Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 51 622
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • София/Варна
Здравейте, много красота при Вас.
Мога да се похваля само с две стари снимки.
камелията тяк изглежда супер, но нещо и стана и цветовете и почнаха да стават кафяви
http://gerundiq.snimka.bg/flowers/gradina2014.808220.32862478
и нечинки на цъфтеж на маслинката http://gerundiq.snimka.bg/flowers/gradina2014.808220.32862482
Нахлувам при вас защото имам два въпроса
Миналата есен ми подариха много клонки от сакъзчета и мушкато. Почти всичко си вкорени и сега не знам какво да ги правя. Чупя им връхчетата за да се разклоняват и до скоро чупех и наченките на цвят. Въпросът ми е с какво да ги подхранвам и кога да ги изкарам навън.
HAda преди няколко страници беше публикувала този линк https://www.google.de/search?q=haenge+geranien&source=lnms&a … nien&tbm=isch
за висящи градини и аз понеже съм истински лингвист и не разбрах нито думичка, дали можеш да помогнеш с инфо какви са тези цветя

# 181
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
цветенцата са каскадни сакъзчета  Hug

маслинката изглежда супер  Simple Smile само за такова не се бях сещала  Hug

# 182
  • София/Варна
st. Dobri маслинката ми е подарък от мама.
Така, значи вече си имам. По колко трябва да боцна в сандъче, мисля по три броя. И с какво да ги торя та да станат такива страхотни, огромни и нацъфтели. И кога да ги изкарам навън?

# 183
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моите вече са навън. слана и минусови температури вече няма, само вятърът преди дни беше проблем, но днес вече е по-слаб.

за торенето не знам какво да кажа  Blush моите са на самотек  Blush само при смяна на водата на аквариума ги поливам с нея  Blush

# 184
  • София/Варна
Ще изчакам след Великден, че при нас вчера се пробва да вали суграшица,а онзи ден на Витоша над нас беше паднал сняг. Сега ще ги пресадя по три в сандък, че в момента сигурно са 10 и след седмица смело навън.

# 185
Здравейте!  Hug
Утре е Цветница-най-любимия ми празник!
Понеже утре няма да имам време, днес ви подарявам цветя от моята градинка. Wink

Желая хубав празник на всички!  Simple Smile

# 186
  • на североизток от Рая
 Ех, Нези, как ме радват цветята ти. Като наркотик е градината ти за мен.  Heart Eyes

А Цветница е най-любимият ми празник в годината. Моят ден! И от днес го мисля и чакам.  Simple Smile Нали станах мама на този ден, това е една от причините да го обичам толкова.

А ти утре имаш имен ден. И отсега ти пожелавам да запазиш човещината в теб, да си все така добра и отзивчива,  и най-вече - бъди здрава и радвай хората край теб! Весело изкарване на празника и слънчев ден!   bouquet

# 187
Благодаря ти ,Нели!  Hug
Хубав празник и на теб!  Wink

# 188
  • ГОре на черешата...
Нези, прекрасните ти лалета ме усмихнаха в този мрачен ден, чудна е градинката, истински рай Peace.
Нели, честит празник, най-истинският в твоето сърце Heart Eyes!

# 189
  • на североизток от Рая

Благодаря ти ,Нели!  Hug
Хубав празник и на теб!  Wink
Скрит текст:

Нели, честит празник, най-истинският в твоето сърце Heart Eyes!

Благодаря ви!  Heart Eyes Heart Eyes Утре е празникът, дано да е слънчев.

Да покажа нещо, че само оспамвам темата.

Heart Eyes

Трите ми бегонии, всяка на различно дередже. И до тях онова покаралото е лилава кала. Даде ми луковичка една колежка, много бързо изби, но може би няма да цъфне тази година, а в най-добрия случай - през следващата.

И въпрос към Таня имам относно един кактус, но ще питам като се появи. Май днес темата е поопустяла.

# 190
Добър ден момичета!
Нели-по въпроса за калата,ще цъфне.Моите ,които ги купих и посадих и едната трябваше да е червена цъфна,но цвета е като листата още.  Laughing
Имам и готов за отваряне лилиум пак от тези,които купих от Кауфланд.
Ето я,но не е много хубава снимката.
Скрит текст:
[/spoiler]

Последна редакция: сб, 12 апр 2014, 18:12 от pisenxeto

# 191
  • ГОре на черешата...
Нели, ще чакам красавиците да цъфнат, а орхидеята е прелестна  bouquet!
Писе, я колко стройна калата, покажи я пак като се оцвети в червено Peace.

Моите бебоци си имат нови къщички, не можах да намеря по-малки саксийки, но мисля, че и в тези ще им е добре:

Сега се замислям - да не ги пече много на лято, прозорецът е източен, ще чакам Танчето да се включи да ми каже добре ли им е тук newsm78?

И едни теменужки, пообрулени от вятъра и дъжда:

Скрит текст:
Наближава 15-ти и ми се е свило сърчицето...пак ще моля за палци, най-силните  Praynig

# 192
  • София
Да се отчета с нещо скромно в новата тема:

- само това мушкато цъфна за сега, скромно, но.......толкова

- тази сентполия пак излезе на снимката светло синя. Sad В действителност е тъмно лилава с бял кант. От 8-ми март непрекъснато отваря нови цветове. Има ще неотворени пъпчици.

# 193
  • Бургас
Привет!Видях прекрасни снимки назад Heart Eyes
Аз вече съм си у дома и първата ми работа след като оправих багажа беше да си нагледам цветенцата.
И съответно снимах.Първо да се похваля ,че посетих един  разсадник днес преди тръгване и минах само с две градински Mr. Green Вейгела и градинска фуксия.
Скрит текст:

Божура е разцъфнал.

малко лаленца
Скрит текст:

Теменужки
Скрит текст:

Азалията в цялата си прелест Heart Eyes

Кученца

Петунии

И два амарилиса с цветоноси.
Скрит текст:

Общо взето ,това ме очакваше днес,нищо не съм пропуснала.
И аз искам да ви поздравя както с днешния,така и с утрешния празник от сега тъй като не знам дали ще успея да пиша утре.
Весело изкарване на празника ви желая!  bouquet

# 194
  • Schwarzwald
Здравейте!

Gerundiq, st, Dobri ти е отговорила - висящи (каскадни) сакъзчета.
В поста съм го написала. (Повече от български език, не е нужно да се знае  Wink )

nezito, красиви сортове лалета имаш!
denima, азалията е разкошна!

Аз за съжаление само пиша.
Намалих патериците от две на една. Значи скоро ще показвам снимки  Wink

Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт