Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Песен за огън и лед" - 7

 • 39 170
 • 746
 •   1
Отговори

Анкета

Кой персонаж "бихте убили" в следващата книга? (имате право на две опции)

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 30
 • Мнения: 3
Отностно яйцата имам някакви спомени в някоя от главите на Станис, че драконовите яйца  в драконов камък са стотина поне(ама не съм сигурен коя е главата а и спомена е доста смътен, ама си казах тогава че ако Денериз ги набара ..... ще има да протрива ръце)
Ами лунните певци са тези който са "хванали" робите на Валирия и са ги закарали далече(там където драконовите ездачи да не могат да ги намерят) и там са направили Бравооз.
Имам тези съмнения от няколко места, ама са много коствени и като нищо може и да си ги нагаждам нещата както си изкам.
1.Лунните певци имат най-големият храм в Бравооз, тове не е интересно, а че линните им лица са изграфирани на една врата в по малък храм (храма на черно и бяло) и за тези лунни лица Яря веднага направи прилика с тези от Язовите дървета( а вратата е нарпавена и от язово и от абанос).
минусът тук е че не се казва Язовите лица дали не са направини като горските чеда, поне не се ещам де.
2.В разказа на Милият човек се разкава как робите са отивали малки тунели в мините на Валирия, а тези мини са били ужасно топли.И някак си странно натъртено.
Когато стигнахме 5 книга се казва че при Горските чеда има много тунели пак малки, който стигали до центъра на земята.Тук се вижда и как като стана студено, Горските чеда почнаха да пеят и затоплиха с магията си студът на вънка (създаден от белите бродници - поне с такова впечатление останах там).
минус-> Ако лунните певци са антиподи, то може ли те да са били с обратно действие, като са почнали да пеят и да са застудявали тунелите?
3.Липсва повече за абаносовото дърво и неговата евентуална  магия ->Тук пак се сещам за натъртването в кулата на карт за едни магьосници в зала с врати от черен абанос и бяло язово дърво
4. Някъде може би пак по спомени тънки , че горските чада им викат певци освен вещици и прочие, ама къде е писано това не се сещам, за да потърся в книгите ?????

на прима виста това ми се върти в главата Simple Smile

# 31
 • Мнения: 9 144
От "Рицаря" :

Цитат
         - Да те перна по ухото ли искаш? Вече няма дракони.

       - Няма, но има яйца. Последният дракон е снесъл само 5. Има и други в Драконов камък, но те са стари, отпреди Танца. Всичките ми братя също имат яйца. Това на Ерион е като направено от злато и сребро, с огнени жилки. Моето е цялото на бели и зелени вихрушки.


Явно заради недостига,
в Принцеса и Кралица, едно от момичетата, което дори не е наследница по права линия имаше 2.

Сега се зарових в смъртта на Ег (Егон 5-ти), странно е (дори невъзможно), да умира в пожар, защото в повестите изрично се намеква на 2 пъти, че е огнеупорен.

Също ме съмнява яйцето/яйцата, които се е опитал да излюпи да са били унищожени.Ако се предават яйцата, откъде ги има Илирио,
защо разправя някаква странно слабодостоверна история,
вместо да каже, че са от Вестерос/Регар  Thinking

# 32
 • Мнения: 33 032
не мога да гласувам в анкетата - ако убия несимпатичните ми герои, ще се капе действието  Laughing

DJSimo, много благодаря за поясненията!

# 33
 • Мнения: 3
В първа страница не видях къде сте сложили линк към Беристан 2, вярно че не е цялата, а е преразказ, но нали беше преведена и тя.
А отностно анкетата, ами по лесно ми е да кажа кой няма да убия Grinning Grinning Grinning
Не бих убил Санса, Тирион , Давоз и Джон Сняг(ако не е мъртъв де).
Ама много кърваво ще бъде 6 книга така ако стане Simple Smile  

# 34
 • Мнения: 8 761
Има един избягал дракон от Танца на Драконите, този на Копривата. Къде се е дянал и дали е снасял, кой знае...
Помня и едно страховито изречение как Джон, вървейки из тунелите на Черния замък има чувството че върви в гърлото на дракон от лед....Много ни ги подхвърля Мартин, и то нарочно.  Peace

Хексе, и аз имах предвид че Варис е Руген.
Така мило ми стана вчера като прочетох за щита на Бриен....дали е потомък на Дънк? Много интересно как пътуваха двамцата с Джейми, а той си обръсна главата, за да не го познаят....Дънк и Ег 80 години по-късно.  Grinning

Убих Марджи и Егон.  Mr. Green

# 35
 • Варна
 • Мнения: 14 794
В първа страница не видях къде сте сложили линк към Беристан 2, вярно че не е цялата, а е преразказ, но нали беше преведена и тя.


Оправено.  Peace

Като остане време ще ги прегледам и лунните певци. Още не съм решила кого да убия. Twisted Evil

# 36
 • Мнения: 54
 smile3525 Много хубава тема! Изчетох и останалите и съм  Shocked толкова много неща коментирате, където въобще не са ми идвали наум! Страхотни сте! И за да не бъде спам - от анкетата "убих" Джайм и Давос (въпреки че главите на Давос много ми харесват  Embarassed  )

# 37
 • Мнения: 3
Като казахте за огнеупорните , вчера четох главата на Джон Сняг в трета книга когато отива в Черен замък и майстор Емон го лекува като му изгаря раната с наженен нож.
Та се питах по принцип, ако се ранят тези огнеупорни Таргариени как ще им лекуват раните???

# 38
 • Варна
 • Мнения: 14 794
Като казахте за огнеупорните , вчера четох главата на Джон Сняг в трета книга когато отива в Черен замък и майстор Емон го лекува като му изгаря раната с наженен нож.
Та се питах по принцип, ако се ранят тези огнеупорни Таргариени как ще им лекуват раните???

С врящо вино. Laughing

# 39
 • Мнения: 1 603
Симо - смята се, че лицата по язовите дървета са на горски чада.

има спекулации относно смъртта на Ег- смята се, че може би е бил убит, но така или иначе 3-те яйца, които той се е опитал да излюпи са изчезнали.  Според мен това са яйцата, които Илирио дава на Дани. Не ги давана Егон, защото и без това се е прикривал да не го разпознаят, остава да се размотава и с драконови яйца. не е трябвало да привлича вниманието в/у себе си. поне аз така смятам.

Джон няколко пъти споменава за ледения дракон. Има и такава едноименна детска повест издадена от Мартин.

Аз убих Церсей- смятам, че образът й е изчерпан, освен да види смъртта на децата й и да я убият и нея, друго не остава. това може да се случи още в следващата книга. Убих и Барситън - не че не ме кефи, просто трябва й един готин да умре.

# 40
 • Мнения: 3
Като споменхте за леден дракон се сетих, че Дани в кулата в Карт имаше много видения и един беше нещо за черни  каменни крили който се спускат от скала или нещо подобно, ама може и друго да е .
Сега като се замисля, защо да не  става върпсо във видението за Дрогон - той е черен на цвят ?
Абе въотбще интересни неща стават и мног въпроси остават нерешени , а чичо Мартин не иска да я пусне 6 книга и неще, само по някоя глава за да ни подлудява Simple Smile

# 41
 • Русе
 • Мнения: 554
Убих Санса и Бран - не че нещо, но нали ме зачислиха към Ланистър, пък и традицията за по някой мъртъв Старк все пак трябва да се спазва Peace

# 42
 • Мнения: 8 761
Таргариените не били огнеупорни, казал Мартин, но ще намеря ли източника отново, не знам.
Дани не била огнеупорна, станало е нещо с магията на Мири Мааз Дур. В последната и глава имаше мехури, преполагам от изгаряния.

# 43
 • Варна
 • Мнения: 14 794
Убих Санса и Бран - не че нещо, но нали ме зачислиха към Ланистър, пък и традицията за по някой мъртъв Старк все пак трябва да се спазва Peace

Двама наведнъж няма ли да са ти множко? Mr. Green

Санса ми се струва, че ще поживее поне докато е около Кутрето. Нали някой трябва да има покрай него, за да знаем какво върши. Щом няма да има собствени глави. Whistling

# 44
 • Мнения: 33 032
трябва да е била цялата един мехур щом пак беше останала без коса  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт