Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 51 589
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте. Имам проблем с една гардения. Подариха ми я за осми март с много пъпки, но досега нито една не успя да разцъфне. Стават жълти и падат. Пресадих я, поливам я редовно, започнах да пръскам листата с вода, и въпреки всичките грижи нямам успех. Яд ме е. Имам над 50 саксии с цветя, нито едно друго не ми създава тскива проблеми. Дайте съвет.
Нормално е, защото е сменила мястото на което е била досега, но ако е на много топло също може да се случи това. Аз моята я гледам на източен балкон, където има още доста цветя и това поддържа висока влажност на въздуха - въпреки това всеки ден я оросявам. По принцип Гарденията е доста капризна и трудно се отглежда.

# 166
Здравейте. Не мога да се нагледам на красотите, които показвате Heart Eyes Heart Eyes
Бих искала да попитам, смятате ли за подходящо да мулчирам с иглолистен мулч из градината около разни храсти newsm78

# 167
Ами аз гарденията я държа на прозорец запад-север, но пак не върви. Да му се не види.

# 168
За лалетата мъжа ми донесе на свекърва ми от Холандия миналата пролет луковици - седяха цяло лято в хладилника долу и наесен тя ги насади и сега ми каза че отдавна са прецъфтяли.

при нас сега се разпродават прецъфтели цветя в саксийки:. розови зюмбюли по левче, три бели за 3-4 лева, иглики с едрите пъстри цветове по два лева... на сряда пазара имаше иглики и за лев. Wink може да е добра идея за по-икономично запълване на цветните лехички.
Къде е това при вас? И аз се оглеждам за нещо намалено от пролетните цветя да си насадя на село (то е град ама така е думата Wink ) в градинката.

Имам въпрос: март купих изгодно 2 иглики, лилава и червена (май са хибриди), които имаха няколко разцъфтяли цветчета и много пъпки. Цветчетата бързо увяхнаха, а пъпките си изсъхнаха без да са цъфнали. Сега ми стоят само листата (на едната дори повяхнаха). Та въпроса ми е ако ги пресадя в градината, дали ще оцелеят през лятото/зимата и ще поникнат и цъфнат следващата пролет?

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 09:33 от tsveta_pile

# 169
Игликите са ми навън , и те са ми подарени ,после навън засадени  и си цъфтят всяка пролет ,малко по-късно,защото са на сенчесто място ,но с хубав ,редовен цвят.така че , няма проблем ,засаждай ги смело,ако са на слънчево  място ще те радват рано  всяка пролет  и още не съм ги разсаждала ,може би тази есен ,като пожълтеят листата ,ще ги разделя и  ще си сложа част от тях на  по-добро място.Тук в огрените от слънце дворове цветята  стигат рано ,ние в по-усойното място си чакаме реда  десетина дни по късничко ,но пък не е  проблем.

# 170
Благодаря ви!
Май ще ги бодна сега все пак.   Wink

# 171
аз пък си начесах крастата и вече имам http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%BD … %80..html?u=93664  топли топли.Нямам търпение да цъфтят вече

# 172
аз пък си начесах крастата и вече имам http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%B1%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%BD … %80..html?u=93664  топли топли.Нямам търпение да цъфтят вече

Това е разкош ,точно такива не съм имала

# 173
  • DE
Нези, аз пък не бих ги засадила сега Embarassed
Но, мое мнение...

# 174
Ох,Маце! Сега какво да правя?  Thinking А как да ги съхранявам до есента?

# 175

Това е едната иглика ,беше жълта ,за две години хибрида се развали ,две години в пръстта  и то на място дето беше  храсталак ,камъни ,има малко пръст и  е смесена с тухлени  отпадъци ,разложени ,беше стара тоалетна там ,съборена ,колкото можах изкарах и го направих с цветя...Не знам какво имате предвид да не пресади с пръстта на подходящо място ,игликата не мръзне ,може би само да почака да прецъфти ,ако ес страхува за цветчетата но май вече са прецъфтели ,сега наям втори път да цъфне ,но пролетта няма причина да не я  зарадва рано

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 16:12 от Някоя там

# 176
А как да ги съхранявам до есента?
Най-долу в хладилника на вратата

# 177
  • Пловдив
Здравейте момичета и момче с прекрасни цветя. Винаги когато ви чета и разглеждам снимките ви ме зареждате с чудесно настроение. Дайте ми съвет как да си събудя ахименесите. От един месец са на терасата, поливам ги редовно - и нищо. Извадих 3 грудчици, дето бяха на повърхността, посадих ги в отделна саксийка, ама и при тях нищо. Дали не им е студено още вънка?

# 178
  • DE
Нези, това беше мое мнение само...
И да ги засадиш сега, файда няма.
Остави това което е покарало да засъхне-не  пречи!
Сложи ги в една хартиена кесия и съхранявай някъде на хладно и тъмно.
Килер, маза.
Да мрънна малко-ама стига с тези хладилници.
Вярно, могат някои неща там да се съхраняват, но не сега.
Имали са вече "ледения си период".
Но, направи така-както ти мислиш. Не налагам мнение!
Игликите-както Някоя там е посъветвала-направо в градината. Там ще се чувстват най-добре!
-----------
После ще пиша пак, че имам един въпрос Mr. Green
Много красиви снимки сте показали Hug

# 179

Общи условия

Активация на акаунт