Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 65 683
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
На мен пък ми прави впечатление, че в темата за ин витро в Турция се коментира, че там не обръщат особено внимание на имунологията. В България, или поне в клиниката, в която аз съм ходила, задължително се изследват NK-клетки и тромбофилия и съответно се правят вливки преди трансфер и след него, ако са завишени, а при тромбофилия, задължително има терапия с Фраксипарин или Клексан.

В темата "Ин витро в Истанбул" се коментират само 2 клиники, които не признават имунология. А аз се насочих към лекар който признава. Halit Firat Erden и Murat Berksoy са може би единствените в Истанбул, които признават.

# 541

Lady Joy, НК клетките са само едни показател за иммунна реакция. При теб май не са обърнали достатъчно внимание на алергиите.

Връщам се да добавя че в яху има група по имунология, само че е на англииски. Ако ползвате езика може да изпратите емайл то админа за да ви включи в групата.

Алинея, благодаря ти за информацията. Надявам се да успея да прегледам всичко  в групата по имунология.
Търся и добър лекар, на който да се доверя.
 Hug

# 542
  • Пловдив
Изненадана съм, че в България не се назначават имунологични изследвания и не се взимат предвид.  Thinking Мислех, че всички клиники го правят. Но аз както вече писах, нямам много опит. Посещавала съм само една клиника и явно по нея не трябва да си правя изводи за останалите. Същото се отнася и за темата за Турция.

# 543
  • София
Дами, искам да ви попитам нещо. Поставени са ми 3 инжекции Золадекс като последната беше преди 45 дена ( ако съм сметнала правилно), въпросът ми е кога трябва да ми дойде цикъла. Лекарката каза, че до 40 ден ще ми дойде. В интернет намерих информация само ако са поставени 6 инжекции, дали има разлика. Ще ви помоля ако някой е запознат да ми отговори, защото малко се притеснявам.

40 дни - абсурд! 60 - 70 дни след поставянето на последната идва мензисът. Понякога дори и по-късно. Не се притеснявай.  Grinning

# 544
  • София
Изненадана съм, че в България не се назначават имунологични изследвания и не се взимат предвид.  Thinking Мислех, че всички клиники го правят. Но аз както вече писах, нямам много опит. Посещавала съм само една клиника и явно по нея не трябва да си правя изводи за останалите. Същото се отнася и за темата за Турция.

В болница Надежда правят имунологични при индикация за проблем и ги съобразяват с различните процедури.

# 545
Да, в Надежда, правят имунологични изследвания и съответно вливки, но само ако се установи проблем в тях и то след аборт или неуспешен опит. Иначе не считат , че ендометриозата е автоимунно заболяване, в което все повече се убеждавам. Иначе в КИРМ Плевен правят вливки на всички жени с ендометриоза. За съжаление, д-рът с който направих консултация, възпитаник на КИРМ Плевен не забеляза хидросалпингсът ми, така че май имунологията не е достатъчен фактор, за да се насочи човек към определена клиника.

# 546
Аз съм  в Надежда и на мен не са ми пускали имунология Thinking Колкото пъти съм питала Стаменов за някакви изследвания допълнителни ,винаги ми е отговарял ,че няма нужда ! Вече имам чувството ,че въобще не са наясно с тази диагноза там и ни карат както дойде  ooooh!

# 547
  • BG
Здравейте от няколко дни съм във вашите редици. Откриха ми Ендометриоза и трябва да пия Визан 3 месеца.

Последна редакция: ср, 10 дек 2014, 17:31 от ИРА

# 548
  • София
Здравейте, аз писах на скоро, че лекарят ми ми сложи диагноза "евентуална ендометриоза". Иска да ми назначи лапаро за след нова година, но за сега искам да пробвам първо с други методи.
Но исках да ви попитам  - цикълът ми отново се обърка, имах зацапване 5 дни преди цикъла, после самият цикъл си дойде на време, но пък продължава вече 9-ти ден, макар и леко, но придружено и с болки в яйчниците. Пия АБ (кинтамицин) за евентуална инфекция на яйчниците (понеже напоследък ме болят постоянно). Възможно ли е да е от АБ? Или въобще от ендометриозата да има такива кръвотечения?
При последния преглед имах всякакви големи и малки фоликули, жълти тела и какво ли не, включително и Луф синдром. Но пък бяха се появили по време на акопунктура и вероятно е бил ефект от "лечението"...
Въобще - притесняват ме кръвотеченията, до колко това може да се случва по време на Ендометриозата?!

# 549
wicky, на мен пък ми се появи жълто тяло при прием на л-тироксин за щитовидната жлеза. явно, като започнат да ни вкарват хормоните в норма изкуствено и организмът ни почва да се бунтува чрез производството на жълти тела - вече това почвам да си мисля.  newsm78
кръвотечения може да има от много неща - например от полипи в матката. но не искам сега да си вкарваш филми, че имаш полип, просто давам пример.

# 550
Здравейте,
Пиша отново, защото сега ми излязоха резултатите от Геника - пусках PAI (4g/5g), което не се прави в Надежад, по което съм рисков фактор с тромбофилия- изглежда, че това е много вероятна причина за абортите (или поне една от причините). Бях пуснала и VEGFA от ендо панела им, оказа се  че тук всичко е наред при мен и поне от генетична гледна точка нямам склонност към едометриоза. И още нещо, което може би ще е  интересно за всички момичета, които се чудят за инжекциите : Попитах ги какъв е смисълът от този панел - ендото се диагностицира при операция и хистология - според генетиците VEGFA показва риска към рецидив и евентуално е показател за изписване на хормонално подтискане на хипофизата (инжекции) и неговия срок - например при едно образувание и добре отстранена ендометриоза лечението може да се пропусне (и направо да се цели забременяване); ако има рисков фактор при този ген е препоръчително да се предприеме. Надявам се, да съм била полезна  newsm78

# 551
благодаря, lady joy. да, информацията ти е ценна, но ако я бях разбрала преди 4 години щеше да ми помогне много, също ако и тогава знаех, че попов ми е оставил 1/3 яйчник. но той не ме уведоми.
дано да помогне на някого. какъв точно ти е резултатът на PAI?

# 552
Благодаря че има тази тема и че е така полезна!По късно ще пиша подробности! Hug Hug Hug

# 553
Здравейте и от мен.За пръв път пиша тук.Да разкажа и за моята трагедия така да се каже.Първа лапароскопия април 2013г.от миомен възел.След операцията 2 прегледа всичко беше ок.Но тази година от месец февруари все едно някой ме прокълна.Като се започна гинеколог-уролог,уролог-гинеколог.3 ма гинеколога 2 ма уролога та даже е 1 хирург.Симптоми болка надълбоко постоянна особено в седнало положение.При уриниране болка.Все едно като се пълни мехура започва да боли.Ужас.Антиотици 6 един след друг.Диягноза евентуално срастване от предната операция.15.04.2014г.втора лапароскопия.В епикризата киста на тръбата,отстранено жълто тяло и сраствания.Тръбите пропускали,но имало сакчета.Така след операцията месец след това физиотерапия 10 дена.Като,че малко ми поолекна след като се възстанових,но не на 100 процента.И в края на септември ужаса отново се завърна.И пак се започна уролог,гинеколог.Първо ми казаха заден  параметрит.Доктора каза след това,че ме е излекувал и съм за уролог.Изпих 6 антибиотика един след друг.Скенер от уролог,в който пише че съм за аг специалист.течност в дъгласово пространство,уголемена матка и друго.Оттам звъня на този,който каза че ме е излекувал не ме отрази.От там в болница на венозен антибиотик и такъв през устата.И станаха 8 антибиотика един след друг.От болницата излезнах по болна от колкото влезнах.Вече близките вкъщи реваха и с връзки направо в София.Там пълна кръвна картина,стерилна урина.Софийските лекари не вярват на пловдивдсите затова обиколих и 2 ма уролога.Накрая доктора каза,че се съмнява за аденомиоза,но за да го докаже трябва 3та операция.И тя мина на 04.12.2014г.И честито.Ендометриозни огнища по перетонеума.В епикризата пише екстрагенитална ендометриоза.Понеже не съм раждала матката действително ми е уголемена.Предполага и аденомиоза,че имам:-( Пикочния мехур ми и направо слят с матката затова такива симптоми имам.И днес ми беше първата инжекция золадекс.Видях си всички роднини.Каза,че и аденомиозата ще се повлияе.Каза,че двете дупки на предните операции не са на правилното място и от там лекарите нямат видимост и е можело да ме осакатят.На една от двете операции са им пречели червата ми и са ги заметнали на една страна и са забравили да ги върнат.И така 11 месеца доктори,5000лв.за операции,антибеотици и бензини.И тепърва започвам лечение.Човек трябва да има.Осигуровки
Пари и връзки
За да обърнат на човек внимание.Плаче ми се вече.Незнам още колко ще издържа.благадаря ви че ме изслушахте.

# 554
  • София
wicky, на мен пък ми се появи жълто тяло при прием на л-тироксин за щитовидната жлеза. явно, като започнат да ни вкарват хормоните в норма изкуствено и организмът ни почва да се бунтува чрез производството на жълти тела - вече това почвам да си мисля.  newsm78
кръвотечения може да има от много неща - например от полипи в матката. но не искам сега да си вкарваш филми, че имаш полип, просто давам пример.

Дам, но аз не пия хормони Simple Smile Щитовидната ми е в норма според изследванията.

Лекарят ми каза, че всички симптоми са типични за ЕМ...
Пуснахме втори път CA 125 и пак беше горе долу същият - 51 (миналият път беше 52).
След цикъл яйчниците си бяха супер. Лекарят ми каза, че ако не е знаел за тъканите е нямало и да ги види.
Но в заключение - ендометриозни огнища.

Общи условия

Активация на акаунт