!

Първи цикъл след раждането. Иначе - те изобщо не са я махнали, та да се появява на ново, все с мен си е, кой знае от кога.
Със сигурност имам странични ефекти и аз, ама да речем не съм сигурна, че са от ем. Сега примерно като ме позаболи корема си казвам, че е от секциото, от операцията, разни сраствания, едно друго  Laughing
Няма да е лапароскопска операцията и ме ужасява мисълта за нея. Уфххфгф хич не ща. Особено след другата операция и секциото, кърменето, чувствам някак че организма ми не е готов да се възстановява пак. То и няма как сега де, но и след година ми се вижда скоро  Grinning А док каза, след като се появи цикъла, да ходя. Ама няма.
 Hug Чудесно е, че си се възстановила за празниците, за да се чувстваш и ти празнично и спокойно. 

# 574
  • София
Здравейте, честита нова година, всички да сме живи и здрави. Днес си сложих първата инжекция золадекс, сложи ми я фармацефт, като не вкара цялата спринцовка , а тя е доста голяма де, та се чудех дали ме е инжектирала достатъчно дълбоко, та ме интересува цялата игла ли се вкарва или малка част от нея

# 575
  • София
Здравейте, честита нова година, всички да сме живи и здрави. Днес си сложих първата инжекция золадекс, сложи ми я фармацефт, като не вкара цялата спринцовка , а тя е доста голяма де, та се чудех дали ме е инжектирала достатъчно дълбоко, та ме интересува цялата игла ли се вкарва или малка част от нея

Не се вкарва цялата игла, спокойно.
  bouquet

Честита и здрава нова година!

Първи цикъл след раждането. Иначе - те изобщо не са я махнали, та да се появява на ново, все с мен си е, кой знае от кога.
Със сигурност имам странични ефекти и аз, ама да речем не съм сигурна, че са от ем. Сега примерно като ме позаболи корема си казвам, че е от секциото, от операцията, разни сраствания, едно друго  Laughing
Няма да е лапароскопска операцията и ме ужасява мисълта за нея. Уфххфгф хич не ща. Особено след другата операция и секциото, кърменето, чувствам някак че организма ми не е готов да се възстановява пак. То и няма как сега де, но и след година ми се вижда скоро  Grinning А док каза, след като се появи цикъла, да ходя. Ама няма.
 Hug Чудесно е, че си се възстановила за празниците, за да се чувстваш и ти празнично и спокойно.  

А защо мислиш, че ще трябва да е коремна? Тя обикновено е изключение. При кой лекар си?

Честита нова година момичета bouquet

# 576
Защото лапароскопската беше неуспешна, по време на секциото опитаха влагалищно също неуспешно.
Не съм чак такъв ентусиаст, че да пробвам пак  Grinning
При кой доктор съм вече не знам. Както казах, не съм убедена, че ще се оперирам. Била съм май при повечето похвалени в темата и на лични от момичетата. Раждах с Дяволов и той е този, на когото към момента имам доверие, макар че не е специалист ендометриоза. Той препоръчва нам-си-ква-си клиника в Германия, не я запомних, защото не ми е на дневен ред. Поне докато кърмя, няма как да се и оперирам.

# 577
Момичета, разсъжадавам си тук дали след marsupialization (не знам как е на български) - което означава отваряне на стената на ендометриозна киста и изтегляне на съдържанието й, е необходимо задължително горене при лапароскопия? Могат ли да се горят и кисти или само малки огнища? Или аз нещо не съм разбрала обясненията на доктора?

Някой чувал ли е за използване на замръзяване на ендометриозната киста преди премахването й?

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 23:25 от SAB-f

# 578
  • София
Тестът за генетична предразположеност към ЕМ в кои болници го правят?
Момичета, 1 месец след лапарото не се прави секс - това е правилото. Лекарите не се сещат винаги да кажат обаче Simple Smile

# 579
Момичета, 1 месец след лапарото не се прави секс - това е правилото. Лекарите не се сещат винаги да кажат обаче Simple Smile
Не зависи ли от интервенцията?
Аз съм питала лекаря си (Начев от МД) и той каза, че може.

# 580
Някои ако има нужда от Лукрин ,нека да ми пише, имам  останала една ампула.

# 581
  • София
Моят док след тежко лапаро ми каза, че секс мога да правя когато поискам.
Идетята беше, че щом имаш желание, значи вече си ок.

# 582
В лаборатория Геника правят такъв тест за предразположение, може и на други места да го има.

-----

САБ, за пръв път виждам този термин newsm78 Кой ти предлага това решение? Имаше в някаква клиника и лазер, нали?

# 583
  • София
След операцията първия цикъл ми дойде на 31.12 и на 01.01 си сложих първата инжекция золадекс, обаче цикъла още не е свършил вече 9 дена, нормално ли е да е така, да е толкова дълъг?

# 584
Здравейте на всички!

Имам нужда от съвет за добър гинеколог, който евентуално да установи дали случая при мен се касае за ендометриоза. ще започна разказа си от по далеч.
имам дете на 2 години и половина и от 8 -9 месеца усещах че нещо не е наред. през септември забременях случайно и по време на изследванията които ми бяха необходими за да направя аборт по желание доктор установи че има голяма киста на десния яйчник.за две седмици нарасна с два сантиметра и стана шест сантиметра. преди аборт направих туморен маркер са 125 и резултатът бе 83.
две седмици след аборт отново го направих и все още бе 80.
гинеколога ми изписа оргаметрил който пих един месец и след това на контролен преглед при друг гинеколог киста не се видя.
сега един месец по късно отново съм с болки по време на овулацията и 10 дни болки преди цикъл.След раждането цикълът ми е доста болезнен с продължително кафяво течение преди това. за стерилитет очевидно не мога да говоря но заради болките и високия туморен маркер се ориентирам към ендометриоза. имам най вероятно проблеми с щитовидната жлеза които ще установя в близките два три дни. търся и гинеколог при който да следя и тези проблеми,защото тези, при които съм нодила до сега са доста незаинтересувани да ми помогнат Sad съжалявам че текста не е  с правилна пунктуация но диктувам на таблета да пише Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт