Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 181
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Ще си позволя да задам един лаишки въпрос - четох някъде, че петуниите трябва да се пазят от дъжд. Тогава как биха живели на балкон?

Засега просто съм обърнала сандъчетата към вътрешната страна на балкона, където съвсем слабо пръска при дъжд, не че е проблем, но все пак мястото им е от външната.  newsm78

Може би се има предвид че силен дъжд може да разкъса и унищожи нежните им фунийки. Моите ги държа на балкона обърнати навън. При силен вятър и пороен дъжд гледам да ги прибера някъде на балкона, но понякога не съм успявала и резултата е точно такъв - разкъсани цветове.

# 286
Ясно, не е чак такава драма Simple Smile Благодаря  Hug

за първи път гледам цветя (досега само кактуси, нецъфтящи и подправки) и всичко ми е мътна индия  Crazy

# 287
Нения, добре дошла в отбора   bouquet
И аз не съм много опитна, но с каквото имам опит и мога помагам, защото знам колко безценни са ми съветите на момичетата в темата, които отдавна отглеждат какви ли не цветя.
Аз в един момент реших да продължа цветната традиция на баба ми (лека и пръст) и открих че отглеждането на цветя ми действа толкова разтоварващо и хубаво ...

# 288
  • Русе
Ех,че хубави разцъфнали градинки   bouquet   и аз искааам.... ама то като си нямам открито пространство и си мечтая  Embarassed
Ще ви досадя малко със снимки и се извинявам предварително,ако прекаля!
Най-разцъфналото мушкато за момента! Отнесох си го от майка ми,миналогодишно е,стърчало нанякъде според нея и го вързала на пръчка да расте нагоре,та сега е като малко дръвче. Много ми хареса и ... сега е при мен!  Mr. Green

И две нови придобивки,които се надявам да отгледам успешно.Имам и нови две от по-дребнолистните мушката,които не знам точно какви ще излязат на цвят.Едното го взех за бяло,но  ми жълтее и ще съм много приятно изненадана,ако е такова.

# 289
  • София
све, страхотна корона е оформило Simple Smile Аз един сакъз съм го заложила да гледамоплетен нагоре, ама да видим. преди много време видях снимка и много се впечатлих.

# 290
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

И аз ще се включа скромно, че да не ме забравите.  Wink

И в нас имаше Великден.  Simple Smile

Скрит текст:

До скоро!   bouquet

# 291
  • София
Само да докладвам, че хоята ми вече е с коренчета и голата пръчка и тя пусна корен и листенце Crazy

# 292
Купих си 5 циганчета днес. СЕга ще потърся идеи как да ги аранжирам. Взех си от пазара и едни цветя подобни на латинки, ама не съвсем жълти нещо с м, но не им запомних името. утре ще снимам.
Дано да не вали само.  Praynig Peace
Ето великолепни идеи:
http://www.pinterest.com/shellegirl/flowers-impatiens/
Колко броя циганета трябва да сложа в саксия с диаметър 20см?

Последна редакция: ср, 23 апр 2014, 21:41 от Шаварче

# 293
Приемам предложения за зелени некапризни растения.... имам няколко свободни места на цветарника.

* Боби *, не съм запалена цветарка, но мога да препоръчам дифенбахия. Щом у дома оцеля, значи лесно се гледа! Laughing
Подкрепям с всички крайници! Майка ми има по три четири растения в саксия- сами си се множат. А само се поливат и отвреме-навреме се бършат листа.

# 294
  • Кюстендил
Здравейте! Сега ще ви покажа новите ми придобивки-подаръчета с въпросчета към всяко от тях  Blush
този прекрасен лилиум ми беше подарък за Цветница от прекрасната свекърва на сестра ми, започна доста бързо да прецъфтява, дали е нормално или изпускам нещата от контрол? И когато прецъфти, как се процедира?

това пък е подарък за РД от моята приятелка, дали е газания или нещо друго ...? Blush

, тази красота също е подарък, но за пръв път влиза в дома ми орхидея. Знам, че има тема за орхидеите, която не можах да открия, за да се информирам за отглеждането й преди да е станало късно, ако някой ми пусне едно линкче към нея, ще съм безкрайно благодарна  Hug.

# 295
vaniu6eva, аз лилиумите ги насадих на село в градината, но бяха луковици доста покълнали, а за орхидеите това линка, но има бая за четене:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=761320.600;topicrefid=3

# 296
vaniu6eva, страхотни придобивки  Heart Eyes За орхидеите- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=761320.0
Има едно неписано правило, че първата орхидея винаги умирала. Не го вярвах, понеже я отгледахме някъде 7 месеца, обаче се спомина. Сега трупам опит с втора  Mr. Green

Момичета, върнах се да ви чета назад. Любовта към сентполиите пак се събуди със страшна сила  Embarassed и ми стана любопитно коя е страничката във фейсбук на Танчето, за да си поръчам и аз.  Embarassed

Момичета, понеже нямам Кауфланд наблизо/Практикер и Мосю Бриколаж, да ви помоля ако видите такава роза, да ме известите

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 12:03 от Инат до откат

# 297
  • Кюстендил
Благодаря ви!  Hug
rotkiwi, моята приятелка ми каза: "Името е ...??? нещо като Осцилококцинум беше, но не го запомних"  Mr. Green Паднах от смях! Тя няма много опит с отглеждането на цветя и успява много успешно да умори почти всичко, което й се подарява  Laughing, но важното е, че не се отказва  Naughty
Потапям се в темата за орхидеите  Whistling

# 298
  • на североизток от Рая
Ванюшева, тук пише за твоето цвете. Преди години  и мен ме разсмя името му. Много ми е красиво това цвете.

http://www.enciklopedia-cvetia.w-bg.com/index.php?option=com_con … =201&Itemid=2

rotkiwi , ако може,  прибирай тези дълги постове в скрит текст.  Peace и Добре дошла в темата! Simple Smile

# 299
Здравейте,

следя ви с интерес, защото показвате невероятни красоти.  Peace Много искам да си засадя синя едра петуния, знаете ли от къде мога да купя разсад?

Общи условия

Активация на акаунт