Отговори
# 585
  • София
Темата е за това - всеки да сподели. Peace Така е при G.D, при  друг е иначе, при трети е  по съвсем различен начин. За едни казаното е стимулиращо и мотивиращо, за други е излишен натиск, за трети  друго.. Нали затова сме различни?

Ох, набарахте слабото ни място -  похапването. Joy С пика на пубертета при нас в комплект върви и  вечният глад. И двете похапват и преди пробен, и след пробен, и преди училище, и след училище, и в голямото междучасие.  От вратата се пита какво има за обяд, дето се казва още не са се съблекли, събули и измили... Но сами са си изработили рефлекс и на пробните нито пият, нито ядат нещо. Така че определено храна няма да носят и на реалните изпити, вода обаче ще вземат  за всеки случай. Laughing

# 586
  • Варна
Моят син преди пробен хапва само шоколад, така пътьом, иначе си носи само вода, даже не съм го питала кога я пие. Шишето винаги е едва преполовинено. На същинските изпити пак ще е така, не му минава и през ум да си носи нещо за ядене. Сега да не си помислите, че е злояд, не и него го гони постоянен глад. Сутрин докато си отвори очите в 6,30 и пита готова ли му е закуската Simple Smile, на мен в 6,30 ми е рано даже за кафе, да не говорим за филии с шоколад.

# 587
  • София
Отговорите на ПИ по БЕЛ в Регалия:

http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/piz_7kl_2014/bel … otg_03_270414.pdf

Този път по-добре се е справил младежът на теста, но ... много се ядосвам на грешки
върху четене с разбиране  Twisted Evil
За храната - по принцип сам си приготвя закуската и не го знаех какво е хапнал преди изпита -
оказа се почти нищо, умрял от глад до края, а резултатът му се очертава като един от най-добрите по БЕЛ.  Laughing

Дали има някъде задачите от вчерашното състезание в НПМГ?

# 588
  • дядовата ръкавичка
Дали някой ще може да качи ПИ от Регалия по БЕЛ? Благодаря предварително  Hug

Моят започна да допуска грешки на неща, които уж преди бяха бетон: подчинени изречения, наклонения. Проблемът е, че личната му мотивация е нулева. Нищо общо с амбициозните момчета на G.D. Прави еднотипни грешки, но за миг не му идва на ум, че би  могъл да преговори, да си поприпомни. За всичко трябва да го ръчкам, да поставям конкретни задачи и срокове. Ами, омръзна ми вече  Crossing Arms

# 589
Айяла, да не ви разочаровам, но трябва да ви кажа, че с повечето момчета е така. А и още по-важно - не си мислете, че със седми клас ръчкането приключва - в осми клас моите ученици боксуват, защото майките им вече не ги проверяват, подбутват и т.н. и те се усещат едва след н-тата двойка, че и в езиковите трябвало да учат усилено, особено в осми клас...

# 590
  • София
Не се шашкайте! Винаги чуждите деца изглеждат по-мотивирани и по-амбициозни!  Grinning
Лично за мен, щом бърка неща, които преди са били бетон, значи напрежението си казва думата и е добре да се кротне малко, за да му се нареди пъзелът.

# 591
А мен пък направо ме спаружват..направо ми е нереално(нищо лично G.D Wink )

Ха ха...и мен...ама не смеех да се обадя досега... Mr. Green

Спаружването го има в определен етап, да. И мен не ме подмина. Но  Naughty...... мисля си -  късно е за подобни  емоции. Сега при мен е време  надеждата  и вярата трайно да се заселят в душата ми.  Познато ми е от миналата година . В началото на май на всички ни се проясни. Вероятно защото самото дете реагира доста по адекватно. Само се моля проклетия пубертет да изчака поне още месец, пък тогава да идва. Че на моменти го виждам как сякаш някой го отнася нанякъде и пред мен стои само празна опаковка.

# 592
  • София
Не мога да повярвам, че дойде време за изпитите. То аз навлизам в цикъл с класиранията, нали имам трима кандидатстващи.

Моят син не решава задачи, не успявам да го накарам. Всяка свободна минута чете книги и обмислям да му ги отнема. Говоря колко е важно да влезе в добро училище, но той искал да бъде като 80% от българите - с ниски доходи. Хора, издивявам. Аз ли нямам подход към него, той ли е много мързелив, не знам, но яко сме го закъсали.

# 593

Моят син не решава задачи, не успявам да го накарам. Всяка свободна минута чете книги и обмислям да му ги отнема. Говоря колко е важно да влезе в добро училище, но той искал да бъде като 80% от българите - с ниски доходи.

хаха, според мен те тролва, и то доста успешно Laughing
а от друга гледна точка, един мъдър мъж е казал, че на човек са му нужни само 8 прочетени книги, за да общува нормално със себеподобните си, но за да разбере кои са тези 8, е нужно да прочете 8000.... Simple Smile така че аз определено бих адмирирала в пъти повече желанието му да чете, вместо да намила пробни тестове и малоумни преразкази до полуда... грубо се изказвам за преразказите, но никога няма да схвана смисъла на уменията, които придобиват, преразказвайки мислите на някой, вместо да развиват свои собствени

# 594
  • дядовата ръкавичка
Говоря колко е важно да влезе в добро училище, но той искал да бъде като 80% от българите - с ниски доходи.

Joy, то не че виШУто е гаранция за високи доходи.

И моят много чете напоследък ..... сега намерил да ми чете  Mr. Green  Wink

Последна редакция: пн, 28 апр 2014, 11:26 от Айяла

# 595
  • София
И моята щерка каза, че пробния вчера в Регалия бил сравнително лек. Но...въпреки всичко на първия модул около 60 точки това е.... #Cussing out На предния беше същата работа ...57. За преразказа ще видим като излезнат резултатите. Само искам да е спокойна и да мисли трезво.. Сега мислим само за концерта, който предстои от танците и е физически скапана от репетиции ...няма сили детето  Praynig . сега ще прескочи и 1 ден от училище, но това ....страст към народните танци  Hug

# 596
Преди 2 седмици открих че личната карта нямаше печат и след това разбрах че и на друго дете е липсвал - проверете и за това.
За яденето, предполагам че няма да позволяват солети, чипсове и разни хрупанки. Дъщеря ми страшно се разконцентрира от такива шумове. На пробния по БЕЛ каза, че един младеж хрупал шумно чипс и звука и се набивал в главата. Историята малко ми напомня за мистър Бийн на изпит  hahaha
Аз един друг въпрос - децата сами ли избират мястото си в стаята или квестора ги насочва?
Притесненията ни са да не се падне клатещ се чин или стол или място дето да напича слънце до прозореца - претенции много  Rolling Eyes

# 597
Моля ви, пуснете пробния от Регалия по български  Praynig

Браво на децат ви, че четат. Няма нищо по-добро от това на този етап. Борят стреса, трупат речник. Похвално!!!!!!! Моя Митко не е от най-четящите, но сега си спомням, че брат му миналата година също много четеше, и у дома смятахме, че така бута напрежението. Не го спирахме, че то как да спреш четящо дете!! Аз нееднократно съм споделяла нашия проблем с преразказа.  Сигурна съм, че основната причина за това да не може той да пише свестни преразкази е  факта, че не чете. Понякога го виждам да чете  фразеологичен речник... или сборник с примерни преразкази... това е  - за друго няма - желание, интерес, време... все неща дето ги няма.

# 598
Аз един друг въпрос - децата сами ли избират мястото си в стаята или квестора ги насочва?
Притесненията ни са да не се падне клатещ се чин или стол или място дето да напича слънце до прозореца - претенции много  Rolling Eyes

според справочника от РИО разпределят децата. Идеята е да са разхвърляни равномерно  и да няма струпване по стаи на  деца от един и същи клас

# 599
  • София - Рим и обратно
Maй наистина вчерашният ПИ в Регалия е бил лек - моята госпожица е със забележителен резултат, а досега все се представяше посредствено.

Общи условия

Активация на акаунт