"Песен за огън и лед" - 7

• 41 815
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Тц, не вярвам да претупат сериала..
Промени обаче няма как да няма. От НВО са потвърдили, че ще снимат 5 и 6 сезон (които са вече написани от Мартин?) и евентуално последен 7ми (хммм.. по двете ненаписани книги Thinking)
 Но ми се струва, че и те биха могли да увеличат броя на сезоните.

Първата серия на този сезон е постигнала страхотен успех.

# 406
  • Русе
То дори само началната сцена беше доста добра и символична, а музиката й добре се върза с тази от последната.

# 407

Мелисандра е веща в магиите, вижда в огъня, но не тълкува правилно.

Това не я прави по-слаба ясновидка и магьосница, а, че тълкуването не е за всеки, е ясно,  Flutter
ето и ние доста си блъскаме главите с всички предсказания, които чичо е изсипал в 5-те тома.

За мен, тя вероятно е видяла как Станис води битка като първата линия на отбраната, когато падне стената и затова е убедена, че именно той е Азор Ахай.

Изгарянето на жертва за осигуряване на попътен вятър?
Преди това вижда намерението на Давос да я убие? Показва му битка при снега в огъня, много преди Давос да види съобщението от Стража. Съвпадение?

Отровата на майстера не и подейства? Мошеничество?

Дори пиявиците да не са имали ефект, а да е видяла смъртта на тримата (Джофрьо, Роб и Бейлон) в огъня, това не е малко.  Mr. Green

# 408
Мелисадра, че има заложби никой не го оспорва. Но не тълкува правилно всички видения, които има. А това, че отровата не й подейства няма нищо общо с виденията. Торос от Мир, който съживява Берик не гледаше ли и той я огньовете и не казваше ли колко било трудно да се разчитат знаците? Вярно, че Мелисандра е по- напред от него с материала....

# 409
Мисля, че когато в главата, в която Джора отвлече Тирион, имаше няколко абзаца за червените жреци и там се обясняваше колко трудно е тълкуването на пламъците. Огньовете предричат разни неща, но оттам нататък е въпрос на субективно разчитане на знаците им. Май беше казано, че само най-висшите жреци могат да тълкуват добре. Не претендирам за точност, просто нещо такова ми се е запечатало в съзнанието. Peace

# 410
Ами това чувство че ще го претупат дойде, след като VVV9  доказва че  Стан из стига в Браво ос.
Такч еще се опитам да опиша моментите които се променят спрямо книгата.
1.Аря - Мартин изкара нова глава в края на която показва какво ще стане  с Ралф сладура, а същото в сериала стана с Пуливър(диалога им). И вече се съмнявам че ще отиде в Бравоос.
2.Станис в Бравоос при банкериет(оставан едно на ръка какпроменят образа на Станиз по този начин) - Значи Банкера няма да отиде при Вала(защото там отива при Вала заради Станиз ) и да се спазари с Джон Сняг за заем на нощна стража, това за мен означва, че в сериала ще целят бърза развръзка на Вала -> в този сезон ще са свободните хора и всички дейсвия с тях и за другите сезони не остава нищо.
Е разбира се има вариант, банкерите на Бравоос да му откажат и след като Церсей (в 4 книга) ги отпрати , чак тогава пак да потърсят Станиз в сериала (ама пък тогава банкерите ще са му в краката и надали ще сключи неигоден заем). Стане ли така сценаризтите ще докажат само че нямат достатъчен материал за 4 и 5 сезон и си измислят нови сцени за да върви някакво бързо действие , че ако почнат мудното действие на 4 книга  ще изгубят сума ти народ почитатели на сериала.
3.Бързият процес на Джон половината от съдийте, идват след като човекоядците са вече обезвредени и от друагта страна на Вала  се е събрал Манс и дори цяла седмица Джон и малкото оцелели ги отблъскват.- 3-тата точка   може да е  измукано от пръстите, но ми направи  голямо впечатление и затова го слагам.
4. В трейлъра са сложили пак бял бродник, то следващият сезон трябва да има патаклама с тях. Че три пъти да загават тези създания ( веднъж началот на първи сезон, втори път в края на 2 сезон, трития път  със Сам в середата на 3 сезон ) ще им изяде големия рейтинг ако няма действие с тях Simple Smile
5. За първи път са продали и друг канал да излъчва епизодите, когатго и те го излъчват. става въпрос за ХД Атлантик Ску един ден след ХБО. Което е за събиране на повече ПАРИ ( а в алчността си за повече пари американцие нямат равни ), ако са видели че нещата  са към своя край  Simple Smile
Дано си ги въобразявам тези неща и да ме изненадат приятно -  ще се радвам да го направят. Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 13:58 от DJSimo

# 411
Извинявам се за многото правописни грешки , уш ползвах проверка на превопис , ама явно съм прецъкал бързо следващата грешка и не съм оправил тези които програмата е открила Sad Sad Sad

# 412
  • Русе
Някъде не се ли споменаваше, че Мелисандра е от най-добрите в своя орден при тълкуването на пламъците?

То колкото и добър да си, дори да ги разтълкуваш напълно правилно, винаги могат да те подведат. Както стана с битката при Черна вода, където беше видяла как Ренли разбива Станис пред стените и го накара да тръгне срещу брат си и да го убие. Ако не беше го изюркала така, Ренли щеше да пристигне едва след като Станис е завладял столицата.

Вече субективно е възможно да греши яката за Азор Ахай. Дето се моли на огъня да й го покаже (визирайки Станис), а той й показвал само сняг. Това ясно сочи, че може Рамзи да е Азор Ахай Laughing

# 413
  • Варна
Тц, не съм видяла кадъра на Станис в Браавос, но според мен няма да отиде. Naughty

Може кадъра да е нещо, което е видял в пламъците например..

Иначе се губи цялата интрига около Болтънови в Зимен хребет. Confused

Вече субективно е възможно да греши яката за Азор Ахай. Дето се моли на огъня да й го покаже (визирайки Станис), а той й показвал само сняг. Това ясно сочи, че може Рамзи да е Азор Ахай Laughing

Рамзи е вече Болтън. Mr. Green

# 414
 Joy Joy Joy Joy Joy Това за Рамзи ме разби  Simple Smile

Симо- новият епизод постигнал невиждани резултати, ти пред фалит ги изкара. Има толкова много материал тази книга, не вярвам да се чудят с какво да запълват сцените.

# 415
  • Варна
Относно това дали Лунните певци и горските чеда са едно и също - не мисля. Naughty

Вярно е , че сведенията за Лунните певци са оскъдни, но доколкото разбирам, горските чеда са живели само във Вестерос, не във Валирия. С идването на андалите са били изтласкани на север, съмняваме да са тръгнали към Валирия.

Аз препрочетох отново главата за Тихия остров и вече съм на 1000 % уверена, че Хрътката не е мъртъв. Твърде много подсказки има. Така че мисля че във филма директно ще ни покажат, че е жив. Thinking

# 416
Някъде не се ли споменаваше, че Мелисандра е от най-добрите в своя орден при тълкуването на пламъците?

Koronis, на мен все ми се струва, че тя много добре знае, че не Станис е Азор Ахай. Въпросът е защо продължава да го крие? Дали защото не е убедена кой е истинският, дали защото вижда полза от поддържането на тази заблуда... Но и аз мисля, че е сред добрите в занаята си, така че едва ли подробностите за топлината на меча и убийството на жената на Азор Ахай са и убегнали.

Иначе Рамзи е достатъчно хладнокръвен да заколи невестата си без да му мигне окото, де... Laughing

DJSimo, не автоматичната корекция е начинът за справяне с правописа. Речникът често е по-неграмотен от нас и поправя верни неща на грешни. Освен това не може да поправи пунктуационни грешки и откровени смислови недоразумения. Четене му е майката! Peace

# 417
Да, ама май се оказва, че и тя не е много сигурна дали Станис е избраният. Въпреки че ето го цитата:
I pray for a glimpse of Azor Ahai, and R'hllor shows me only Snow.
Ако тя е сигурна, че Станис е Азор, защо  продължава да се моли Богът й да й покаже лицето му? Тук виждаме, че и Сняг е с главна буква. Според мен не е случайно. Сценката ,я която Станис измъкваше горящ меч също е много смехотворна, пак режисирана от Мелисандра.

These little wars are no more than a scuffle of children before what is to come. The one whose name may not be spoken is marshaling his power ... a power fell and evil and strong beyond measure. Soon comes the cold, and the night that never ends ... Unless true men find the courage to fight it. Men whose hearts are fire.

Другото и пророчество. Абсолютен преразказ на легендата за Ерата на героите.
Накрая да не се окаже, че историята няма да се повтори и да стане "Сговорна дружина планина повдига" и да не се появи никакъв Азор.

# 418
Точно тълкуването е тънкия момент, не виденията,

а там според мен са Мокоро>Мелисандра>Торос

Само можем да гадаем какво е видял или прозрял Банеро/Бенеро, забравих му точното име,
че изпрати спешно Мокоро при Денерис, не е само въпрос на дракони.  Peace

# 419
  • Варна
Пак имам въпрос свързан с наследяването. Blush

Ако Санса се ожени за Сладкия Робин и той умре без да имат деца, тя остава ли наследник на Орлово гнездо или е ред на Хари?

И понеже препрочитам Пир-а, някой знае ли какво има предвид Петир като споменава за "трите кралици"?
Церсей, Мардж и.... Денерис? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт