ЕНДОМЕТРИОЗА - тема 8

• 70 453
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
Да и аз сега го разгледах , няма друг начин освен с тази дебелата игла  newsm78

Следобед ще ходя при личната и ще я накарам да ми обясни всъщност ,как ми я е сложила предния път. Да  има късмета да е направила тя някой гаф , не знам как ще се разправяме !

# 631
Здравейте,
Откриха ми киста на левия яйчник и след лапароскопия се установи ендометреоза. От две години правим опити с мъжа ми за бебе , но явно това е била причината, за да не става. Предписаха ми лечение с лукрин депо за 6 месеца. Предстои ми първа инжекция сега февруари. Много се притеснявам от страничните действия на лекарството и от това, къде и от кого се поставят. Мога ли сама да си ги бия. Моля, който е минал през това лечение , да ми пише.

# 632
Мога ли сама да си ги бия. Моля, който е минал през това лечение , да ми пише.

Може да си ги биеш сама. Виж линка който съм постнала 3 поста по нагоре. Лукрин депо мисля е еквивалента на лупрон депо и се слага мускулно. На мен ми ги слага мъжът ми, но може и сама да си ги слагаш.

Страничните ефекти са гадни, аз бях само на 2 инжекции, но беше достатъчно да изпитам от всичко и то по много. Най-гадното е че индуцираната менопауза не помага за забременяване толкова колкото една добре направена лапароскопия и то при положение че ендометриозата не е нарушила качеството на яйцата. В предишни мои постове съм пускала информация по въпроса.

# 633
# 634
Здравейте,
Откриха ми киста на левия яйчник и след лапароскопия се установи ендометреоза. От две години правим опити с мъжа ми за бебе , но явно това е била причината, за да не става. Предписаха ми лечение с лукрин депо за 6 месеца. Предстои ми първа инжекция сега февруари. Много се притеснявам от страничните действия на лекарството и от това, къде и от кого се поставят. Мога ли сама да си ги бия. Моля, който е минал през това лечение , да ми пише.

Страничните действия според мен са много индивидуални. Мен ме тормозеха само горещите вълни, а и лечението ми съвпадна с част от лятото и това най-вероятно засили неприятното усещане. Притеснявах се, че ще напълнея, а дори отслабнах, и то не от стрес или напрежение, а просто нямах апетит за сладко например, което на мен ми е основен проблем. Освен това ноктите ми започнаха да растат като луди.. никога не съм имала такъв маникюр  Grinning Лечението приключи и свирепия апетит за сладко се върна, а с това и кофти кожа и нокти. Не знам, но при мен не протече толкова кошмарно лечението с Лукрин. Дано и при теб да не е толкова неприятно. Сега ми предстои първия преглед 6 месеца след лечението и съм луднала от притеснение. Моля се само всичко да е наред .

# 635
  • around the world
Момичета,
дали на някоя от вас и се налага да и правят хистероскопия? В моя случай става въпрос за тежки цикли и 2 много тежки кръвоизлива.

# 636
  • София
Bueno, първо чуй 2 мнения за хистероскоп. дали се налага или се е изчистил полипа, не бързай. Личен опит! Като цяло е добре по възможност да се избягват всякакви външни намеси. Нормално е с ендометриоза да има такива течения, така или иначе самата тя се храни от хормоналния баланс/дисбаланс. Въпроса е да се вкара в нормални нива

# 637
Здравейте,
през м.януари т.г. ме оперираха лапароскопски, заради ендометриозна киста на яйчника. Доктора ме е изчистил, с изключение на едно огнище към ректума от около 3 см. Сега съм на Золадекс за период от 3 месеца. Първата инжекция ми я поставиха на 21 ден, като на прегледа се видяха много обикновени кисти - док каза, че това е нормално и ще изчезнат.
Въпроса ми е вече минаха 12 дни след първата инжекция и цикъл не е идвал - не очаквах да се повлие толкова бързо - останах с впечатение, че след първата инжекция цикъл идва - при вас така ли беше?
Усещам тежест в стомаха и лека болка, но не е постоянна, а само от време на време - имахте ли такъв страничен ефект от Золадекса или при мен е от нещо друго?

# 638
На мен инжекцията лукрин  ми я поставиха вчера, на първия ден от цикъла. Кървенето не е спряло, дали не са я сложили погрешно.
Ivelina прочети малко по- назад постовете. Там пишеше за золадекс.
Ще напишеш ли при кой се оперира.

# 639
  • София
Няма как да спре кървенето. Този месец ще си имаш менструация.

# 640
  • София
ivelina_e_koleva - На мен първата инжекция золадекс ми я биха втория ден на цикъла и той беше по-дълъг - 14 дена и след това не ми е идвало повече, а сега ще си слагам третата инжекция. АГ ми каза че след първата е нормално още едно кървете, но аз нямах такова, а тук повечето момичета казват че имат. Все пак при всеки е различно

# 641
Благодаря ви за информацията,
Ivanka Mihova - аз съм от Русе, но предпочетох да се оперирам в Тутракан при д-р Богомил Бойчев.
Доволна съм, но ще трябва да мина и през инжекциите Simple Smile

# 642
  • Silistra
Здравейте, момичета  Hug Да се запиша най-после с първи цикъл след лечението - почти три месца след последната инжекция.

# 643
Здравейте, момичета  Hug Да се запиша най-после с първи цикъл след лечението - почти три месца след последната инжекция.
Дано вече всичко да е наред !!!!!!!!

# 644
ivelina_e_koleva - На мен първата инжекция золадекс ми я биха втория ден на цикъла и той беше по-дълъг - 14 дена и след това не ми е идвало повече, а сега ще си слагам третата инжекция. АГ ми каза че след първата е нормално още едно кървете, но аз нямах такова, а тук повечето момичета казват че имат. Все пак при всеки е различно
аз съм на лукрин, чудех се дали е нормално да имам кървене 10 дена след като ми биха първата, но след като прочетох това, съм сигурна. Няма смисъл да звъня на лекаря. Просто ще изчакам.
Krisisi сега ще ходиш ли на контролен преглед. Ще правите ли опити за бебе. Извинявай , не съм чела предишни твои постове и не знам какво е положението при теб.

Общи условия

Активация на акаунт