Отговори
# 495
Добър вечер, момичета  Hug
Аз май късничко съзрях Къванч и наскоро започнах да се запознавам с него.. Скоро, скоро, ама от Нова Година насам вече съм изгледала всичките му участия в сериалите с изключение на Езел.
Ако приемате нови попълнения в редиците, ще се радвам да чета и споделям заедно с вас, тъй като до сега гледах и се възхищавах на таланта му сама. А от темите, които успях да изчета, разбирам че емоцията е още по-голяма, ако има с кого да се коментира случващото се, а и играта на актьорите. Та ще ми е интересно да участвам в реално време, докато тече филма.
Мисля, че е излишно да обяснявам колко много харесвам и се възхищавам на Киво, защото всички сме тук заради него. Единствено се надявах, че с времето, това обсебване от него ще отмине поне малко и няма да усещам огромната нужда всеки ден да изгледам нещо с него.. но виждам, че има момичета, които продължават да го харесват със същата сила, както преди години.
Разбирам ви, защото аз с всяко следващо участие го преоткривам и както казах вече в друга тема, когато си мисля, че няма какво повече да покаже и е достигнал максимума на актьорските си възможности, той се появява с нова още по-блестяща роля.
Спокойна вечер на всички  Hug

# 496
ordinary,  Hug Добре дошла !   bouquet Радвам се да те видя и тук !  Hug
Само да ти кажа, че трудно минава обсебването, да не кажа, че изобщо не минава !  Crazy Heart Eyes

florela, Добре дошла и на теб !   bouquet

# 497
С едно нещо обаче не мога да се съглася - а именно, че Къванч едва сега  е станал актьор ... той отдавна е такъв и то много добър . И това не е моето субективно мнение . Никога, дори в Перла, не е бил само хубавец, освежаващ филмите  Laughing Това може да го каже само човек, който не е добре запознат с ролите му, а той за толкова малко години, направи доста. Във всеки следващ проект става все по-добър актьор, така е. Доказа, че освен красавец, притежава и рядък талант. Това му го признават много негови колеги, все големи имена. Фарах е страхотна, но в никакъв случай не мисля, че е по-добра. Невероятни са като двойка, вярвам и на двамата, а това е важно. Peace

newsm10 newsm10 newsm10

# 498
Това, което очаквах, че ще бъде за мен интересно, бяха предполагаемите обяснения на Сеит пред Шура за поведението на семейството му
Курт за сега не мога да го определя като образ. Добър ли е, лош ли е? Ама снощи ми беше скучен. Той и липсваше от епизода доста време. В мен остана едно усещане за недовършеност на серията.
Hug Нямам проблеми с Курт. Приела съм, че  е добър син, добър приятел. добър брат, добър войник, но женкар.  Не обича Шура, само е увлечен и се отнася  с нея като с любовница. На любовницата не се дължат  обяснения, водиш я до леглото си за да не спиш сам. Петро разбира всичко, познава Курт,  затова снощи така побесня, когато я заведе в стаята. А не от ревност, примерно. Може да е злодей, но никога не би злоупотребил така с жена, като героя. Още е малка,  неслучайно  му вкараха тези думи.
 По- интересна е Шура.
Снощи й светна лампичката, взе да поумнява, ама едва ли ще се стигне до разговор, като гледам по фрагмана.
  Още един злодей има, според мен. Татяна.  Щото се направи на сутеньорка и обърка живота на Шура и Курт.

# 499
# 500
Добре дошли на новите момичета! Hug
Така и така стана дума за ЗП, та си спомням (някъде в руските дебри пак прочетох), че когато авторът на романа Ушаклагил, го занесъл за отпечатване, станал проблем. Направо му казали, че едва ли не е обречен на забвение, защото според неговия финал се самоубивал Бехлюл. И се наложило да го преработи- убил Бихтер, знаем всички защо! Когато го намеря, ще го постна и това.
Подругите са постнали снимки от Курт Сеит и Шура, които са отпечатени в турското издание и  са част от личния архив на Н.Безмен.
Например тези:

Подпись к фото: Барон Константин с братьями и шурином Владимиром Верженским на фронте, Новороссийск, 1917 г. Т.е. Шура е имала сестра и брат!
Домът на Шура в Кисловодск- личат си и надписите на турски.
Барон Константин Клод ван Юргенсбург
Шура и Валентина с баща им- 1910г.
http://vk.com/kurtseyt_official?z=photo-59313557_326756868%2Fwall-59313557_14992
Последната е от мен: Heart Eyes
Скрит текст:

# 501
Шани,    bouquet

newsm09 newsm09 newsm09

# 502
Не знам, вече какво да си мисля. Гледам снимките на Шани и все повече си вярвам, че историята разказана от писателката е менте от началото до края. В книга, заявена като биографична, документална, с уж реални герои
да няма една снимка на двамата влюбени, живели 8 години заедно.  Пробутват ни се разни снимки, които нямат никакво отношение към това. За '' достоверност''. Има ли изобщо обща снимка на  Курт  с член на семейството  на Шура, с някои от героите на романа. Какво като ми показва къщата в Кисловодск, или фронта. Къде са Курт и Шура. Това доказва ли връзка между тях. Спокойно може да се приеме, че  такава не е имало, може да  са били  далечни познати, общували са в определени моменти, но   историята в този вид никога не се е случила. Ходенето до Америка може да се обясни и по други начини. Да провери на  място дали някой е способен да й търси отговорност и да си пише безнаказано. И романът е гавра с паметта на хора, които не могат да се защитят или да докажат обратното.

# 503
                   Да, Шура е имала и брат  Владимир Верженски - също военен.

# 504
За мен, тая Нермин е откраднала снимки от архива на Валентина.  Не е трудна работа да преметнеш 90-годишна старица. Но и там не е имало снимки на Курт и Шура и сега публикува това, което е успяла да отнесе.

# 505
Дафне Hug, и ти прозря това, което писах в последно време.
Колкото и да ме вземате на подбив, вярвам, че Н. Безмен не се е отнесла коректно към трагедията сполетяла живота на Шура и то заради дядо Сеит. Поне във филма я представя като много влюбена, но пък и доста незряла, все едно не може да пресметне 2+2. Само Фарах ме убеди, че много тежко го е изживяла това студено и цинично за дворянското и възпитание отношение на Мирза. От превода ще стане и по- ясно дали Шура попита директно къде цял ден е спасявал душата си Сеит, както и дали ще му каже за посещението на бащата.  
 Не ми се мисли какво би й се случило на авторката, ако и наследниците на Борински, Джелил, Татя й потърсят сметка за човъркането в семейните им рани. Само подмяната на имената може да я спаси.
С това никой не бива да се заиграва...Все по натрапчиво ме спохожда мисълта, че Н.Б. крие нещо.

Ето и романът на турски език:

http://cepsitesi.net/files/Tablet_E-Kitaplar/Nermin_Bezmen/Nermi … CepSitesi.Net.pdf

ПП: Открих и Курт Сеит и Мурка:

http://cepsitesi.net/files/Tablet_E-Kitaplar/Nermin_Bezmen/Nermi … CepSitesi.Net.pdf

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 23:17 от shaane

# 506

Шани,  Hug голям си детектив! Браво на теб и много ти благодаря за споделеното! newsm51

# 507

Hug Нямам проблеми с Курт. Приела съм, че  е добър син, добър приятел. добър брат, добър войник, но женкар.  Не обича Шура, само е увлечен и се отнася  с нея като с любовница. На любовницата не се дължат  обяснения, водиш я до леглото си за да не спиш сам. Петро разбира всичко, познава Курт,  затова снощи така побесня, когато я заведе в стаята. А не от ревност, примерно. Може да е злодей, но никога не би злоупотребил така с жена, като героя. Още е малка,  неслучайно  му вкараха тези думи.
 По- интересна е Шура.
Снощи й светна лампичката, взе да поумнява, ама едва ли ще се стигне до разговор, като гледам по фрагмана.
  Още един злодей има, според мен. Татяна.  Щото се направи на сутеньорка и обърка живота на Шура и Курт.

Hug Дали пък няма да ги оженят? Нали Фарах защитила образът на Сеит пред руската журналистка. Казва, че ще е различно от книгата. Щяло да има олмази и страст- с това  ни успокоява сценаристката. Хич не и хващам мисълта.  Еджето да не е решила да прави някакъв микс в образа на Курт от Кузей и Бехлюл?

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 00:36 от sinq laguna

# 508
  • Тук някъде.....
Шани, ще се съглася с  всичко написано от теб по отношение на авторката на книгата. Изобщо, в цялата книга ти остава едно такова чувство за недовършеност и неяснота, че е абсолютно ясно, че цялата история не е разказана. И, дори ако е разказана, мотивите за действията на участвалите в нея са необясними. Поне за мен. Само едно нещо ще спомена, дъщерята на Шура се казва Сандра. Ами, помислете - като в първи клас - Сеит и Александра е равно на Сандра.  newsm78 Вероятността тези двамата да се се срещали през годините, в които са били разделени, е огромна, както и Сандра да е негова. Но изнасянето на този факт би компрометирало образът на Сеит вероятно, както и паметта на Мурка. За мен грозното е, че Нермин Безмен просто е изнесла фактите, които й изнасят. Но поне да беше си "доизмислила" някакво обяснение за поведението на героите си.
Както и да е, надявам се поне Едже да свърши тази работа и да гледаме хубав филм.  Peace

# 509
Привет...по нощите... wavey Hug

Снощи не можах да гледам...бях работна...но сега ви изчетох... Rolling Eyes bowuu
Благодарско за превода в ефир и размислите ви... bowuu   bouquet
За мен е без значение държанието на даден човек ,в случая Киво...ха ха ха ...доскоро не ме впИчатляваше толкова  Naughty,а вече и така галено го наричам... ooooh! Joy Joy Joy,пред журналисти или пък след някоя и друга роля,дори и отношението му с някои жени...всеки сам решава за себе си как да се представя пред околните и колко от своя личен живот да разкрие...Лично мен ме интересува играта му и дали с нея ми доставя удоволствие... bowuu
А ...що се отнася за това ,дали филма е по книгата...за мен няма значение ,а и знам ,че всеки филм е донякъде художественна измислица ,независимо от това ,че се казва ,че е по  книга или по действителен случай...
Радвам се ,че Фарах взе да ви харесва Laughing Heart Eyes...и съм сигурна ,че до края на филма ще сте съгласни с мен ,че до великия Къванч стои една велика Фарах... Laughing
Като изгледам серийката ша са изкажа... bowuu Joy Joy Joy
Чудя се, кво сте му харесали на Кузейй.... newsm78 #Crazy...Сеит е много по чаровен и обаятелен... bowuu Shocked Shocked Shocked Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт