Отговори
# 480
Какво специфично има в сгъването и въобще има ли някъде точно описание как протича матурата - кое в какви пликове се слага и т.н.

В малък плик се слага отрязък от листа , на който са записани данните на детето от служебната бележка, в по-голям плик се поставя ...... , в кафяв плик ........  #Crazy лудост

# 481
http://smg.bg/dox/Rez%20Proben%2004.2014%2007%20klas.pdf - резултатите от пробният изпит от 13.04.2014 г. в СМГ. Моля, разтълкувайте ми 4-те колони! #Crazy

Теста е до 20-та зад вкл и имате оценка на теста, с брой точки. После 21,22 задачи - толкова точки и 23,24 толкова, накрая общо точки.
Така би трябвало да е.

# 482
има и впечатляващи резултати от типа 4 точки на теста, 1 от втори модул, общо 5 точки

чак ми е странно откъде родителят е разбрал, че изобщо се провеждат пробни изпити, след като досега не е установил, че детето му не се справя хич с ученото в училище

# 483
  • Пловдив
Колона 1 тест - точките от т.нар. първи модул. Максимален брой точки 65.
колона 2 и 3 - задачите от втори модул, където 21 и 22 обикновено са задачи тип ПИЗА, а 23 и 24 са за подробно разписване. Явно са решили да дадат точките отделно.
колона 4 - общ брой точки първи + втори модул.
Идеално е представянето на точките.

antea, може да са им казали в училище или да е разбрал от познати. Има хора, които изобщо не си дават сметка, че децата не са добре подготвени, когато виждат 6-ци в бележниците.
Има и друг вариант - накарали са детето на сила да се яви на ПИ, то пък е решило да загражда отговорите на тото и така ... насила хубост не става. Споделям личен опит от преди време.  Peace

# 484
...Теста е до 20-та зад вкл....

Мерси, но колко точки е максимумът и на каква оценка от шестобалната скала отговарят точките? ...

# 485
  • Пловдив
...Теста е до 20-та зад вкл....

Мерси, но колко точки е максимумът и на каква оценка от шестобалната скала отговарят точките? ...

тест - максимум 65 т.
тест + 21, 22, 23, 24 - 100 т.
скалата - няма официална такава към този момент. Оценката е относително понятие, което се базира на получените точки. На този етап те носят достатъчно информация за това къде се намира детето спрямо останалите, явили се на този ПИ.

# 486
ясно, че нищо не ми е ясно.... Embarassed Laughing желая успех на всички деца.

# 487
  • Пловдив
ясно, че нищо не ми е ясно.... Embarassed Laughing желая успех на всички деца.

Като не е ясно, пак питай. Ако искаш ориентировъчна оценка, кажи колко точки има детето на теста и общите точки, и ще ти дадем оценка по миналогодишната скала. А пък ако някоя майка си поиграе, може и да ти каже къде се намира детето ти сред останалите. В края на краищата не всички сме спецове по трансформиране на файлове и ексел.  Hug

# 488
благодаря, почва да ми става ясно, като премина първоначалния шок...той има 44,5 точки - 38/4/2,5 и реших, че това е под 3-ка  Rolling Eyes, но после видях и по-ниски резултати, та сега не знам да го набия ли или да го похваля!  Wink Laughing Joy

# 489
В малък плик се слага отрязък от листа , на който са записани данните на детето от служебната бележка, в по-голям плик се поставя ...... , в кафяв плик ........  #Crazy лудост
Предполагам че това им се обяснява на самия изпит и времето за поставянето на всички неща в пликовете е извън времето определено за решаване на тестовете.

Леле като гледам има деца с по 99 точки, поправям се видях едно със 100 т. - БРАВО!

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 13:59 от tsveta_pile

# 490
  • дядовата ръкавичка
Момичета, след като вече излязоха резултатите от изпита в СМГ, дали мога отново да помоля за отговорите на първи модул. Синът ми решава теста вкъщи, но има някои въпроси, за чиито отговори не съм сигурна.

Браво на успешно справилите се деца!

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 14:01 от Айяла

# 491
  • Пловдив
благодаря, почва да ми става ясно, като премина първоначалния шок...той има 44,5 точки - 38/4/2,5 и реших, че това е под 3-ка  Rolling Eyes, но после видях и по-ниски резултати, та сега не знам да го набия ли или да го похваля!  Wink Laughing Joy

По миналогодишната формула
на първи модул има 4,277
обща оценка за кандидатстване 3,970
дали ще го биеш или не, решаваш ти.  Mr. Green

# 492

Вижте, точките са нещото, което е важно. Каква оценка формират те за момента не е важно, може половината на максималния брой точки да е 3, но може и да е 4, на реалния изпит формулата за формиране на оценката според броя точки се определя след като се проверят всички работи на кандидатите, огледат се нещата и се напасват спрямо общата успеваемост на випуска. Никой не знае коя година каква ще е формулата, МОН си решава.
Така че, за момента ако вкарате таблицата в ексел с едно прости ранжиране на момчета/ момичета и впоследствие на резултата по броя точки ще добиете представа как се класира чавето спрямо останалите. Предполагам че това Ви интересува.
Ако очаквате то да има оценка примерно 5.12 и да прецените дали и за къде тази оценка ще му стигне, е забравете, оценка на НВО...След като видят какво е общото ниво, сравнят с план-приема и преценяк как да го напаснат.
Такава е системата...

# 493
Пък и да не забравяме че резултатите от СМГ са една много малка извадка (~10-15%) от випуска, а и едва ли теста може да се каже че е със сложност подобна на НВО (поне статистически погледнато от предни години).

# 494
  • Пловдив
tsveta_pile, съгласна съм, че това са много малко деца на фона на всички, които ще се борят за класиране в София, както и с това, че изпитът е по-труден. Но нали целта на ПИ е да видиш къде се намира детето ти спрямо останалите.

Да вземем пример - детето има 50 т.
вариант 1 - този резултат му отрежда 30 място от 300 деца, считаме, че това е добър резултат /преди него има само 29 деца/
вариант 2 - този резултата му отрежда място 200 пак от 300 деца, е това вече не е чак толкова добър резултат /преди него има 199 деца/
Не знам дали успях да обясня добре какво имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт