"Песен за огън и лед" - 7

• 41 810
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
знам че е емблема на ФК бе. казвам че сякаш е взета от GoT.

# 721
Имам въпрос.
Сънувала ли съм  Laughing или Мартин наистина е казал, че събитията във "Ветровете на зимата" ще започнат четири години след края на събитията в 5-та книга.
Реално ситуацията при повечето герои го позволява (с изключение може би на Ариан) Thinking

Доколкото имам спомен тази пауза е трябвало да е между Вихър-а и Пир-а.
Мисля, че така го е планувал първоначално, но после се е отказал.

# 722
  • Варна
Имам въпрос.
Сънувала ли съм  Laughing или Мартин наистина е казал, че събитията във "Ветровете на зимата" ще започнат четири години след края на събитията в 5-та книга.
Реално ситуацията при повечето герои го позволява (с изключение може би на Ариан) Thinking

Доколкото имам спомен тази пауза е трябвало да е между Вихър-а и Пир-а.
Мисля, че така го е планувал първоначално, но после се е отказал.

Да, за този 5 годишен скок и аз се сещам, още като е планирал книгите да са три. Rolling Eyes
Но отнякъде ми изникна това и за пауза между Танца и Ветровете.

Така или иначе някаква пауза е необходима, драконите да пораснат, Джон да се излекува, Аря да се дообучи, Дани да реши, че е крайно време да тръгне към Вестерос..

# 723
  • Варна
Хич не обичам хората, които се тупват насед нищото и искат всичко наготово, но явно няма да се справя сама.
Изчетох Игра на тронове, Сблъсък на крале, Вихър от мечове, Пир за врани, Танц с дракони и няколко ваши преводи (от тази тема) и вече съвсем се обърках и не знам какво точно ми липсва.
Рицарят на седемте кралства... нещо за принцеси и кралици ... newsm78
Може ли някой да ми изпрати "пълна колекция" на poony78@yahoo.com ? За предпочитане е на български, но съм готова и на английски да ги започна, нищо, че от разликата в имената на хора и местности може съвсем да се изгубя или да започна да сънувам кошмари на чист висок валириански  Joy

# 724
"рицарят" се подвизава и в книжарницата /ако предпочиташ, защото аз да/

Скрит текст:

май другите неща са на английски

# 725
Имам въпрос.
Сънувала ли съм  Laughing или Мартин наистина е казал, че събитията във "Ветровете на зимата" ще започнат четири години след края на събитията в 5-та книга.
Би трябвало да си сънувала. Simple Smile
И как ще го позволява де, Егон има завоевания да прави, в Кралски чертог да става напечено откъм интриги повече от всякога, Давос да открива Рикон, Станис да громи Болтън, Каменно сърце да съди Джайм, събитията около Дани и Майрийн и още и още... И на теб ти се струва, че би било добра идея резултата от всичко това да ни се сервира накратко и да ни пренесат 4 години напред? Само да си го е помислил дъртия!

п.п. Извинявам се, ако е давано по-назад, но Рицарят са го качили в rulit.net. Ако някой е пропуснал, да налазва:
http://www.rulit.net/tag/science-fiction/ricaryat-na-sedemte-kra … -free-339681.html

# 726
  • Варна
Имам въпрос.
Сънувала ли съм  Laughing или Мартин наистина е казал, че събитията във "Ветровете на зимата" ще започнат четири години след края на събитията в 5-та книга.
Би трябвало да си сънувала. Simple Smile
И как ще го позволява де, Егон има завоевания да прави, в Кралски чертог да става напечено откъм интриги повече от всякога, Давос да открива Рикон, Станис да громи Болтън, Каменно сърце да съди Джайм, събитията около Дани и Майрийн и още и още... И на теб ти се струва, че би било добра идея резултата от всичко това да ни се сервира накратко и да ни пренесат 4 години напред? Само да си го е помислил дъртия!

Честно казано добра идея ми се струва. В Мийрин Баристан и Тирион биха могли да се оправят идеално, чакайки Дани да достигне просветление как да се сближи с Дрогон, на драконите ще се даде възможност да пораснат (все пак са само 2 годишни и като нищо може да бъдат лесно убити).
Аря може да прекара няколко години обучавайки се в Къщата на черното и бялото.
Санса може да си остане с Петир и Робърт в Долината, чакайки брака си с Хари.
Джон ще трябва да се излекува от раните си.
Станис и Болтънови може да продължат да стоят изгубени в снега, търсейки начини да оцеляват.
В КЧ Мардж и Томен биха могли да управляват, а Церсей да им обърква плановете, не държа да знам всички подробности в отношенията снаха - свекърва.
Ариан може да пристигне в КЧ и да заеме мястото си в Малкия съвет, където да чака и събира информация.

Слабото звено са Егон, Дж. Конингтън (който е болен Confused) и Златната дружина, които не знам какво може да правят 4 години.

П.П. Някъде четох теория, че Дж. Конингтън може да предизвика епидемия от сива люспа във Вестерос. ooooh!

Джейми го забравих, ами може да се щурат насам - натам с Бриен търсейки Санса. Mr. Green

# 727
  • Варна
Благодаря  bouquet
(пристрастена съм към четеца си и чета хартиени книги само когато няма друг вариант Simple Smile )

# 728
п.п. Извинявам се, ако е давано по-назад, но Рицарят са го качили в rulit.net. Ако някой е пропуснал, да налазва:
http://www.rulit.net/tag/science-fiction/ricaryat-na-sedemte-kra … -free-339681.html

Благодарности  Hug
Сега ще можем да шерваме цитати и от нея

# 729
3-та книга свърши мн яко. е на това ми викам приковаване на вниманието и интереса. култов край. ма мен нема ме подлъже. не почвам четвъртата хаха.

какъв е тоя рицар. част ли е от песен за огън и лед?

# 730
  • Варна

какъв е тоя рицар. част ли е от песен за огън и лед?

Не е част, но събитията там се случват около 100 години преди тези в Песента. Има дори герой , който участва и в двата цикъла.

# 731
"Рицарят" е прекрасна поредица и много важна като инфо, не само за белезите на род Таргариен. Има нюанси на бъдещи събития и дава много материал за размисъл. Пристрастна съм.  Grinning И пристрастена.
Мейстер Емон е студент в Цитаделата, споменат е само.     

Последна редакция: нд, 27 апр 2014, 09:41 от Deziderata

# 732
каква поредица. не е ли просто 1 книга Рицарят?

# 733
  • Варна
каква поредица. не е ли просто 1 книга Рицарят?

Поредица е, просто в бг са издали трите новели наведнъж. Очаква се още една новела... по някое време.

# 734
това чудо тук в 304 страници представлява трите новели?
https://www.ozone.bg/knijarnica/knigi/nauchna-fantastika-fentazi … sedemte-kralstva/

Общи условия

Активация на акаунт