ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 457
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Иска ми се да обобщя, защото малко се обърках. Тоест методите за обработка на ендометриозни кисти са:
1) лапароскопия чрез изсмукване на течността на кистата и коагулация (или горене с ток)
2) лапароскопия чрез изсмукване на течността на кистата и изрязване
3) лапароскопия чрез изсмукване на течността на кистата и обработка с лазер
4) пункция на съдържимото на кистата и обработка на ложето с противовъзпалителен агент (спирт, тетрациклин и т.н.) или антибиотик

Пропускам ли нещо?

# 616
Здравейте момичета, след проведено лечение с Золадекс, ми остана една инжекция( тъй като една си бях закупила в началото)  така че я подарявам на някой нуждаещ се.Ако някой се интересува да ми пише на лични. Успех с борбата на всички!

# 617
Някой може ли да ми каже , като съм поставила само две инжекции, кога да очаквам цикъл?
Първа инжекция - 09.12.2014 ,
последен цикъл  - 22.12.2014 ,
втора инжекция 09.01.2015 .

Трябва да си запиша час малко преди да ми дойде , ама като не знам кога ще е това! newsm78
Някой да има някаква идея?

# 618
  • Варна
Никой не може да ти отговори на този въпрос. Всеки организъм различно. А и тук май няма такива с по 2 броя. Повечето сме с 6, тук там някоя с 3. Предполагам, че поне месец ще мине. Но това е много образно казано. Rolling Eyes

# 619
br , благодаря все пак . Дано да се забави поне месец, че ефекта да е по-голям!

# 620
Здравейте момичета,
Реших да пиша в темата, защото исках да вдъхна надежда на всички тук и да ви кажа да не губите вяра в щастливия край. Преди време съм влизата във форума като гост и съм чела многократно темата, понеже бях с диагноза ендометриоза в IV стадий, т.е. най-напредналия. Със съпруга ми сме женени от 3 години, но първите две години сякаш отричах проблема и мислех, че може да се получи нещо. През август 2013 обаче взехме решение да се оперирам и добре че го направих. Избрах (смея да кажа) един от най0големите професионалисти в БГ, направиха ми лапароскопия и после 3 месеца бях на лечение със Золадекс. Януари 2014 ми се въстанови цикъла след терапията със хормоните, но дълго време имах и известни нарушения в цикъла - идваше ми по два пъти на месец понякога.. Така до септември 2014 последно ми дойде на 18-тия ден (бях много отчаяна), но след това нещата си бяха нормални. Най-големият ми страх беше да не се появи гадната болест отново, но не бях нито готова, нито сме обсъждали опции като инсеминация, камо ли ин-витро. А какво ли не съм  чула през всичкото това време.. включително от една "докторка", че който имал ендометриоза, макар и след операция, задължително се стигало рано или късно до ин-витро.
Е, много се радвам, че устоях на този психологически стрес, защото от 4-5 дни със сигурност знам, че съм бременна след два положителни  EFP. Въпреки това ми беше трудно да го повярвам и си направих и два кръвни теста, за да съм сигурна Simple Smile.. и се потвърди! Сега остава да си избера лекар и се моля всичко да е нормално! Чудото се е случило точно на Коледа  luvbed
Така че момичета, горе главите и вярвайте в чудесата, защото наистина се случват!  newsm51

# 621
тук май няма такива с по 2 броя.

Аз съм с 2 броя. Не знам дали информацията ще е полезна защото моят цикъл беше предизвикан. Проверих си календара:

Май 25 - лупрон депо #1
Май 31-3 - леко прокървяване
Юни 21 - лупрон депо #2
Юли 19-30 - противозачатъчни
Август 2 - цикъл. започнала съм микро лупрон и дексаметазон в подготовка за ИВФ

# 622
Чудото се е случило точно на Коледа  luvbed
Така че момичета, горе главите и вярвайте в чудесата, защото наистина се случват!  newsm51

Честита ти бременност. Леки и щастливи 9 месеца!

Не си споменала възрастта си. Ако си под 30 години, за чудеса не може да се говори.

# 623
Чудото се е случило точно на Коледа  luvbed

Честита ти бременност. Леки и щастливи 9 месеца!

Не си споменала възрастта си. Ако си под 30 години, за чудеса не може да се говори.

Alinea, благодаря!
На 31 съм, дори след 4 месеца ще съм на 32.

# 624
  • София
Да се похваля - приключих с второто си лечение на ЕМ. Само с 3 инжекции този път. Предишния бяха 4.
Успех на всички в борбата с тази болест!
  bouquet

# 625
Момичета, подарявам една инжекция лукрин. С годност до 02.2015г

# 626
Момичета, имам един странен въпрос! Тези които са поставяли Золадекс ,могат ли да ми кажат,ако са забелязали , дали с дебелата игла ви го слагат или по друг начин.

В София като бях първия път ми го сложиха с дебелата игла, а втория золадекс трябваше да поставя в моя град и личната лекарка ми каза ,че не се поставял с дебелата игла , ами там по един друг начин и аз не разбрах, но и не гледах и не можах да видя как точно! Така и като отидох на преглед в София се оказа ,че втората инжекция не ми била подействала - тоест бях разблокирана. Та сега се чудя ,да не би лична да ме е прецакала по някакъв начин! А утре трябва пак да ходя при нея за третата и се чудя какво да правя !

# 627
http://www.freedommedteach.com/eng/videos.html?play=general_sq

Може и сама да си поставиш инжекцията. Надявам се да се отваря линка.

Золадекс се поставя подкожно т.е. иглата трябва да е къса (при мускулните инжекции иглата е дълга). Дебелината не е от значение освен че с дебелите игли боли повече. Опитвам се да кажа че това как е поставена инжекцията няма как да те е "прецакало".

Какво беше обяснението на лекаря за това че втората инжекция не е подействала?

# 628
http://www.freedommedteach.com/eng/videos.html?play=general_sq

Може и сама да си поставиш инжекцията. Надявам се да се отваря линка.

Золадекс се поставя подкожно т.е. иглата трябва да е къса (при мускулните инжекции иглата е дълга). Дебелината не е от значение освен че с дебелите игли боли повече. Опитвам се да кажа че това как е поставена инжекцията няма как да те е "прецакало".

Какво беше обяснението на лекаря за това че втората инжекция не е подействала?

Alinea,
Благодаря за разяснението  bouquet Не знам защо не ми е подействала втората инжекция, док също нищо не каза, само ,че съм се разблокирала.
Днес ще поставям третата , а вчера ми дойде  Sad
Ще се пробвам да си я сложа сама / като съм в стимулация сама си ги поставям/ , но има ли в комплекта къса игла за подкожно или аз трябва да си взема допълнително? Още не съм си взела Золадекса . Помня само ,че първия път ми го показаха с една дебела игла , която си беше на самия золадекс, друга не видях  newsm78

# 629
  • София
Ми на мен си ми го слагат с иглата с която се продава, въобще не виждам как ще сложат друга игла. Те хората са си го направили направо готово за употреба

Общи условия

Активация на акаунт