Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 51 671
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • ГОре на черешата...
Хриси, страхотни лалета, благодаря, че ни ги показа Hug!

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 14:47 от mari_eta

# 226
  • на североизток от Рая

Последна редакция: вт, 15 апр 2014, 20:16 от neli mar4

# 227
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Като стана дума за амарилиси, имам 2, които гледам от повече от 2 години, че може и 3 /доста отдавна/ е не щат и нещат да растат... Вадят по 2-3 хилавилистенца, ама за цвят дума не обелкмат!!!
Искат ли нещо по-специално? Аз съм ги пресаждала, бяха издънки при една стабилна майка. Чокнах си ги двете и си ги гледам, ама за сега безрезултатно! Rolling Eyes
Приемам съвети.

# 228
# 229
  • в огледалото на живота
Hada,красота за окото  Heart Eyes
Момиче,не се съмнявам,че имаш добра техника за снимане,но притежаваш  тънък нюх и усет за да уловиш такива кадри!
Още веднъж благодаря за цветните пейзажи  Hug

Хекси,много шарена полянка с лаленца Heart Eyes Разходих се виртуално из нея!

Рейч,глоксинията от кога я имаш?Пиши ми на лични,когато имаш време да споделя нещо  Hug

Мариета, Hug
Ще се справиш,вярвам в това!

# 230
  • Пловдив
Мариета, стискам палци и те мисля!  Hug

Аз набързо към denima, devi4ca, donchevas -чакайте си мъничетата сенполии утре! Ще има доста да разопаковате, като внимавайте при махането на памучето, което е върху почвата  Simple Smile

Много хубави цветя пак са напълнили темата!  Heart Eyes

# 231
Здравейте момичета!Страхотни неща показвате   bouquet От няколко дни следя темата,защото ми е много интересна.Все още нямам какво да ви покажа,но имам едно въпросче-купих си тагетиси и мушката,каква пръст ще трябва да си купя?Някаква по-специална ли?

# 232
  • ГОре на черешата...
Пускайте  палците, всичко е наред  Party!
Падна ми камък от плещите, мОтах се после с празна глава, зяпах по витрините и цветарските магазини, ама нищо не си харесах. Много претенциозна съм станал явно  Crazy. След малко ще направя втори тур, не може да не отбележа повода с китка Mr. Green.

И смело се хвърлям да си правя кухнята.

Благодаря ви Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

# 233
  • София
Здравейте, отново от мен Simple Smile След известно време на чудене днес вече съм сигурна, че имам трипс по 2 от теменужките(сентполии). Последната, която купих беше заразена, но понеже на мен ми беше за първи път и доста време се чудих какво е. Но днес на най-хубавата ми теменужка с големите цветове видях гадовете Sad Има ли някой опит с трипса? Четох, че се пръска с актара, моспилан, но много ме е страха да не съсипя листата  Cry Актара нямам, но ще купя. В момента имам моспилан да пробвам ли с пръскане или само да полея пръста.. Макар че трипса поразява първо цвета после листата Sad Незнам какво точно да направя. А може би има готов препарат срещу това.

# 234
  • Пловдив
Здравейте, отново от мен Simple Smile След известно време на чудене днес вече съм сигурна, че имам трипс по 2 от теменужките(сентполии). Последната, която купих беше заразена, но понеже на мен ми беше за първи път и доста време се чудих какво е. Но днес на най-хубавата ми теменужка с големите цветове видях гадовете Sad Има ли някой опит с трипса? Четох, че се пръска с актара, моспилан, но много ме е страха да не съсипя листата  Cry Актара нямам, но ще купя. В момента имам моспилан да пробвам ли с пръскане или само да полея пръста.. Макар че трипса поразява първо цвета после листата Sad Незнам какво точно да направя. А може би има готов препарат срещу това.
Съжалявам да го чуя. Аз пръсках с мопсилан май беше, като полях и почвата. Обаче всички цветове трябва да ги махнеш. И сега като напръскаш след 7-10 дни пак. И при тази процедура ги изнеси навън, че е миризливо и опасно все пак! И да не забравя- напръскай и здравите теменужки. При подходящата концентрация на препарата (вероятно написана на опаковката) няма да изгориш листата.
Здравейте момичета!Страхотни неща показвате   bouquet От няколко дни следя темата,защото ми е много интересна.Все още нямам какво да ви покажа,но имам едно въпросче-купих си тагетиси и мушката,каква пръст ще трябва да си купя?Някаква по-специална ли?
Каквато искаш.  Simple Smile Има разни почви специално за цъфтящи, обогатени с подходящите елементи- може да вземеш такава.

Мариетка, радвам се, че се е получило- каквото и да беше!  Hug

# 235
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Като стана дума за амарилиси, имам 2, които гледам от повече от 2 години, че може и 3 /доста отдавна/ е не щат и нещат да растат... Вадят по 2-3 хилавилистенца, ама за цвят дума не обелкмат!!!
Искат ли нещо по-специално? Аз съм ги пресаждала, бяха издънки при една стабилна майка. Чокнах си ги двете и си ги гледам, ама за сега безрезултатно! Rolling Eyes
Приемам съвети.

готово Simple Smile давам същия, като на колежките и на мъжО:

спри да поливаш, сложи в гардероб, под легло или където намериш, но да е тъмно и не поливаш. изчакваш да изсъхнат листата (месец-два) след това вадиш и започваш да поливаш.
колежките изкараха два цветоноса с по 4 цвята
мъжО и компания: един цветонос с 3 цвята  Hug

# 236
  • София
Благодаря, Таня   bouquet Ще ги напръскам тези дни, сега само махнах някой цветове, които като ги разклатиш или разбуташ бълват гадинки Sad Бях забравила, че моспилана е отровен, добре, че писах тук. Щях да напръскам вкъщи и да годишаме всички, барбар с детето ooooh! Но ще изчакам да се вдигнат малко температурите, че в момента в София е супер студено и се притеснявам да ги изнасям на вън...Благодаря още веднъж   bouquet

# 237
  • Велико Търново
Ще ви покажа какво ми излиза от вризеята, аз си представях, че трябва да са цветчета, но това не е май точно такова:

Някои не можаха въобще да излязат така и направо изсъхнаха, но и в началото не поливах в розетката, както пише по форумите.

# 238
  • в огледалото на живота
Надежда,това не е ли Тиландсия или аз греша?
Майка ми има такова цвете и миналата седмица видях цветчетата му,но нейната е розова пръчка /цвета е син,много са нежни.. Heart Eyes/
Ще снимам и ще покажа ако не са увяхнали вече.

Табакова,така и така си почнала да съветваш,да дадеш и на мен такива..
Кала Пикасо коята ми прати ми е обидена нещо... Sad
Бях писала,че началото на март я извадих от транспортната саксийка защото коренчетата и бяха избили от нея.Спазих всички правила:дренаж,добра почва,засях съвсем отгоре без да я покривам изцяло,на светло и  топло е на прозореца вътре,поливам умерено не върху грудката,но си стои така...нищо не се показва... Cry
Къде греша.. Confused
Така и се радвах зимата,че не беше увяхнала,ама май не е за добро...

И да благодаря не на последно място за изпратените сентполиии.. Hug Hug Hug
Преди малко получих известие,но чак към обед ще ходя до офиса на Еконт...как ще издържа аз си знам... Crazy

И накрая:съседите при мама си прекопаваха градината,имат доста момини сълзи вече избили и ми предложиха.Може ли да виреят в саксия и момента удачен ли е за това?

Простете Девичка -любопиткова за многото питанки,но знам,че ще намеря отговори тук  Hug

За сега толкова,по-късно и снимков матрЯл на новите подаръци  Peace
Тук вали и е студенооо.... Crossing Arms

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 13:05 от devi4ca

# 239
  • DE
Привет мацки и мачоци Hug
Аз да се похваля, че след няколко дни бели-мечовски студ, дъжд и градушки, днес е пекнало едно слънце....
Чак на очото си не мога да повярвам Laughing

Мариетка, почвай...кърти и прави новата куФня.
Честито!
Хекси, на разсадите им липсваше топлинка и слънце-ще се оправят.
Изкарвай ги вече на вън като има слънце.
devi4ca , за момините сълзи е вече късно да пресаждаш.
Като преминат, можеш да извадиш няколко коренчета и бучнеш в саксия.

Толкоз от мен за сега. Наминах само на дъра-бъра Mr. Green

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 13:06 от matze

Общи условия

Активация на акаунт