Отговори
# 330
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Моят син каза, че задачите от 2ри модул са "ненормално трудни" като за матура и не знам нещо дали е успял да реши. Ще му ги дам да ги носи на г-жата по математика от курса, тя по- добре ще прецени колко са трудни,  докъде е успял и където не е- да обяснява  Whistling
Че те като забавят повечко връщането, няма да остане много време.
Още месец и половина и ... релакс!

# 331
  • Sofia
колко копия от акта за раждане ще ни трябват за кандидатстване,тъй като тези дни ще вадя за лична карта....

# 332
  • София
Моят син каза, че задачите от 2ри модул са "ненормално трудни" като за матура и не знам нещо дали е успял да реши. Ще му ги дам да ги носи на г-жата по математика от курса, тя по- добре ще прецени колко са трудни,  докъде е успял и където не е- да обяснява  Whistling
Че те като забавят повечко връщането, няма да остане много време.
Още месец и половина и ... релакс!

24та а) е фасулска, ако се досетиш, че т.О е извън триъгълника. До б) не стигнахме. 23та също е прилична, но иска внимание в разписването. А тази с данъците също е лесна, решава се с линейно уравнение.

# 333
  • София
Здравейте, ще помоля и аз паролата на пощата на мейл rchristova@abv.bg благодаря Ви много и пожелавам успех на всички дечица.

# 334
  • София
Грета, принципно няма какво да се досещат , че пресечната точка е извън триъгълника. Това се учи като правило и следва да е автоматизирано към момента . В остроъгълен се пресичат във вътрешността на триъгълника, при тъпоъгълния навън, а  при правоъгълния  в средата на хипотенузата.  А и лесно седмокласник може да стигне до извода за  невъзможността  при тъпоъгълен тази точка да е вътре. Приемаме все пак, че е.  При пресечна точка  М по  свойство на симетралата имаме три равнобедрени триъгълника  АВМ, ВМС, АСМ. Тогава имаме и три двойки равни ъгли при основите им. =>2a+2b+2y=180
a+b+y=90 градуса. Стигаме до противоречие , тъй като  сборът на само два от тях следва да е над 90 градуса предвид  тъпия ъгъл. Следователно и допускането ни е грешно, тоест точката не е вътре.

Моите са докарали  по-голямата  част от  подусловие А и не са пипвали Б. А са такива заплеси, че са "прочели" в 22 задача, че х е сумата, получена за всички тетрадки.  Оттам - всички многочлени са им неверни..

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 15:16 от пенсионирана русалка

# 335
Моите са докарали  по-голямата  част от  подусловие А и не са пипвали Б. А са такива заплеси, че са "прочели" в 22 задача, че х е сумата, получена за всички тетрадки.  Оттам - всички многочлени са им неверни..
Моята е по-голям заплес, тя изобщо пропуснала изречението "Фирмата продала тетрадките на цена х евра едната" и полсе се чудила и се маяла какво е това 'х' в подусловията и направо прескочила задачата  ooooh!
После се вайка и се ядосва в къщи.

# 336
  • София
Е, и ние така  дежурно се вайкаме, ама след дъжд качулка.. Mr. Green Едната е решила безгрешно 23-та, но въпреки това  другата убедено  спори с нея, че верните числа накрая били по-малко на брой,  понеже  се търсели само естествените. Само дето е чела, недочела, тъй като такова условие няма.. Оплескала е задачата буквално на последния ред. ooooh!

# 337
  • София
Нашите не са решавали достатъчно задачи за симетрали. Аз като я изкарах навън точката, хлапето я реши за 5 мин точно, но не знаеше, че може да е навън.

Сигурно това е от ония определения розово в учебника, които не са упражнявали и ги е забравил.

# 338
Аз го качих в пощата, но забелването на отбелязаните отговори също не беше лесно с полузасъхнало белило ooooh!
Дано да свърши някаква работа!
Здравей,

Може ли да те помоля да го качиш отново, защото от датата на това, което съм цитирала, има само един празен архив.

Поздрави!

# 339
  • София
Нашите не са решавали достатъчно задачи за симетрали. Аз като я изкарах навън точката, хлапето я реши за 5 мин точно, но не знаеше, че може да е навън.

Сигурно това е от ония определения розово в учебника, които не са упражнявали и ги е забравил.

Е, аз като набивам на всичките си ученици, че при работа със симетрали и височини от значение е видът на триъгълника според ъглите, та какво? Едното ми дете след изпита, все едно го чуваше за първи път  ooooh!  ( а е умно хлапе)
При височини, и симетрали, ако може бърво да се определи видът на триъгълника, това е задължително като първа стъпка, за да се направи коректен чертеж!

# 340
  • дядовата ръкавичка
Момичета, а дали някоя добра душа ще може да качи отговорите на ПИ в СМГ?

# 341
  • София

Е, аз като набивам на всичките си ученици, че при работа със симетрали и височини от значение е видът на триъгълника според ъглите, та какво? Едното ми дете след изпита, все едно го чуваше за първи път  ooooh!  ( а е умно хлапе)
При височини, и симетрали, ако може бърво да се определи видът на триъгълника, това е задължително като първа стъпка, за да се направи коректен чертеж!

Моите девойки това са го стоплили веднага, чертежът им е  съвсем верен, намереният ъгъл също, ама пък за други неща  са за  бой  Joy Най-вече за невнимателно четене. Едната бие всички рекорди с трета задача. Пита се кое уравнение ИМА  решение. И тя   загражда първото, което НЯМА. Понеже по инерция си кара, че в болшинството случаи за такова се пита.  Laughing Да се смее ли човек,  да се кара ли, какво да прави..

# 342
  • София
Затова ги пращаме на предварителни изпити, за да им набием канчетата и да не се изложат през май.

Пък аз ще обяснявам  задачи със симетрали по Пенка Рангелова.

# 343
Може ли паролата за пощата ? Благодаря предварително ! И - мейл : twilight24@abv.bg

# 344
Моят за първи път е успял да си разчете времето за първи модул. Нямам идея дали пак не е объркал 2+3, но каза, че този път му е било по-спокойно. От втори модул не е решил б) на 24-та. Видяло му се много завързано и въобще не го е мислил  ooooh!. Много държи да отиде на поне още един пробен по мат., така че ще дебнем къде и кога пак ще има.

Общи условия

Активация на акаунт