ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 471
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Момичета здравейте,

Аз съм вече притеснена, Минаха повече от 60 дни след поставяне на последния ми Золадекс, с точност днес сме 63-ти, а менструация няма  Cry

Това нормално ли е???

Честно казано вече се моля да ми дойде! Още когато започвах лечението пита лекаря дали е сигурно, че функцията на яйчниците ще се възстанови и ме увериха, че ще се! Нямало случай да не се...

Все пак при мен няма нищо все още! Някой да е бил в подобна ситуация и да си е правил изследвания да види дали има задаваща се менструация?

Бихте ли ме насочили и към добър лекар - АГ в София за проследяване, който да разбира от ендометриози, тъй като ендометриозата ми я откриха и оперираха в Плевен - проф. Горчев.

Благодаря Ви! Моля да ми пишете на лични, че трудно проследявам отговорите на моите въпроси във форума. След това обещавам да споделя инфото и опита с други нуждаещи се от съвет и помощ. Желая Ви хубава седмица, макар и снежна  (поне в София)

# 601
  • София
Момичета здравейте,

Аз съм вече притеснена, Минаха повече от 60 дни след поставяне на последния ми Золадекс, с точност днес сме 63-ти, а менструация няма  Cry

Това нормално ли е???

Честно казано вече се моля да ми дойде! Още когато започвах лечението пита лекаря дали е сигурно, че функцията на яйчниците ще се възстанови и ме увериха, че ще се! Нямало случай да не се...

Все пак при мен няма нищо все още! Някой да е бил в подобна ситуация и да си е правил изследвания да види дали има задаваща се менструация?

Бихте ли ме насочили и към добър лекар - АГ в София за проследяване, който да разбира от ендометриози, тъй като ендометриозата ми я откриха и оперираха в Плевен - проф. Горчев.

Благодаря Ви! Моля да ми пишете на лични, че трудно проследявам отговорите на моите въпроси във форума. След това обещавам да споделя инфото и опита с други нуждаещи се от съвет и помощ. Желая Ви хубава седмица, макар и снежна  (поне в София)

Здравей,  аз мога за София да ти препоръчам болница Надежда д-р Еленчев - той ме е оперирал. Най-добрия. Обикновено преглежда от 14.00 часа, но не знам дали всеки ден.
Също доктор Пламен Димов, който е добър специалист по ендометриоза - била съм и при него. Има частен кабинет, обяснява добре, в Шейново е шеф на някакво отделение, но е по-скъп, ако мога така да се изразя. Особено след като знам какви са цените в Надежда.  Мисля, че прегледа беше 80 лева. По спомени говоря, защотото беше преди 3 години прегледите ми при него. Иначе е добър специалист.

И аз се чудя след колко време е нормално да ти дойде, но като съм чела темите назад видях, че има момичета, които почти 3 месеца са чакали. Друг вариант е да ти го предизвикат медикаментозно.

# 602
... при моя случай - такава тежка форма на Ендометриоза трябва 6 месеца лечение с Золадекс и после като ми дойде цикъл ще правим инвитро. Живот и здрав някъде септември месец. Няма да има проблем със забременяването, но няма как да е сега. Доктор Стаменов много подробно ми обясни защо е нужно това лечение. Каза, че при операцията се изрязва всичко, но миниатюрни клетки могат да останат и за да се спре рецидивирането е необходимо лечението. Сравни го с химеотерапията при лечение след операции на туморни заболявания.

ах този стар рефрен....

# 603
  • София
... при моя случай - такава тежка форма на Ендометриоза трябва 6 месеца лечение с Золадекс и после като ми дойде цикъл ще правим инвитро. Живот и здрав някъде септември месец. Няма да има проблем със забременяването, но няма как да е сега. Доктор Стаменов много подробно ми обясни защо е нужно това лечение. Каза, че при операцията се изрязва всичко, но миниатюрни клетки могат да останат и за да се спре рецидивирането е необходимо лечението. Сравни го с химеотерапията при лечение след операции на туморни заболявания.

ах този стар рефрен....

Какъв е този стар рефрен?

# 604
  • София
peteto2006, това са симптоми на ЕМ. Препоръчвам ти д-р Попов във ВИТА.
Мензис може и след 60-я ден да ви дойде след последната инжекция. Даже и след 90-я. Чакайте още до към 80 дни например и отидете на ехографски преглед. Ако има удебелена лигавица, казват, че до 2 седмици ще дойде мензисът. Аз на времето ходих на ехогр. преглед на 90-я ден и на 96-я ми дойде.

# 605
  • Silistra
Момичета, има ли някоя от вас, на която и е дошъл цикъла след по-кратък период от поставянето на последната инжекция?

# 606
NEOMADIC- 60 дни не са много, аз чаках 112 дни за цикъл.

# 607
  • София
krassina77 , на теб какво лекарство ти поставяха?

# 608
Колко време след лапаро се върнахте на работа?

# 609
  • София
Първия път - на 17-я ден, а втория - след като ми изтече 30-дневния болничен. Реших, че е по-добре да обърна повече внимание на себе си и на детето.

# 610
Лелеее, 17 дни? Много ми се виждат  Tired

# 611
  • София
Е, оперираха ме в средата на декември първия път и на 2.01 цъфнах на работа. Почивай си след лапарото и не бързай да работиш. Ако нямаш финансови проблеми, де.  Simple Smile

# 612
Още не съм се насочила към ЕМ, сама си търся общо взето диагнозата  Tired Добре че тука Veseto ме насочва. В края на другата седмица ще зная повече. Шейново добро място ли е за лапаро? Май да....Трябва да разуча с цените, избор на екип не искам, ще чета още по темата.

# 613
  • BG
Втори месец пия Визан, чувствам се добре. Дойде ми цикълът точно, когато трябваше, не е обилен, но това не ме притеснява. Ще видим резултатите след 3-месечен прием на Визан-а. За статитиката - лекува ме Иво Тодоров.

# 614
  • София
Моето лапаро беше в Шейново при Ненов.

Общи условия

Активация на акаунт