ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 508
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Момичета да ви попитам един малко деликатен въпрос.
На всякъде пише, че инжекциите водят до понижено либидо, а защо моето е повишено?  Laughing
Ред ми е за втората вече.
При вас така ли беше?
А и слабея освен всичко друго. Не ми се яде и това е.

# 556
  • Варна
Коко, то при всеки е различно. А и ти е още рано за страничните ефекти. Те се усещат след 2-3 бр. Е не е задължително да ги усетиш де. Аз преминах доста леко през това лечение.  Peace

# 557
  • София
Момичета, да споделя за операцията.
Беше в Надежда на 10.12. Оперираха ме д-р Стаменов,  д-р Еленчев и д-р Григоров. Великолепни лекари!!! Поклпон пред умението и куража им да направят тази операция, която никой не се наемаше да направи. Правят я за пръв път в България, изключително тежка, 6 часа продължи, със силна кръвозагуба, но абсолютно успешна. newsm20
Бях 5 дни в реанимация, 5 дни в болницата. Сега се чувствам добре, махнаха ми конците вчвра, а преди един ден си бих първата инжекция Золадекс. Моята е за три месеца - бие се веднъж и е с продължително освобождаване, а след 3 месеца още една - общо 6 месеца ще е лечението. Не чаках здравната каса, а си я платих 499 лева.
Сега се надявам на по-леки симптоми.

По принцип редовния ми цикъл трябва да дойде сега на 29.12 и предполагам, че все пак ще си дойде, а следващия цикъл няма да дойде - правилно ли изчислявам?

# 558
  • София
Здравейте, направиха ми лапарото на 08.12, вече се чувствам чудесно, кистата се оказа ендометриоза та ще съм на золадекс 6 месеца. Включвам се защото имам 2 въпроса: наистина ли цял месец не трябва да правя секс, всички ли сте били така и другият ми въпрос е мога ли да ползвам тампони при първия цикъл след операцията?

# 559
Здравей Magnolia, моля те да припомниш отново своя случай, защото не си спомням какво беше усложнението при теб и защо никой не се наемаше да ти направи операция. Извинявай, ако се налага да се повтаряш отново. Радвам се, че всичко е минало успешно!
pepi_mdi, ами аз даже 2 месеца не правих секс за по-сигурно.а и нямах желание. за тампоните не знам, но и за тях нямах желание.

# 560
  • София
Здравей Magnolia, моля те да припомниш отново своя случай, защото не си спомням какво беше усложнението при теб и защо никой не се наемаше да ти направи операция. Извинявай, ако се налага да се повтаряш отново. Радвам се, че всичко е минало успешно!

Благодаря ти   bouquet

Диагнозата е ендометриоза ректовагиналис.  Образуванието беше на края на влагалището над шийката на матката около 3 на 2,5 см., като се беше прорязало в стената на дебелото черво и в самото дебело черво имаше част от него. Опасното винаги е било срязването на тъканта отделаща влагалището и дебелото черво,  която е една от най деликатните части в женското тяло и най-богато кръвоснабдената. Заради изтичането на огромно количество кръв при срязването, работата в това място е много трудна и чисто виртуозно изкуство. Загубила съм 1.800 литра кръв по време на операцията.  Освен това при влизането в коремната кухина се е открило образувание, което е срстнало над сигмата на дебелото черво - към тънките черва и е стегнало червото. С размери около 4-5 см., като доктор Григоров го е изрязал напълно и е свързал червата отново, което също е много деликатно. Една част от операцията се е правела през влагалището от доктор Еленчев.  Абе ъкъла не ми го побира какса го направили. Просто са невероятни!!!

# 561
Здравейте, имам останала една инжекция лукрин. Ако някои има нужда ще му я подаря. Годна е до 02.2015

# 562
Момичета (тези от Вас, които вече са преминали през лечението с Лукрин), колко време след последната инжекция Ви се появи първата менструация? (аз си поставях инжекциите максималния период - 6 месеца). При мен минаха вече повече от 40 дни и все още я няма, а и не забелязвам симптоматика на задаваща се такава.

Благодаря Ви предварително!

За тези, които са на лечение, мога да споделя, че при мен бяха силно изразени следните странични ефекти: топли вълни (1), от време на време болки в колената и кръста (който си ме боли и по друга причина), осоебно първите дни след поставяне на инжекция. Не съм напълнявала, за мой късмет. Надявам се и сега да не кача, след като спрях инжекциите.

Усмихнати и щастливи празници Ви желая!   bouquet

# 563
  • Варна
 След 60 дни ми дойде цикъл.

# 564
  • Silistra
Здравейте, направиха ми лапарото на 08.12, вече се чувствам чудесно, кистата се оказа ендометриоза та ще съм на золадекс 6 месеца. Включвам се защото имам 2 въпроса: наистина ли цял месец не трябва да правя секс, всички ли сте били така и другият ми въпрос е мога ли да ползвам тампони при първия цикъл след операцията?

pepi_mdi, на мен ми препоръчаха на втория месец след лапарото да правим секс, не по-рано, а за тампоните, доколкото знам е хубаво мръсната кръв поне при менструация след операцията да се изхвърли от организма възможно най-бързо.

# 565
  • София
Аз не че толкова ми се прави секс, ама милото през ден пита наистина ли трябва да чака един месец  hahaha какво да го правя горкия. Иначе мисля след първия цикъл да отида на контролен преглед и ако доктора каже че всичко е ок тогава да си позволя сексуални отношения

# 566
  • София
Аз не че толкова ми се прави секс, ама милото през ден пита наистина ли трябва да чака един месец  hahaha какво да го правя горкия. Иначе мисля след първия цикъл да отида на контролен преглед и ако доктора каже че всичко е ок тогава да си позволя сексуални отношения

Добро решение!   bouquet

# 567
Момичета,  спокойни и светли коледни празници и благодатна Нова 2015!  Желая ви от сърце даровете, от които имаме нужда!  Здраве, вяра, вдъхновение и красиви емоции!

# 568
Наистина ли не трябва да се прави секс след операцията, лекарят нищо не ми е казвал. Може ли да съм си навредила, ходих на преглед 2 месеца след операцията и нямах видими проблеми, всичко си беше наред.

# 569
  • София
На 19-ти декември си сложих първата инжекция Золадекс и вчера ми дойде цикъла 2 дни по-рано от колкото трябва. Четох, че след първата инжекция цикъла идва, а след това няма да го има. Правилно ли съм разбрала? 

Весели празници момичета 👭 и дано тази гад бъде изтребена и не се връща кикога вече.

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet newsm51

Общи условия

Активация на акаунт