Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 216
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • Карлово
Здравейте! Моля за съветите ви . Подариха ми коледна звезда за празниците и аз като добросъвестна домакиня се погрижих за нея както прочетох в интернет. Там пишеше , че ще издържи месец и ще и окапят цветните листа.И тогава трябва да я подрежа. Явно и хареса у дома, защото днес 4 месеца по-късно не само си е все още цъфнала, но и започна да изкарва нови листенца.Какво да направя? Благодаря предварително!

# 316
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте! Моля за съветите ви . Подариха ми коледна звезда за празниците и аз като добросъвестна домакиня се погрижих за нея както прочетох в интернет. Там пишеше , че ще издържи месец и ще и окапят цветните листа.И тогава трябва да я подрежа. Явно и хареса у дома, защото днес 4 месеца по-късно не само си е все още цъфнала, но и започна да изкарва нови листенца.Какво да направя? Благодаря предварително!

нищо  Hug

харесва ѝ мястото и начина на обгрижване  Grinning

# 317
Здравейте!
Моля за съвет!

Тази моя много обичана юка малко се изкриви през зимата. Остана суха, защото отсъствах и като се върнах беше й много омекнало стъблото. Подпрях я, но не можа да стане права.

Та въпроса ми е може ли да я отрежа като е така голяма и откъде, ако може?

Иска ми се този, левия прът... той е по-кривичък.

# 318
  • в огледалото на живота
dididi привет  Hug
Само да се появи Нели Марч и ще те посъветва да режеш смело.... Simple Smile До тогава ще те успокоя,че има начин тъй като и нейното дръвче претърпя такава интервенция  Peace

Табакова,моля от сега да ме добавиш в списъка за притежание на шарената сентполия.....мммммм, Heart Eyes красавица Ще чакам мълчаливо и тихо..... Whistling

Някои пита по назад за алоето и ''подстригването ''му,извинявам се за забавената снимка...Ето снимки:

преди:
Скрит текст:

Виждат се ясно старите удебелени и провиснали клонки,тях отсраних
сега:
Скрит текст:

подновено и съживено вече е растението,много бързо избуяват младите краища

Да си покажа и подаръка от Денима Hug,едно бебе-сентполия.Бъдеща красавица от вида''Свадебен букет''...незнам дали правилно го написах.. Blush
Скрит текст:

Благодаря и на Ради за белия здравец който ми прати  Hug,малко да се посъживи и него ще снимам,че вчера цял ден ядове с тези пощи.... #Cussing out

Нели,петунията е разкош... Heart Eyesлистнцата и като кадифе изглеждат....
Имам да покажа някои други неща,но в идващите дни  Peace

При нас отново вали.... Tiredспокоен петък на всички  Hug

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 08:08 от devi4ca

# 319
  • Бургас
Привет и от мен,тия дни само ви чета,но сега и аз имам да се хваля Mr. Green
Получих и аз бял здравец от Асеновград заедно с една пратка.Вече е в градината,а днес ако не вали и другите.Писенце   bouquet
И да покажа пратката още не разопакована  Heart Eyes ягодови дръвчета
Скрит текст:
тука едното/защото другото отиде при брат ми/ заедно с вчерашните ми покупки Crazy

от около 15 фрезии,поникнаха три и цъфнаха двете

това не помня дали го показах newsm78,алисум ,от цветница ми е
Скрит текст:
и малко от градината,тия рошави лалета много трудни за снимане
Скрит текст:

аквилегия/кандилка/
Скрит текст:
бялата азалия започва да отваря цветове Heart Eyes
Скрит текст:
ами, за сега това от мен
Като на Нели петунията имам и аз или е подобна,после може да снимам,от Разцвет ми е.
А за семена,дори и да се съберат не излизат същите,аз съм опитвала.
dididi ,щом те дразни,режи смело.Точно сега е момента.
Девичка,радвам се успях да те зарадвам,макар и на половина  Confused
изчезвам да градинарствам Mr. Green мокро и влажно е на вън,първо саксийни ще пресаждам и ако пекне,ще тичан по двора.
Лек ден!  bouquet

# 320
  • Пловдив
Добро утро!
За дъжд не ща и да чуя...вчера така го отнесох в най-голямата буря бях навън с детето.... добре поне, че градушката не ни чукна по главите  Grinning
За юката- нямам личен опит точно с такава, обаче и аз съм на мнение- режи! По-запознатите ща кажат от къде и по колко  Simple Smile
Денима тия рошавите може да са трудни за снимане, но са много красиви!  Heart Eyes
Девичка, перфектна му е фризурата на алоето. Извини ме за въпроса, ама аз от теб ли имам такова?  Embarassed Не помня вече кое от кой имам, признавам си.
Първо да кажа, че сенполиите може и да ги продавам, но още имам кактуси за подаряване- ако има още желаещи, да свиркат! И каланхоета много имам за чупене, но знам само оранжевото и розовото кои са, другите три не ги знам какви цветове ще изскочат.
За сенполиите пак- чакайте бе, момичета! Ако знаете още колко пърстолистни видове ще имам!А аз преди една- две години като търсех бяха редки и скъпи... Заявките ще ви приема, чак като наистина видя, че имат малки, сега само ви дразня като показвам какви вкоренени вече листа имам. Ще има още за феновете на пъстрите листа, на белите цветове, на розАвото, червеното, синьото, лилавото, на жълтото , на странното. Сега вече раздразних ли ви?  Mr. Green Стискайте палци всичко да е наред само!
Нези, твоята поръчка я знам, айде да те зарадвам- изкара една детка! Стиснат сорт, значи- една, но ще е за теб.  Hug
Нели, като си направиш кухнята ще подберем подходящи по цвят темеужки  Sunglasses
Боли ме глава, не спя по цели нощи, днес бях и на погребение, мрън Confused...
Съболезнования  Cry
И гуш!

Досадих ли ви? Айде стига ви толкова...  Stop

# 321
t_tabakova, разкош! От всички искам!  Heart Eyes

# 322
  • в огледалото на живота
Табакова,стига де...ще ме изселят от къщи значи.....
Искам от всичко по малко..... Mr. Greenкогато-тогава  Peace
Както писах търпеливо магаре съм и чакам.... Flutter

Девичка, перфектна му е фризурата на алоето. Извини ме за въпроса, ама аз от теб ли имам такова?  Embarassed Не помня вече кое от кой имам, признавам си.

Досадих ли ви? Айде стига ви толкова...  Stop

М,неее...не съм ти пращала алое... Laughing
Досаждай,хубаво е.... Crazy

# 323
Здравейте, момичета. Много съм нова в цветарството и имам нужда от помощ. Купих Азалия от Баумакс преди близо 4 седмици. Беше цялата в пъпки, които цъфнаха и вече увяхнаха. Азалията е от този вид:
Скрит текст:
Искам да попитам трябва ли да отстраня по някакъв начин прецъвтелите цветчета и как да поливам от тук на татък. Четох, че трябвало да я прибера на тъмно и студено място (примера беше с килер).... но не ми се иска newsm78 Вие какво ще ме посъвервате?

# 324
  • SHOOT ME 10 $
Здравейте! Вижте с какво се сдобих

Красиво е нали.

# 325
Табакова, влюбих се в пъстрите листа, розовото, лилавото и странното  Heart Eyes  направо ще искам и аз. Ама къде мога да се наредя на опашка?

# 326
  • ГОре на черешата...

сега само ви дразня като показвам какви вкоренени вече листа имам. Ще има още за феновете на пъстрите листа, на белите цветове, на розАвото, червеното, синьото, лилавото, на жълтото , на странното. Сега вече раздразних ли ви?  Mr. Green

newsm09 smile3544 newsm20

Искам, искам, искааааааммммм....

# 327
  • на североизток от Рая
dididi привет  Hug
Само да се появи Нели Марч и ще те посъветва да режеш смело.... Simple Smile До тогава ще те успокоя,че има начин тъй като и нейното дръвче претърпя такава интервенция  Peace

Дааа, правилно си спомня Девичка, рязах юка и то-жестоко. Но тя не беше приятна за гледане моята. Сега ще приложа снимки как е изглеждала, но ще ги скрия, за да не досадя на тези, които са ги гледали вече.

Скрит текст:

Никак не изглеждаше добре, беше изкривена, дори падаше и аз все я подпирах. Нямаше смисъл да я оставя в този вид, затова предприех работа с хладното оръжие - ползвах трион.  Laughing
 Рязах и ревах, оставих я като гола, само двете разклонения и купчина клони до мен на земята.  ooooh! Скоро се появиха зачатъци на нови издънки. Вижда се на едната снимка. После пък избиха, но пораснаха само по  една издънка на двете разклонения. И сега е така. Не съжалявам, че я орязах, съжалявам, че не се разпери както беше, да е по-кичеста. Натопих орязаните клони, пуснаха корени, раздавах. Не знам при кого как върви, не съм се интересувала.
Диди, режи смело. Бързо избиват нови разклонения и дано при теб да са повече.  Peace

Денима, какви са тези ягодови дръвчета? По листата ми заприлича на един вечнозелен храст.
 Фрезията ми замириса!  Heart Eyes

Танче, пиши ме в списъка като чакаща за теменужки. Ти си дизайнер, сама ще ми избереш подходящи за кухнята. Но аз не видях неподходящи, та вече ме пиши поръчала.  Hug Simple Smile Без думи ме остави. Вярваш ми, нали?!  Party Crazy

Танче, на мен Дончева ми даде алое. Да не е и твоето от нея. Когато ти ни прати цветя/водорасли/ и се видяхме с нея да ми даде моите, тогава тя ми даде алое. Може да ти е пращала и на теб.

Мариетка, как си?! Съболезнования за неприятния повод!

Красиво е `циганчето`, Митко, няма грозни цветя.

bouquet

# 328
  • на североизток от Рая
 Реших да покажа нещо. Пиша нов пост, че предишният стана дълъг.

Кучо и Месечинка ми липсват много.  Confused Покажете цветя, не държа да са в саксии, може и с дрехи да са.  Heart Eyes Heart Eyes

Кучо, картофът поникна.  Party

# 329
  • ГОре на черешата...
Ех, че слънчева градинка, Нели, усмихна ме, посред пороя и мрачното време тук...
Скрит текст:
съсед ни беше, но внезапно и така...а иначе чакам нещо днес-утре, дано се похваля Praynig!

Общи условия

Активация на акаунт