Красотата на земята сме събрали в цветята! Пролет-Тема 66

• 52 175
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • на североизток от Рая
kiticat , от цветарски магазини, оранжерии, откъде ли не.

В нашия град на центъра на една красива количка изваждат най-различни цветя. Цените са сносни, цветята - в перфектен вид. Носят ги от един разсадник и понеже той е извън града, излизат на центъра, за удобство на хората.

Сетих се, че в този форум,  в тази тема сме `като каста` /цитирам/  Joy.

# 301
Момичета, аз пак с питане- пресадих си антуриума преди месец, защото започнаха да му жълтеят листата. Поливам умерено с разтвор на течен тор за цъфтящи, но не върви
http://prikachi.com/images.php?images/275/7291275a.jpg
Имате ли идеи какво да правя?

И да ви помоля, ако видите такъв хибискус някъде по големите вериги, да ми свиркате тук в темата или на лично.
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/12 … 6_676843367_n.jpg
Бях подарила такъв на майка ми, тя много си го харесваше, обаче цветето си замина тази зима.

# 302
И аз да попитам - петунийките ми ще направят седмица откакто ги пресадих на балкона тоя уикенд. Време ли е да започна да ги поливам с течна тор? Реших да не ги започвам с препарати от самото начало, да имат време да се окопитят на новото място.

Наистина съм пълен лаик  Blush

# 303
  • на североизток от Рая
 Аз пак ще се включа като черна станция.

Инат до откат, страхотен е хибискусът. Такъв същия имаше неотдавна в Кауфланд. Може би около 8-ми март, но и друг път съм виждала. Просто не си купувам, защото там цветята имат окаяно състояние и не знам дали би оцелял ако го взема от този магазин. Винаги съм предпазлива.

А антуриумът не го тори вече, той явно боледува. Аз бих го орязала и пресадила в нова почва. И леко го засуши, но не да пресъхне съвсем. Дано да се съживи.  Hug

Ей сега ще покажа някое цвете, да не  е само спам включването ми.

Понеже често се споменават петунии в темата, се разрових из миналогодишните си снимки и ще ви покажа една петуния, която цъфтя до късна есен. Много е красива, като кадифе бяха цветовете й.

Ако намеря от същата, ще си купя и тази година.

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 15:13 от neli mar4

# 304
Аз си взех от Бриколаж разсад, но имаше само бели, лилави и лилаво-бели петунии, от тези които се бяха показали, де. Бяха 6 за 3 лева, по 50 стотинки излизат, съвсем прилично. Сега са ми на балкона, имат пъпки, едното стръкче даже е пред цъфване, личи си, че е бяло. Отделно имам и посяти семена на петуния, флокс, декоративни ягоди и люти чушлета, но на тях едва ли ще им се радвам скоро.  Laughing

# 305
neli mar4, как не си си събрала семена от тези красавици. Свиркай ако намериш такива, дакажеш откъде!

# 306
Нели, благодаря ти за отговора. Хибискусът точно от Кауфланд купих за миналия осми март. Доста цъфтя, но май с течния тор го съсипах- взех на друг производител, понеже не намерих на Лактофол. Големият кичест хибискус също преболедува. Благодаря ти за идеите за антуриума- пресадих го преди месец и смятам да го изнеса навън, някъде на сянка, само да се оправи времето. И спирам поливането.

Петуниите ти са разкошни, Нели  Heart Eyes

# 307
  • на североизток от Рая
neli mar4, как не си си събрала семена от тези красавици. Свиркай ако намериш такива, дакажеш откъде!

На улицата, на която живея, има оранжерия. Продават петунии всяка година, но не са цъфнали, а има надпис коя каква ще е. Винаги си купувам оттам и ме радват цяло лято. Хората купуват в големи количества. И цените са нормални - около левче е петунията. Но ако пак има и искате, не знам как бих могла да ви пратя. Ще се изпочупят в пакетите докато ги получите. То и от опаковането зависи, де, но петуниите са много крехки.
Скрит текст:
За съжаление, този месец почина съпругът на жената, която продава, а той се грижеше много за цветята. Но разбрах, че тя няма да се откаже  и ще продължи да си поддържа оранжерията. Съвсем скоро ще отида да я видя, дори да не купя нищо, искам да я видя и да разбера дали ще има калибрахое, защото аз него го харесвам повече и от петуниите.

# 308
  • Пловдив
Кой каза петунии.... ето я моята от преди малко, доста духа обаче при нас, та не се е оперила както си знае.

Нели, къде ни титулуват така?   Thinking
Ванюшева те лилиумите си прецъфтяват бързо, особено след като е на ново място има и стрес. Като прецъфти си го остави така. Изчакай да пожълтеят листата- късна есен може би, а до тогава подхранвай редовно. Като пожълтеят листата режеш надземната част. Зимата е добре да седят на студено, може и на открита тераса. На пролет аз само смених горния слой почва на моите, не съм пресаждала.
В тази връзка да кажа при мен какво се случи с лилиумите, които миналата година купих на луковици- напълнили са саксията -три са. Миналото лято всеки цъфна с по два цвята. Тази година единият има 4, а другият 7 пъпки. Третия е по-назад и още не се виждат пъпки, но мисля, че добре съм се справила, щом ще ми се отблагодарят така щедро  Mr. Green
Инат до откат това за орхидеите не бях го чувала, ама моята първа цъфти при мен вече втори път  Simple Smile
За сенполиите- скоро ще имам пак, но всъщност голямото предлагане ще е някъде в края на лятото, ако всичко върви както трябва, когато ще имам малки от близо 20 сорта. Пък къде ще ги държа идея си нямам вече.... Ще имам такива и такива сортове примерно  Sunglasses

Каква буря ся задава, а ще излизам след малко да взимам малкия от градина....  Shocked

# 309
Табакова, получих сърцетуп и сърцепляс от тези  Heart Eyes Ауууууу, пу-пу, разкош! Сега чета и предната тема- там си пуснала прелестни лилиуми  Heart Eyes

Иначе, факт, първата орхидея я уморих, след малко отивам да разпробивам встрани "саксията" на втория ми опит да се спогодя с тези цветя  Mr. Green

# 310
  • на североизток от Рая
 Танче, може в края на лятото да се свържа с теб  Wink за теменужки. Дано да си имам нова кухня дотогава и да им предвидя място в нея. Сега не посмях да взема. Няма къде да ги държа, голяма натурия ще е тези дни тук  и не смея. А толкова много искам да ги завъдя тези теменужки. На тези, които сега имам, така им треперя...а никоя не се опъпчва.  Crossing Arms

Нашата първа орхидея цъфти най-най-много. Сега цветоносите са отново два. Скоро ви я показвах.
 Не вярвам в тези легенди, че първата умирала.  ooooh!

# 311
  • ГОре на черешата...
Танче, отсега да ми запазиш такива пъстролистни, за новото куФне Laughing.
Нели, стискай палци, чакам нещо, дано се похваля Praynig...

За антуриума някой питаше - не е трябвало да пресаждаш - така уморих един мой преди години. Миналата година една ученичка ми подари разкошен екземпляр и аз прочетох, че не бива да се разсаждат. Цяла година си стои в транспортната саксия, много дълго, месеци наред задържа цветовете, скоро махнах последния и онзи ден видях, че изкарва нов цвят.

Сетих се да погледна и костилките си от авокадо - и открих един дългун от над педя, та сега и това ще си имам Crazy. Директно бях засадила костилката до половина в почвата и поливах от дъжд на вятър.

Боли ме глава, не спя по цели нощи, днес бях и на погребение, мрън Confused...

# 312
Аз питах за антуриум  Grinning Еми, късмет. Каквото му било писано. Бях волна студентка, като ми го подариха. Здраве да е, друг ще си взема.
Утре ще показвам данък- спатифилиумът се е събудил и пуска цветове.  Heart Eyes

Боли ме глава, не спя по цели нощи, днес бях и на погребение, мрън Confused...
Съболезнования  Cry

# 313
Много обичам петунии,но при мен е много слънчево и ветровито и не е подходящо за тях.
Нели,твоята е много екзотична!  Heart Eyes
Танче и аз ще се свържа с теб,но чакам, нали знаеш коя.  CrazyТова ми беше любов от пръв поглед .  Heart Eyes

# 314
Нели, каква стахотна черна красавица!
Ако някой види такива в София, да казва.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт