Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 108
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • SHOOT ME 10 $
Да ви се похваля бързам. Сдобих се най-после с четирилистна детелина,но още е малка за показване.
И още нещо за любителите на жълти рози

нали са красиви Нели
И моето любимо цвете - Бялата роза!

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 23:13 от midkoo

# 586
Прелестни цветя сте показали! Hug
Благодаря за удоволствието!  bouquet
Ще се включа и аз скоро. Grinning

# 587
Невероятни красоти, момичета и момчета. Влязох да си напълня очите и сърцето преди работа. /Там имам две цветя наследство-едното е неспасяемо, другото ще видим/.
Тази година за мое учудване натопените клонки от бенджамин пуснаха корени. След неуспеха миналогодишен сега имах осем, но много се "харчи" по приятелки и се надявам да остане един...
Петуниите ми от миналата година цъфнаха, но само по едно цветче още, а след разкошотиите по-горе ме е срам да ги покажа Laughing
Лек де ви желая, и слънчев, и цветен!

# 588
  • Пловдив
И без това много не им разбирам на тези теменужки, взех, че пресадих едното листо вече с доста малки листенца.
На всичкото отгоре имат вече пъпки.
Да, но ми се струва, че е доста мокра почвата и сега ме е страх да не загние.
Кажете ми моля: ако пак извадя и засадя в суха почва ще и навреди ли?
Листенцето ми беше изпратено от Хекси есента-значи, много е треперено над него.
Да не сгафя сега на финала Cry
1 , 2
Предполагам, че не е много закъсняло включването ми, но не бързай да я пресаждаш. Изчакай почвата да изсъхне, има шанс и да не е изгнила. Обаче вече може да махнеш голямото листо- просто го резни и топни пак във вода.

Голяма красота е настанала в темата!

# 589

Здравейте!
Включвам се и аз във вашата тема, че се запалих по цветарството и аз. Много обичам цветя, но все не мога да ги отгледам добре-явно не им "пращам" много обич! Embarassed От миналата година правя опити да отгледам каскадни петунии, миналогодишните бяха добре, но тази са пълен провал. Много рано ли ги насадих, разсадът ли не беше хубав, май някъде бъркам в грижите им. Повечето умряха, оживяха само три корена, но само единия се развива добре. Торя ги, пръскам ги с Дицис за въшки и пак не вървят. Ще ви сложа снимки ако може някоя от вас да ми помогне със съвет.

Ето тази лилавата защо така не върви? От едно и също място и едновременно със синята ги садих, но защо така се получи?
-на тази много и са жълти листата, иначе прави цвят
Дали ще мога да ги спася петуниите или да отивам да купувам други? Cry
Насадих и сакъзчета за първи път, начупих ги от сакъзите на майка ми, нейните вървят много добре. Дано и моите се получат

И последно купих и това мушкато, но такова голями и дано да не го уморя и него, че много ми харесва!

Тук показвате всички много хубави цветя, поздравления! Ще се радвам и аз да се понауча поне малко от вас!

# 590
  • SHOOT ME 10 $
Ето ми ги и детелините - четирилистните - мънички още

# 591
Предстои наново да садя цветя. Дали от студа или са мръзнали по магазини и складове всичките загинаха. Знаете ли има ли в момента разсад по магазините? Петунии, сакъзчета ...

# 592
Добър ден.
Elinor75 , мисля че са на гъсто петуниите и се задушават. Затова стои мъничка едната.
За пожълтяването не знам - много вода, малко вода, много слънце.  Имам чувството че са изложени на директно слънце.
Мушкатото ако не си го пресаждала, опитай близките дни да го преместиш. Започват да жълтеят защото са им малки саксиите.  Hug
От мен малко снимки.

Дворни:
Скрит текст:

Розите са леко кални, но това е положението тук.

Вътрешни.
Скрит текст:

Матце, как е теменужката? Няма да й се притесняваш, добре се развива. Гледам че и пъпчица има.
Лек ден на всички.

# 593
Здравейте!
Някой попита преди 1-2 страници за тези бамбуковите подложки за стенни саксии, или кръгли метални. Аз повдигам въпроса, от къде да си купя само подложки?

Момичета видях да продават азалии за 2лв, прецъфтели, ако си взема ще отцелеят ли, за стайни става въпрос. Нямат шанс в двора ,нали?   Tired

# 594
  • DE
Добра вечер!
Благодаря за съветите относно теменужката Hug
Hada, беше много мила и ми даде някои направления Heart Eyes
Изкарах я и я боцнах в суха почва, като намокрих леко само от долу.
Табакова, ще резна листото по твой съвет Hug

Кандилка-имам само в този цвят

Фуксии

# 595
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Предстои наново да садя цветя. Дали от студа или са мръзнали по магазини и складове всичките загинаха. Знаете ли има ли в момента разсад по магазините? Петунии, сакъзчета ...
Ако е в бг, има - залято е !
Здравейте,
Аз да  се включа с едно питане пак за моята Бугенвилея.... бавно и славно вече е окапал 1/3 от цвета, още малко се розавее. Какмо за я правя след това? пресаждам ли я? Подрязвам ли? или я оставям така и поливам често? Още нещо чини ми се че около коренчето й има една мрежичка, както слагат на някои екземпляри? да не й пречи? Rolling Eyes

# 596
  • Fort Worth, TX
ЕЛИ,  добре изглеждат.Тези петунии са тип сурфинии и са супер каскадни и дават много , много цвят.Третирай ги както ти казах и след месец ще те засипят с цвят и ще цъфтят чак до ноември.Това изсветляване може да е от липса на желязо.Вземи Зелен камък и им сложи малко.
Дано успееш да намериш Текамина.От него полудяват на листна маса , после с тора за цвят.
Прочетох за Децис.Равнозначен на Моспилан е.
Забелязала ли си да има бяло по листата като брашно?

# 597
  • Fort Worth, TX
Хексалина, имаш страхотни цветя.Много ми хареса първата снимка, а дворните са прекрасни.
Цитат
linor75 , мисля че са на гъсто петуниите и се задушават. Затова стои мъничка едната.
Това със сигурност не е причината.

На тази снимка са 3 корена.В повечето ми сандъчета са по 2 или 3 корена.Петуниите, които виждате да правят каскадаи са задължително по няколко корена в саксия.Това цвете на Ели боледува.Обаче от какво ?

Ели може ли по-близък план да снимаш?

# 598
Креми, аз също мисля, че е болно, винаги слагам по две коренчета в тези кашпи.

С Децис ги пръсках, че имаха въшки в началото като ги садих-листата лепнеха-нали това са въшките?

# 599
  • Fort Worth, TX
Ели, отрежи го.Мисълта ми е режи до пръста.Кога ги пръска с препарата?Вземи и Топсин да напръскаш.
Като го отрежеш, ще избие ново, ако и то не е читаво махай корена.

Общи условия

Активация на акаунт