Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Песен за огън и лед" - 7

 • 39 170
 • 746
 •   1
Отговори

Анкета

Кой персонаж "бихте убили" в следващата книга? (имате право на две опции)

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

 • Варна
 • Мнения: 14 806


Пopедицaтa "Песен за огън и лед" е еднa oт нaй-дoбpите сеpии излизaли пpез пoследните  гoдини. Bсякa oт книгите бе oпpеделянa oт четящите зa "нaй-дoбpo фентъзи нa гoдинaтa". Нa гpaницaтa нa фентъзи и pицapския poмaн тя със сигуpнoст ще зaдoвoли и нaй-взискaтелния читaтелски вкус.
 

До момента от нея са излезли следните книги:


1. 2. 3. 4. 5.

Знаят се заглавията на следващите две книги до края на поредицата: 6. Ветровете на зимата и 7. Мечта за пролет
Авторът има още една книга издадена на български, която касае част от събитията в поредицата, въпреки, че историите се развиват 80 години по-рано от събитията на "Песен за огън и лед".

Препоръчваме я на всички фенове:
 
Книгите

Книгите в Читанка: http://chitanka.info/sequence/BARD-POL

Официалният сайт на автора: http://www.georgerrmartin.com/

Всичко за книгите  (на английски) : http://www.westeros.org/Citadel/

Всичко за книгите (на руски): http://7kingdoms.ru/wiki/

Fan art by AMOK - http://en.amokanet.ru/gallery/martin/

Книгите в издателство "Бард": http://www.bard.bg/series/?id=25&q=%D0%9F%D0%B5%D1%81%D0%B5% … D0%BB%D0%B5%D0%B4Тук, в тази тема, се обсъждат книгите, по които е създаден сериалът "Игра на Тронове".
Предишни теми - Тема 1,  Тема 2,  Тема 3, Тема 4, Тема 5 Teма 6
Преведени от съфорумци глави от „Ветровете на зимата”:

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 15:01 от Хексе

# 1
 • Варна
 • Мнения: 14 806
Последните 3 яйца са изчезнали след смъртта на Ег, Дънкън Високия и принц Дънкън. Нали те умират опитвайки се да ги излюпят и след това яйцата мистериозно изчезват. Не са ли точно тези 3 яйца, които попадат в Денерис? Споменава ли се някъде, че Регар е имал яйце?

Това, че последните яйца са изчезнали още по времето на Егон 5 съм го пропуснала. Thinking

# 2
 • Мнения: 1 603
Давам инфото от Уики:
http://iceandfire.wikia.com/wiki/Aegon_V_Targaryen
http://iceandfire.wikia.com/wiki/Dragon_Eggs
НО - защо имам спомени, че май се появява 4-то яйце из повестите?

# 3
 • Мнения: 33 060
аз също съм пропуснала изчезването на яйцата
при Станис нямаше яйца, нали?

Хексе, готина снимка  Mr. Green
ще си мълча, защото старки не останаха  hahaha

# 4
 • Мнения: 1 603
Така, значи драконите са били подчинени на хората от някакви рогове. Не се уточнява какви - били магически. Което не означава, че е задължително роговете да са от дракони, може да са от всякакви същества, стига да омагьосани с правилната магия Simple Smile. И излиза, че рогът не е само един, а са били повече . Струва ми се, че септоните имат нещо общо с изчезването на драконите. В Кралски чертог те спират да се развиват, не растат, остават малки и нефелни и общо взето няма полза от тях. И накрая умират. При положение, че могат да си сменят пола, за да се размножават, как е възможно да се стигне до там, че да умрат всички? Възможно ли е септоните да са забъркали някакви отвари или някакви магии....

# 5
 • Мнения: 33 060
може би по-скоро майстерите, те мразят магията

# 6
 • Мнения: 9 144
Ако в Драконов камък няма яйца, какво се опитва да излюпи/събуди Мелисандра?

# 7
 • Мнения: 33 060
Ако в Драконов камък няма яйца, какво се опитва да излюпи/събуди Мелисандра?

точно тази подробност ми се губи - имаше, нямаше?  Blush

# 8
 • Варна
 • Мнения: 14 806
Относно драконовите яйца -
Скрит текст:
— Възмутен съм от намека ти, Суифт — заяви настръхнал Мейс Тирел. — Никакво богатство не бе намерено на Драконов камък, уверявам те. Хората на сина ми претърсиха всяка педя от онзи влажен пуст остров и не намериха и един скъпоценен камък или топче злато. И нито помен от прословутия куп драконови яйца.

Очаквали са да намерят там.


Ако в Драконов камък няма яйца, какво се опитва да излюпи/събуди Мелисандра?

Мелисандра мислеше , че статуите на каменните дракони ще оживеят.

# 9
 • Мнения: 1 603
Мелисандра е шарлатанка  Laughing Laughing Laughing
Баба Нан е разказвала за някакъв Ice dragon. Джон Сноу се сеща за този й разказ 3 пъти в 5-та книга. А пък чичо ни Мартин е издал  детска книжка с името The ice dragon - история за храбростта, любовта и саможертвата.
Чета разни препратки в Уики свързани с дракони и баба Нан и като цяло за историите на бабичката. Ако искате мога да ви давам линкове или да разказвам нещата, които са ми направили впечатление.

# 10
 • Варна
 • Мнения: 14 806
Откраднах го от темата за филма, но не е за изпускане.  Joy Joy Joy
Баба Нан е разказвала за някакъв Ice dragon. Джон Сноу се сеща за този й разказ 3 пъти в 5-та книга. А пък чичо ни Мартин е издал  детска книжка с името The ice dragon - история за храбростта, любовта и саможертвата.
Чета разни препратки в Уики свързани с дракони и баба Нан и като цяло за историите на бабичката. Ако искате мога да ви давам линкове или да разказвам нещата, които са ми направили впечатление.

Давай, давай.. На мен всичко за света на Вестерос ми е интересно, не само ставащото в книгата. Но може би ми е интересно за да гадая какво би се случило в книгите. Laughing


По-късно ще добавя анкета, която си харесах в един руски форум и после ще сравним техните с нашите резултати. Wink

# 11
 • Русе
 • Мнения: 554
Мисля, че Драконите в Кралски чертог постепенно загинаха, понеже са ги държали затворени, а на тях им трябва свобода да се развиват и живеят. Не е много вероятно да е умишлена дейност на някаква група, още повече, че с всяко следващо поколение са ставали все по-дребни и кекави. Нали и Дани имаше този проблем с двата, които затвори в тъмницата - забавиха развитието си и са много по-слаби от Дрогон, който остана на свобода.

Относно ледения дракон - подозирам, че някой от тези на Дани няма да живее особено дълго и Другите може да го вдигнат. Срещал съм и теорията, че във Вала е затворено нещо и при събарянето му може да литне на свобода, макар че това ми се струва малко прекалено...

А трейлърът разбива - добре дошли в земята, където всички хора трябва да умрат - стига да са Шон Бийн, жената на Шон Бийн, синът на Шон Бийн, снахата на Шон Бийн, нероденият внук на Шон Бийн, най-добрият приятел на Шон Бийн, служителите на Шон Бийн, семейните кучета на Шон Бийн... Laughing

# 12
 • Мнения: 1 603
Коронис - не са били съвсем затворени в Кралски чертог, защото някоя там Таргериенките си яхнала дракона и отишла да види какво става на Вала Simple Smile. Ей така на разходчица. Не са били съвсем затворени и обездвижени. Може би ги затварят в резултат на невъзможността им да си изпълнявам функциите вече. А Дрогон по начало си беше и вървеше по- едро драконче от братята си (сестрите си). По- скоро според мен драконите на Дани олицетворяват характерите черти на хората, чиито имена носят - дракончето е кръстено на Дрого, който беше човек с внушителни размери и всяващ респект само с присъствието си. По- същият начин описват Дрогон - само от черната му сянка, макар да е високо високо в небето, хората настръхват.

Не знам дали някой от драконите на Дени ще умрат, но според мен ще изкочи 4-ти дракон от някъде. Дали някакъв леден такъв или някое яйце ще се появи...

Скрит текст:
Това не знам дали сте го чели- за зеленозрящите, но е изключително интересно :

# 13
 • Мнения: 33 060
според мен са били опасни - като драконите на денерис, за това са били затворени и не са си хвъркали  Mr. Green свободно
между другото и при животните е така - ако гледаш рибки например тези в малкия аквариум ще станат дребни възрастни екземпляри, докато гледените в голям, ще станат доста по-големи
според мен драконите във В. са загинали точно, защото са били затворени/затваряни и са се израждали с времето

# 14
 • Русе
 • Мнения: 554
Gangnam - съдя предимно от това, което Тирион видя от черепите им в мазето на кралския замък - как са подредени по поколения и с всяко следващо стават все по-малки, като се почне от някои, които са можели да глътнат наведнъж рицар с коня му (бати звяра) до такива с размер на пиле. Нали са ги държали заключени в третия хълм на Чергога (сега изоставен), все са ги изкарвали понякога, тази кралица сигурно е била по време, когато все още са били достатъчно големи.

Ето и описанието на последния вестероски дракон от уикито: „She had been a green female. She was sickly, small, misshapen and stunted, with withered wings. Her name is not known.
Although she was sickly she did lay a clutch of five eggs, which never hatched.“ Интересно, нямам идея това с петте яйца Мартин къде го споменава, но може да е важен детайл.

Малко ми е интересно как дракон колкото пиле снася яйца с размер колкото неговия, ама айде. Не може да очакваме Мартин да не изпусне някое несъответствие тук-там. Част от несъответсвията са и преводачески - като това, че Рамзи имал братя с Роб на юг, пък в следващия параграф се обясняваше как единственият му брат умрял преди 2 години Simple Smile Голям обем работа, кратки срокове, случва се.

Общи условия

Активация на акаунт