Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 51 559
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
denima, прекрасни са. Какво е първото?

Нения, какво стана с твоята поръчка от сортови семена?
Азалия,градинска Simple Smile

# 136
А от какво се сади градинската азалия?Много е красива.

# 137
tsveta_pile, точно тази сутрин я взех. Получих си и растението в чудесно състояние Simple Smile

Обаче едната стойка за сандъче е без един държач. Сега ще им се обадя да видя какво ще правим.
Иначе всичко останало си беше точно Simple Smile

Доставката в рамките на София ми излезна към 5лв, но си тежеше - стойки, саксии, растение, тор... ама подарък не ми направиха  Laughing

# 138
  • Бургас
А от какво се сади градинската азалия?Много е красива.
От магазина  Mr. Green Благодаря!
Готово растение го купих преди три години и всяка година се отчита,всеки път по обилно.
Свеки е качила няколко снимки от днес,по късно може да ги покажа.

# 139
# 140
  • Велико Търново
Момичета, трябва ли резник от каланхое първо да го вкореня или може директно в почва да го "мушна"?

# 141
  • на североизток от Рая
Момичета, трябва ли резник от каланхое първо да го вкореня или може директно в почва да го "мушна"?

Можеш и по двата начина да завъдиш каланхое. Не е от цветята, които трудно се захващат.  Peace

# 142
  • София
Здравейте от мен пак  Simple Smile Чета редовно, имам напредък с цветята, но разбира се пак имам въпроси  Laughing Срам, не срам, предпочитам да питам, че откакто започнах да го правя и да чета, цветата ми живнаха  Laughing
Това е каланхое, давано ми е от баба, но прилича на храстче и листата му са много малки. Постоянно се разклонява и прави листенца, защо така? Би трябвало да има големи листа, като бабиното. И така ми харесва, просто се чудя защо;)

Имам следния проблем със всички купени мушката и сакъзчета. Цветовете им изсъхват цялостно или частично, мисля че не ги поливам като хората, незнам....

Все още не мога се оправя с поливането на балконските цветя. Тези мушката, които сега съм начупила и тези, които оцеляха през зимата и се събуждат,като че ли не искат толкова вода и я задържат. Докато тези, които купих и са големи май имат нужда от повече, така ли е. Може ли mari_eta или някой друг специалист по мушката та ми кажа как се поливат точно? Аз лично гледам не само повърхността да е засъхнала, но и вътре в почвата да е сухо, така ли трябва ?

Много обичам теменужки, имам 4 саксийки, като тази има най-хубави и много големи цветове Simple Smile Чудя се дали да не си купя някое друго сортово листенце и мисля, че мернах някой да продава тук. Може ли да ми кажете кой или ако някой продва да ми пише на лични Wink
Благодаря на всички Simple Smile

# 143
  • Велико Търново

Можеш и по двата начина да завъдиш каланхое. Не е от цветята, които трудно се захващат.  Peace

Благодаря  Hug
Бебето вече е в саксия Simple Smile

# 144
Здравейте!
вчера измъкнах една стара мухлясала кошница от избата. Ще я реновирам и напълня с цветя, чудя се с какви обаче. купих си една латинка вечра  може да накупя още, но дали ще цъфтят цяло лято?
Ще снимам като завърша, днес хубаво ще ми се полее дворчето.  cow buria
Момичета, 7 от 7 луковици на гладиоли са ми поникнали. вчера сях още 3. Хич не очаквах, че си взех един пакет от карфур намалени Blue magic. Обикновенно им нямам доверие.
Много се надявам да цъфнат. само се притеснявам, да не съм ги сяла плитко.
Някой да има опит с гладиоли?

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 12:29 от Шаварче

# 145
Здравейте!
вчера измъкнах една стара мухлясала кошница от избата. Ще я реновирам и напълня с цветя, чудя се с какви обаче. купих си една латинка вечра  може да накупя още, но дали ще цъфтят цяло лято?
Ще снимам като завърша, днес хубаво ще ми се полее дворчето.  cow buria
[/Благодаря ,че ме подсети какво да правя с кошниците от тавана ,вече си отиват ,проядени са от  дървояди ,но могат да приключат "живоат"си като саксии ,само трябва да им избера място....

# 146
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Запленена съм от азалията на Денима. Искам такава и ще потърся задължително. Щом цъфти толкова красиво, заслужава си да я има във всяка градина. Преди малко пак я гледах, наслада за очите ми е.

Аз все още не съм показала зюмбюлите, които засадих на село. Като ходихме, не бяха нацъфтяли напълно, но ги снимах. Сега вече са цъфнали, но не съм ги виждала.

Цветът на тези двата е по-светлорозов, но защо излиза от пръстта, а не расте дръжката?

Всички засадени излязоха, пораснаха и догодина ще купя още и ще ги засадя по-нагъсто. Сега има доста разстояние между тях.

Скрит текст:

Скрит текст:
  Heart Eyes

Нямаше друго нацъфтяло като ходих, но сега са цъфнали мускари, минзухари, лалета. Докато отида, те ще преминат.

Имам снимки без цвят, може да покажа и тях, но е просто градинка, със зеленийки. Ама ми харесва.

# 147
  • ГОре на черешата...
Бърррр, вали из ведро и е студено, тюх Crossing Arms...
Обаче си имам 6 малки бебета-сентполийки на прозореца да ме греят, Танче, благодаря Hug! Сега кака  Laughing ще им купи кипри саксийки, да са още по-красиви.

Ах, че големи тез зюмбюли, Нели, красота  bouquet!

Крис, не знам на теб ли отговарях за изсъхналите пъпки - за да стигнат до купувача всички цветя са страшно форсирани. Поставяйки ги в нормални условия, неминуемо изпитват стрес, а и тази пролет е шантава - огромни амплитуди между дневни и нощни температури, които също не им влияят добре. Всичко ще си дойде на мястото, дай им време Peace. Лично аз премахвам пъпките като ги видя такива.
За поливането - нищо сложно няма, Еле пък на мушкатата - сега поливай умерено /особено днес моите блатясаха  Sick/, което ще рече при засъхване на почвата - да речем 2 пъти седмично е достатъчно. Няма нужда да ги "давиш" - колкото да се омокри горният слой почва. Поливай по възможност по обяд, отново заради ниските нощни температури. И не с вода от чешмата - ледена е. Аз пускам и топла, така че на ръката ми да е приятно във водата, а не студено.
Когато стане по-горещо, особено през лятото - поливам всяка вечер, подчертавам - късно вечер, след залез слънце, за да намаля изпарението, което уврежда растенията.

Пиша рядко, извинете, но съм в един сладкено-тортено-бонбонен цикъл Crazy

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 19:19 от mari_eta

# 148
  • на североизток от Рая
МариеткоHug, видях те в темата за куФните, защото и аз съм там. Познай.  Crazy Crazy Crazy
Скрит текст:
Довечера чакаме майстора да дойде да вземе размери на нашата кухня  и я почваме и ние. Обаче нито на цвят мога да се спра, нито на модел, просто като опря яйцето до..., загубих и идеи,  и трезва мисъл.  Confused И подът какъв да е умуваме.  newsm78 Един говори против теракот, друг-против ламинат. А сега, де.  Thinking

Покажи бебетата като имаш време. Имам тръпка към теменужките, ама дали ще се престраша да си поръчам. ТанчеRolling Eyes?!

# 149
  • ГОре на черешата...
Нелиииии, и ти ли? Уф, голямо мислене пада, ама взеха за ми се избистрят идеите. Айде да не спамим тук - лични.
Ето ги бебоците, как само им се радвам:

Първи плахи опити за цъфтеж - стеларите се престрашиха първи:

Вектис алюр

Фанданго

Ричард Хогсън

Ивон

Едно нещастно мокро сакъзче  Laughing

И малко домашна декорация  Crazy

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 19:20 от mari_eta

Общи условия

Активация на акаунт