Отговори
# 570
Много точно го е написала  Andariel,в последните две изречения. Peace
Да не се търси оправдание при липса на концентрация в глада.

# 571
  • Варна
Моя и преди двете матури изяде по една пълна купа макарони със сирене и масло. На изпита само вода.И аз мисля, че не е удачно да ядат каквото и да е . Naughty И това, че пробния го знаят "пробен" си е баш така, психиката е голяма работа! Wink
На малкия веднъж му сложих шоколадче към водата за мат.състезание-ял,пил,ял,пил и до тоалет ходил и накрая резултатите плачевни. hahaha (не че е от това де, ама ми направи впечатление тогава,чак така не беше се излагал Crazy)

# 572
  • София - Рим и обратно
и кога по-точно ще яде
Преди изпита. Това писах,  никъде не съм споменала за ядене по време на изпита. Може би съм се изразила неясно.

# 573
Миналата година закуската пред изпитите беше по изрично предпочитание на младежа- -каквото пожела -  това  яде. Единия ден беше палачинки, втория... мисля - гофрети. Обилно, с шоколад, със сирене, мед и пр.
Когато правя закуска за тазгодишния седмокласник, и най-вече преди пробни правя сандвич като описания по-горе, плюс 1-2 варени яйца. Не зная защо, но аз много варения яйца  давам сутрин на децата си - нарязани със сол и лимон - така ги е научила майка ми. Могат да изядат по една чиния. Когато бях дете учителката по биолигия казваше така - отличниците да ядат по две варени яйца сутрин, слабите ученици - по едно Laughing Laughing
Пловдивските деца имаха шанса в два поредни дни да се явят на изпити по български и математика - и двата много добри.  Моето хлапе сега отмаря, след като почине започва подготовка за урока по математика утре сутрин. Вчера следобед на курса по български са разгледали теста на И. Рилски - мисля, справил се е . При първа възможност ще ги кача.
След днешния уикенд подготовката на децата навлиза в последен етап - яко тренировки и минаване на колкото се може повече изпитни варианти. Последни преговорни уроци и чистене на грешки, както и припомняне на стар материал. Всичко това само чрез много пробни тестове. У дома, на курс, в училище - ежедневно и упорито. Мотивацията и желанието за успех на децата се увеличава пропорционално с натрупване на знания и увеността им че се справят. Дайте им да четат справочника - има чудесни напътствия км тях с  описание на самия изпит - да видят, че не боли, не е трудно и невъзможно. Просто шанс да покажат какво са научили и какво могат.

# 574
G...D.., както си описала подготовката за идните дни чак мен ме "заболя". Аз също мисля така да бъде, но ще видим, ти имаш опит, аз малко плета краката в тази суматоха в последните дни.
Относно яденето сутрин- както  го разказваш G..D.. моя, ако изяде толкова ще му се доходи в тоалета, а той не ползва училищната за "такива" цели.А бе, ни така- ни така.
Имам въпрос- как ще се "дели " оценката от изпита по физика-химия-биология, т.е. ако детето има като обща оценка 4.75 , как ще се впише оценката по отделните предмети.

# 575
  • София
мисля, че всеки учител си гледа частта по неговия предмет. Хич не го мислете! Трябва да минете българския, математиката, както и специалните изпити, ако децата ще се явяват на такива в определени училища.

# 576
Annyto_e - самите деца се заразяват едно от друго. Работят и дават много от себе си. Общо взето през май сътворяват чудеса от храброст.
 Важното е, че няма нов материал. Ще повтарят, ще потретват - колкото им е нужно за да усвоят матриала . И да го прилагат . Митко пише на  А4  правила - било по български, било по математика и ги лепи по стените. Там са още налепени правилата писани от брат му.  Той допълва с такива на които се е натъкнал и за жалост не е съумял да приложи без чужда помощ.

# 577
  • Пловдив

Имам въпрос- как ще се "дели " оценката от изпита по физика-химия-биология, т.е. ако детето има като обща оценка 4.75 , как ще се впише оценката по отделните предмети.

Ако не се лъжа получават 3 оценки ... отговорите и точките се дават за всяка част отделно.

# 578
Получават три оценки!

# 579
Не знам как ще се справи моя с изпитите по "другите" предмети, много му е зле подготовката. Особено по история, имат господин, който в часа говори за всичко друго освен за материала, който трябва да се изучава. По физика пък е толкова лоша дисциплината, че госпожата губи повечето време за усмиряване, не знам  Thinking.

# 580
Annyto_e ,ако оценката по някой от тези предмати не ви е балообразуваща при кандидатстването,няма какво да го мислите Hug

# 581
  • София
Сега се сетих, че миналата година Мама Цоцоланка беше сложила на първа страница на всяка тема списък с нещата за всеки изпит, набор документи, график на дейностите и др. критично полезни напомняния за родителските изпушили глави. Спомням си и идеята за ястията с розмарин за децата (и с картинка), щото розмаринът действал добре на мозъка.
И мантрата "На първо класиране по първо желание!"

# 582
G..D.. , думите ти звучат много успокояващо... По някакъв начин мотивират седмокласник, докато ги чете, а какво ли остава, когато действието се извършва пред някой ученик. Продължавай все така !  Hug Praynig

# 583
А мен пък направо ме спаружват..направо ми е нереално(нищо лично G.D Wink )

# 584
  • Пловдив
А мен пък направо ме спаружват..направо ми е нереално(нищо лично G.D Wink )

Ха ха...и мен...ама не смеех да се обадя досега... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт