Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е декупaж?
Върху какви повърхности може да се прилага декупажът?
Какви са различните техники за декупаж?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е декупaж?
Декупaжът е форма на изкуство, която включва изрязване на мотиви от различни материали, като хартия, кожа, дърво или плат и тяхното залепване върху повърхности за декорация. Това изкуство има своите корени още през ранното Средновековие в Европа и става особено популярно във френския двор по време на управлението на Мария Антоанета.
-
Върху какви повърхности може да се прилага декупажът?
-
Какви са различните техники за декупаж?
-
Какви са разликите между боите, базирани на водна основа, и синтетичните бои?
-
Как да боядисаме правилно метални повърхности?

, и ако не качвам снимки, то е само, защото ми е много сложно първо да ги сваля на компютъра, после качването на друг сайт, после линковете тук, или направо снимки - въобще дълго и тегаво. Ще намеря време и ще го направя, но не знам кога
. Измих шишето и отново - основа, боя, кракле, кракле - втори път /помислих, че само един слой не стига/, боя - пак нищо! Днес започнах да го правя така, както си е, и мисля, че успях да превърна дефекта в ефект, но все пак ми се иска да мога да "напукам" нещо. Някъде прочетох, че това кракле напуквало само гланцова боя или перлена!? Можете ли да ми кажете къде бъркам? Благодаря ви!

Аз мислех, че това е специална хартия за декупаж.