Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 106
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • SHOOT ME 10 $
Нещо ново в градината ми

Имам и розови и бели - не са цъфнали още

# 601
  • Русе
Хекси, чудно мушкато и други красоти! Аз нямам кралско мушкато с изключение на едно мини,което още му се чудя дали е кралско или е сакъзче.
Маце, разсмя ме с тази бегониева царица  Joy   Hug  Дано успея да ги опазя,за да ги видя силно разцъфтяли. Като ти гледах снимките на бегониите,не ми се иска да изляза права,но мисля че само най-горното в бялата саксия ще се развие. Confused Ще се радвам да сгреша!  Praynig  Аз пък въздишам по твоите фуксии да знаеш! Мисля,че моите нещо май ги преполивам, не ми растат и цветове нямат. Кандилката в този цвят е приказна,както и снимките!
Нели, бях писала за бегониите ти по-назад,не знам дали видя,но много интересно ми изглежда тази розово-бялата и ще чакам да я видя разцъфтяла.
На Нези и на Митко розите са много хубави!
На Мариетка глоксиниите са чудни,за мушкатата да не говоря!
На Кремито петуниите са разкошни! Аз нямам! На Елинор ще чакаме да видим какви ще станат,ама на мен и сега ми харесват! Hug
Преди малко се върнах от Кауфланд,имаше много красиви бегонии некаскадни ,не знам защо не взех една! Взех обаче  най-обикновена тъмно лилава теменужка за 3.33 и един фаленопсис  Rolling Eyes много тъмен цвят.
Митко ме подпря с публикуването с огрооомна красота!

# 602
Моите 4-листни детелини са малко по гъсти, но пък с много дълги дръжки (около 20-25 см.), midko, знаеш ли защо може да се е получило така?

# 603
  • SHOOT ME 10 $
Моите 4-листни детелини са малко по гъсти, но пък с много дълги дръжки (около 20-25 см.), midko, знаеш ли защо може да се е получило така?
може би са на сянка newsm78
Благодаря ти за оценката  *sve*  Hug

# 604
Момичета, втурвам се при вас и ако може да ме посъветвате.
Откъснах с гола ръка лист на дифенбахия и след 5 минути усетих боцкане на пръстите. Прочетох сега и разбрах, че е от стрихнина, който се съдържа в сока. ooooh! Не вярвам да умра, обаче как да облекча положението? Намазах с Бочко. Дали ще отшуми бързо? Адски неприятно усещане. Tired

# 605
Да действително сокът е отровен, но щом си усетила боцкане трябваше веднага да се измиеш обилно с вода. По неприятно е ако имаш алергична реакция. Ако до няколко минути не отшуми се посъветвай с лекар.

# 606
Измих се, но нямаше ефект. Сега мъничко поотмина, но още имам неприятното усещане. Ще мажа пак с детският крем. Whistling Иначе външно няма зачервяване или нещо такова.

# 607
  • в огледалото на живота
Измих се, но нямаше ефект. Сега мъничко поотмина, но още имам неприятното усещане. Ще мажа пак с детският крем. Whistling Иначе външно няма зачервяване или нещо такова.
Бих изпила нещо противоалергично:Фенистил,Алергозан+също такъв продукт за мазане.
Следи за друга реакция:оток,подуване и не на последно място твоето физиологично вътрешно състояние...не те плаша,но не е безободно щом има изява на алергична реакция....

# 608
Вече отмина. Съвсем слабо усещам на едно място дразнение. Мазах с фенистил. Мих. Чудя си се как досега не съм знаела за тая отрова в дифенбахията. Whistling

Така и така съм се записала в темата, ще се върна назад да ви почета. Hug

# 609
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте!
Някой попита преди 1-2 страници за тези бамбуковите подложки за стенни саксии, или кръгли метални. Аз повдигам въпроса, от къде да си купя само подложки?

Момичета видях да продават азалии за 2лв, прецъфтели, ако си взема ще оцелеят ли, за стайни става въпрос. Нямат шанс в двора ,нали?   Tired

подложките за телените саксии не са ли кокос? преди време виждахме в баумакс  Hug
стайни азалии няма да оцелеят зимата навън, но сега се продават прецъфтели градински азалии и рододендрони  Wink
аз дълго  мрънках в темата за градинска азалия, а в неделя съвсем случайно видяхме на едно пазарче азалии по 4 лЪва и рододендрони по 8 Simple Smile Simple Smile ) азалията е розова с двуцветни листа (зелено и почти бяло), а рододендрона е жълт Simple Smile Simple Smile  Simple Smile

Мидко, супер си. Hug

момичета и мидко, мисля ви покрай тези дъждове и бури  Hug

# 610
И рододендроните бяха по 2лв. Май ще си взема. Но азалия градинска нямаше.
Е тези кокосовите де. ще проверя в баумакс, ама май-нямаше.  Peace

Много красиви цветя момичета, аз все се каня да споделя моите. Днес си купих едно от тези едри циганчета (импатиенс) с нежен лилав цвят. Party

# 611
Аааа-видя ли st. Dobri ,че ще се запалиш по тези красиви цветя. Laughing Стават много красиви като пораснат.
Мидко-завид за цъфналите камбанки.Моите и те скоро ще ме зарадват.
Eлинор-добре дошла,а за петунията,дано се съживи.Много красив цвят е.
Моите петунии са на двора и за сега цъфтят.
Ето ги и тях.

Другите са в почивка сега. hahaha
И да не остана по назад и аз взех бегонии.
и други три сега ще са изненада какъв цвят ще са.
Имам цъфнали ириси.

Скрит текст:

карамфилите ухаят страхотно   Heart Eyes
 малко кученца

И розите почнаха да цъфтят.
 вчера беше се наклонила от тежеста на цветовете.
Скрит текст:
 тази е от пръчка дето я насадихме есента от нашите като рязахме розите.

От тези дъждове всичко е полудяла.Едната хризантема дето е ниска и е във формата на топка стана по висока. newsm78  Някои имат и пъпки,а още е рано за цъфтеж. Thinking
Днес садих две листенца от теменужки ,едното е откраднато,а другото от теменужка дето изпуснах и се изпочупиха листа.Та сега с теменужките от Таня  и една от Денима имам цели 11. ooooh!
Продължавайте да показвате красоти-за всички много!!! Hug

# 612

Малко цвят сред дъжда. Simple Smile

# 613
  • Пловдив
да разкажа проучването ми за подложките-кокосова вложка се казва,продава се от бг фирма,ще я видиш в гугъл, пращат с Еконт, аз лично пеших да сложа от тази материя,с която правят чували-в момента ми избяга думата:)-ЗЕБЛО;)

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 23:49 от BARBOLINA

# 614
  • Пловдив
ще ми помогнете ли,имам две растения, които не знам какви са и не мога да прочета за тях
чували ли сте,че за по-продължително цъфтене цветята се поливат един път месечно с 1 с.л захар в 1 л вода

Общи условия

Активация на акаунт